Umeće slušanja

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
40.603
Mislite li da je slušanje umeće ?

Koliko vas stvarno zanimaju drugi ljudi? Da li samo čekate da oni prestanu nešto da pričaju da biste vi rekli, i tako idete u krug on/ona, ja itd, ili ste zainteresovani da slušate i ako ne biste ništa rekli?

Koliko ste intuitivni dok slušate?

1660987753826.png

1660987634310.png

to znači da ne slušaš praktično? dosadno ti? da, to je već rečeno
Užasan sam, upadam ljudima u reč, dosadni su mi, da ...mada, neverovatno je da ljudi vole da sa mnom razgovaraju. Ulivam poverenje.
Neslušanje škodi koncentraciji i usmerenosti skoro kao i brbljivost.
Onda kada manje govorim, a to sam morao sebe da nateram da izvežbam, mnogo sam uspešniji i fokusiran na stvari koje su suštinski važne.

Užasan sam, upadam ljudima u reč, dosadni su mi, da ...mada, neverovatno je da ljudi vole da sa mnom razgovaraju. Ulivam poverenje.
Neslušanje škodi koncentraciji i usmerenosti skoro kao i brbljivost.
Onda kada manje govorim, a to sam morao sebe da nateram da izvežbam, mnogo sam uspešniji i fokusiran na stvari koje su suštinski važne.
Meni je često dosadno
Retko kad sam baš zainteresovana
Nekako predosećam o čemu će biti reč.
i volim kada je neko jako sažet u svom govoru. Čim se rasipa i nije skoncentrisan/na, odmah prekidam i usmeravam da se kaže suština.

Mislite li da je slušanje umeće ?

Koliko vas stvarno zanimaju drugi ljudi? Da li samo čekate da oni prestanu nešto da pričaju da biste vi rekli, i tako idete u krug on/ona, ja itd, ili ste zainteresovani da slušate i ako ne biste ništa rekli?

Koliko ste intuitivni dok slušate?

Pogledajte prilog 1208270

Pogledajte prilog 1208268
Slusam ako je kratko, precizno i jasno ... svaka digresija duza od jedne recenice sagovrnika automatski prebacuje na mute

Meni je često dosadno
Retko kad sam baš zainteresovana
Nekako predosećam o čemu će biti reč.
i volim kada je neko jako sažet u svom govoru. Čim se rasipa i nije skoncentrisan/na, odmah prekidam i usmeravam da se kaže suština.
Bukvalno si me opisala :) ne podnosim opširne, pune detalja priče, da nepotrebnim i dugim uvodima, zapletima, raspletima. Imam nesreću da zbog nečega u sebi privlačim sve one koji bi "nešto u povjerenju" sa mnom, napune me negativnošću, smore a nekako moram saslušati. Još je i dobro ako ne priča u fazonu Smrt Smail-age Čengića kad 20 stranica s konja silazi :)

Bukvalno si me opisala :) ne podnosim opširne, pune detalja priče, da nepotrebnim i dugim uvodima, zapletima, raspletima. Imam nesreću da zbog nečega u sebi privlačim sve one koji bi "nešto u povjerenju" sa mnom, napune me negativnošću, smore a nekako moram saslušati. Još je i dobro ako ne priča u fazonu Smrt Smail-age Čengića kad 20 stranica s konja silazi :)
Odaješ utisak onda poverljive osobe.
Ja mislim da oladim mnoge svojim stavom. Držim se uvek na distanci i skoncentrisano. Inače me ne interesuje small talk.

Treba prekidati tok negativne energije. Tj razlikovati kada će se stvarno nekome pomoći slušanjem, a kada te neko koristi kao kantu za sopstveno pražnjenje.

Odaješ utisak onda poverljive osobe.
Ja mislim da oladim mnoge svojim stavom. Držim se uvek na distanci i skoncentrisano. Inače me ne interesuje small talk.

Treba prekidati tok negativne energije. Tj razlikovati kada će se stvarno nekome pomoći slušanjem, a kada te neko koristi kao kantu za sopstveno pražnjenje.
A ono, dobra sam čuvarica tajni, ništa ne odajem bez bar dva šamara :) problem je što me ne zanimaju tuđe tajne, tuđi trivijalni problemi, tračevi i sl.

Iz mog iskustva sam primetila da retko koga zanima šta ti imaš da kažes uistinu i da se zapravo skoro uvek okrecu ka sebi i svojim pricama i problemima
Takve osobe ne mogu da cenim, niti ih volim jer smatram da ne postuju sagovornika

Jao da.
Kad vidim recenicu od 4 reda bukvalno me prodje jeza. I postoje ljudi koji ne umeju da zavrse fakin' recenicu kad pricaju.
Okrene mi se u stomaku kad vidim da nije kraj i da ce jos nesto da dodaju. Bukvalno osetim fizicku bol.

Medjutim ja volim da slusam ako je zabavno. Nemam potrebu da samo ja drobim. Volim da slusam o zabavnim iskustvima.

Iz mog iskustva sam primetila da retko koga zanima šta ti imaš da kažes uistinu i da se zapravo skoro uvek okrecu ka sebi i svojim pricama i problemima
Takve osobe ne mogu da cenim, niti ih volim jer smatram da ne postuju sagovornika
Ne samo danas, oduvek su ljudi više komunicirali sa drugima da bi pričali, nego da bi čuli. Mada, paradokaslno, ako želiš da te neko čuje treba i ti da slušaš. No, eto nekako ljudi veruju da će drugi da ih saslušaju, čak se i ljute kada to ne rade, a sami isto ne slušaju pažljivo
Uobičajena stvar.

Stare ljude u gradu vidjam retko,u posti kad je penzija samo
Ima tu nešto kad pričaš o starijim ljudima. Prosto im je odrastanje blo teže, a i niko ih nije titrao niti su bili razmaženi.
Ima i među njima baš daveža, jedva čekaju da počnu dugo da dave, ali ima i onih pažljivih . Muka menja čoveka.
No, ti na selu ako su ceo život radili na njivi i u prirodi još su blagorodniji.

Back