Umesto u muzej B737 iz flote JAT-a unisten

mislim da je u pitanju druga stvare..
ovaj muzej nema kapacitetre ni prostor za toliki avion a ne postoji plan pravljenja veceg muzeja na drugoj lokaciji a ako bi ga ostavili negde sa strane samo da truli i ceka jednog dana neki muzej...i to je problem, gde bi ga ostavili a onda bi opet pricali kako je ostavljen da truli..

ovaj muzej nema kapacitetre ni prostor za toliki avion a ne postoji plan pravljenja veceg muzeja na drugoj lokaciji a ako bi ga ostavili negde sa strane samo da truli i ceka jednog dana neki muzej...i to je problem, gde bi ga ostavili a onda bi opet pricali kako je ostavljen da truli..

pa ovakvi muzeji po svetu i jesu van grada, u cemu je problem
pa neces ocekivati da ovako nesto postoji u samom centru grada
sve se moze organizovati kad postoji volja i svest o nekoj vrednosti
a ako to ne postoji, onda se mogu naci kojekakvi izgovori

a sta bi sve stavio u njega? ne moze muzej da predstavlja jedan avion.

a ako bi povukao kolekciju iz trenutnog muzeja avijacije onda koja je svrha trenutnog muzeja?

nije jefrttino napraviti nov muzej a u isto vreme napraviti nepotrebnim trenutni muzej..a veruj mi, kad bi rekli da se pravi odmah bi krenula prica kako je to suludo utucavanje novca umesto da se poprave obroci u bolnicama itd itd...

ti kao da ne zivis u ovoj zemlji :D

a ako bi povukao kolekciju iz trenutnog muzeja avijacije onda koja je svrha trenutnog muzeja?

nije jefrttino napraviti nov muzej a u isto vreme napraviti nepotrebnim trenutni muzej..a veruj mi, kad bi rekli da se pravi odmah bi krenula prica kako je to suludo utucavanje novca umesto da se poprave obroci u bolnicama itd itd...

po tvoj logici onda ne bi postojao nijedan drugi muzej jer nisu sve stvari u muzeju skupljene
u isti mah tj. u isto vreme

nije jeftin recimo ni EXPO oko 20 milijardi a pritom ne sluzi nicemu, pa nisi ulozio prigovor za to
i spominjao prioritete, npr. obroke u bolnici

recimo da svaki politicar iz trenutne vlasti izdvoji jedan milion svog bogastva i eto nama prosperiteta
I obilnih obroka u bolnicama i muzeja vazduhoplovstva

po tvoj logici onda ne bi postojao nijedan drugi muzej jer nisu sve stvari u muzeju skupljene

nije jeftin recimo ni EXPO oko 20 milijardi a pritom ne sluzi nicemu, pa nisi ulozio prigovor za to

recimo da svaki politicar iz trenutne vlasti izdvoji jedan milion svog bogastva i eto nama prosperiteta
sve se slazem sa tobom, ali
da je to tako kako mislis zar ne mislis da bi ovi prvi to gradili da uzmu pare?

Nije, ali nije jeftino ni napraviti novi stadion. On će ipak da služi nečemu, na primer kad u retkim prilikama naši šporeti i trupci budu igrali sa nekom reprezentacijom. Kome treba muzej?

Ih nema, posekose sve zivo po Beogradu i sad ne mogu da odvoje mesto za jedan avion.

Smeštajni prostor je tu manji problem od održavanja koje za toliki avion ozbiljno košta. Mogli su ga pakrirati na livadi pored muzeja i napraviti zaštitnu konstrukciju okolo, to zaista nije skupo.

Mada da se razumemo - ja sam apsoluno za to da se takve stvari sačuvaju, ovo je bio prvi takav avion u Evropi.
Наши новокомпоновани властодршци оперисани су од било каквог облика националног поноса, историје и традиције.
24.06.2005. са београдског аеродрома полетео је, последњи пут, DC10-AMB за Француску. Продат је Французима за само 1 милион $ са све резервним деловима, алатом, свом могућом опремом.
То је био први широкотрупни дуголинијаш у овом делу света. Ми смо имали 4 комада што је у време 70-их и 80-их било прилично много.
Нису се потрудили да у музеј оставе макар 1 комад.
Иначе тај авион је држао светски рекорд по попуњености капацитета (86%) и броју сати у ваздуху (13,2 сата сваког дана је просечно летео). Ови рекорди нису оборени све до скоро.

35 000 (hiljade) milionera po jedan milion evra sto su nakrali ..ako se ne varam to je 35 milijardi evra, znaci samo ova vlast je pokrala mnogo vise od 100 milijardi evra.

Muzej postoji. Lep i prilicno moderan. Ali vec godinama ne radi. Zasto?

Back