Uloga jugoslovenske elite u holokaustu?

а само до пре јуче си рекао да си давно имао још један профил...:hahaha:

прави нови профил кисељко...мазио те Чанак тамо где волиш :mrgreen: јел то довољно коректно?

истражујеш "национализам"...е сероњо...да нећеш Србима да забраниш да буду Срби??? па реци ко си цаво...именом и презименом???
Pa i nekada sam imao zenu, a sad nemam dve, nego jednu, novu

Poslano sa mog B1-780 koristeći Tapatalk

Да од себе направе буржоазију...

Буржоазија је класа која има власништво над фирмама.
Пошто они нису били власници нису ни могли да буду буржоазија. У најбољем случају менаџери, али менаџер иако је у бољем положају од обичног радника и даље није буржоазија.

Да од себе направе буржоазију...

Него морам да приметим, да користиш леву критику.
Када кажеш „постали су попут буржоазије", да би их критиковао, имплицираш да је бити буржоазија лоша ствар.
Што је похвално.

Ovo je moj jedini profil, istrazujem nacionalizam, govor mrznje, desnicarske ideje za jedno od nekoliko istrazivackih redakcija. Ne odgovori da li si ti to pretio novinaru?

A znaš li ti nesrećo da je lažno pretstavljanje da si službeno lice (novinar) i da si službenik nevladine organizacije teško krivično delo i da možeš da budeš heban (ali bukvalno) zbog toga!??
Još ako to stalno radiš i iz koristoljublja ne piše ti se dobro

Poslednja izmena:
I sami Jevreji su podeljeni oko Oskara Sindlera. On je proglasen pravednikom, ali je i Oto Skorceni angazovan od strane Mosada. Izrael je zemlja cuda. Da ti sad ne objasnjavam ko su sve Jevreji, njihov politicki sistem, koliko naroda zivi u Izraelu. Jbg moras i sam nesto da iskopas. Okruzeni neprijateljskim arapima i jos neprijateljskiji nastrojenim muslimanima i desnicarima raznih fela. U ratu od 1948. pa naovamo... Ono sto je za jedne ne mora da znaci da je i za druge.

Malo si mi autističan ,ja te pitam za tvoje lično mišljene a ti ode u Izrael,mosad,čuda muda,nije ni čudo što se ovde lažno pretstavljaš
Kompleksi,kompleksi

A znaš li ti nesrećo da je lažno pretstavljanje da si službeno lice (novinar) i da si službenik nevladine organizacije teško krivično delo i da možeš da budeš heban (ali bukvalno) zbog toga!??

Idiiiiiiiiii, znaci znas zakone i svesno ih krsis?

- - - - - - - - - -

Vi botove svesno krsite i pravilnik krstarice i te vase klon nikove je trebalo

neko zbog redovnog krsenja pravilnika i ometanja rada foruma da banuju trajno.

- - - - - - - - - -

Vas tri bota na ovoj temi ste napisali polovinu poruka za spqamovanje

cime gusite temu.

Ova tema je uspela da svojim senzacionalistickim i uvredljivim naslovom isprovocira i nista vise. Sama tema je suplja, dokazi za navedene tvrdnje ne postoje, cak ni onaj ko je temu postavio nije bio ni blizu da dokaze sopstvene tvrdnje i opravda stavove. I pored vise poziva, nije sam nnaveo u kojim okvirima se ova rasprava odvija, da li je u pitanju elita, pojedincki, citav narod, jer u zavisnosti od posta, on menja subjekat razgovora. Sam je naveo da rasprava treba da tece od opsteg ka posebnom, medjutim od starta je krenuo suprotnim smerom, da pojedinacnim primerima objasnjava neke veoma krupne i kontroverzne stvari.

Postoje sve opcije, da se nastavi diskusija, da pokusaju obe strane da pruze neke argumente, ili da se gasi, posto je rasprava odavno sletela sa normalnog koloseka.

Idiiiiiiiiii, znaci znas zakone i svesno ih krsis?

- - - - - - - - - -

Vi botove svesno krsite i pravilnik krstarice i te vase klon nikove je trebalo

neko zbog redovnog krsenja pravilnika i ometanja rada foruma da banuju trajno.

- - - - - - - - - -

Vas tri bota na ovoj temi ste napisali polovinu poruka za spqamovanje

cime gusite temu.

Šta skvičis,korisnik se pretstavlja kao ''novinar'' i preti kolegi forumašu :rtfm:
Drugo tema je zlonamerno postavljena bez nekog validnog izvora i sa slikom koja nema veze sa Srbijom,Srbima a pogotovo nema veze sa Beogradom i srpskom elitom kako dotični ''novinar'' pokušava da pretstavi
Treće,primetio sa da dosta vas članova kolumnističke :D,partije obožava da koristi reč bot

Šta skvičis,korisnik se pretstavlja kao ''novinar'' i preti kolegi forumašu :rtfm:
Drugo tema je zlonamerno postavljena bez nekog validnog izvora i sa slikom koja nema veze sa Srbijom,Srbima a pogotovo nema veze sa Beogradom i srpskom elitom kako dotični ''novinar'' pokušava da pretstavi
Treće,primetio sa da dosta vas članova kolumnističke :D,partije obožava da koristi reč bot

Primeceno je da vi botovi volite da insinuirate na svaki post koji vam ne odgovara.

Tacnije odmah se primeti da vredjate i lazete.

Ciji si ti botic, ako sam ja komunista ili sns?

то ***** усташко је кисели, кисели1, к.јанковић и не знам како се све називао...

сада је мислио да завара новим профилом...али мржња према Србима је толико јака да није успео да се суздржи и брзо је откривен...

тема је требала под кључ одмах по постављању

Nameru i cilj ovakvih tekstova objasnio je Jaša Almuli ugledni novinar i publicista inače pripadnik jevrejskog naroda

OPOMENA SRPSKOJ INTELIGENCIJI
Almuli postavlja pitanje zašto i kako antisrpska propaganda u inostranstvu (počev od Tuđmana) nastoji da prikaže da je nedićevski režim podjednako kriv kao i Nemci za uništavanje Jevreja u okupiranoj Srbiji.

Šta je bio cilj takvih tvrdnji?

– Da izazovu omrazu protiv Srba među Jevrejima u svetu i u svetskom javnom mišljenju. I još nešto. Ako se tvrdi da je Srbija učestvovala u uništenju svojih Jevreja, lakše će svet poverovati da u ratu devedesetih Srbi vrše etničko čišćenje Hrvata u razdrobljenoj Jugoslaviji. Ono što je započela Tuđmanova ratna propaganda, nastavio je sve do danas tzv. Helsinški komitet za ljudska prava u Srbiji sa Sonjom Biserko na čelu.

Na osnovu čega to tvrdite?

– U Izveštaju o Srbiji za 2006. taj komitet je napisao: „U toku Drugog svetskog rata Jevreji u Srbiji su u visokom procentu stradali u Holokaustu ne samo od nemačkih okupacionih vlasti, već i od vlade nacionalnog spasa Milana Nedića, ljotićevaca, žandarmerije i Specijalne policije…“

Zasto? Jer vi botovi nemate odgovore na prvokaciju?

- - - - - - - - - -

Nameru i cilj ovakvih tekstova objasnio je Jaša Almuli ugledni novinar i publicista inače pripadnik jevrejskog naroda

OPOMENA SRPSKOJ INTELIGENCIJI
Almuli postavlja pitanje zašto i kako antisrpska propaganda u inostranstvu (počev od Tuđmana) nastoji da prikaže da je nedićevski režim podjednako kriv kao i Nemci za uništavanje Jevreja u okupiranoj Srbiji.

Šta je bio cilj takvih tvrdnji?

– Da izazovu omrazu protiv Srba među Jevrejima u svetu i u svetskom javnom mišljenju. I još nešto. Ako se tvrdi da je Srbija učestvovala u uništenju svojih Jevreja, lakše će svet poverovati da u ratu devedesetih Srbi vrše etničko čišćenje Hrvata u razdrobljenoj Jugoslaviji. Ono što je započela Tuđmanova ratna propaganda, nastavio je sve do danas tzv. Helsinški komitet za ljudska prava u Srbiji sa Sonjom Biserko na čelu.

Na osnovu čega to tvrdite?

– U Izveštaju o Srbiji za 2006. taj komitet je napisao: „U toku Drugog svetskog rata Jevreji u Srbiji su u visokom procentu stradali u Holokaustu ne samo od nemačkih okupacionih vlasti, već i od vlade nacionalnog spasa Milana Nedića, ljotićevaca, žandarmerije i Specijalne policije…“

Propaganda radi svoj posao, ali ovo je tema kojom moze da se anulira ta propaganda i to samo na pristojan nacin koji je fobos pokusao dok vi zatrpavate temu.

Treba pustiti da dokazuje i izbijati takvima adute.

- - - - - - - - - -

Propaganda radi svoj posao, ali ovo je tema kojom moze da se anulira ta propaganda i to samo na pristojan nacin koji je fobos pokusao dok vi zatrpavate temu.

I šta sad,po tome treba pustiti da se šire izmišljene i zlonamerne laži pa da raspravljamo o tome,o čemu ti to!?
Kao kada bi ja napisao da si ti na primer klao po Srbiji a izostavim reč prasići,i sada ti trebaš da se pravdaš svima nama
I naravno treba da se stavi pod lupu i kredilibitet samog postavljača teme na osnovu ranijeg pisanja na forumu krstarica

- - - - - - - - - -

човече та сподоба је постављала безброј оваквих тема...па и теби су јасне његове намере...тако да, нема ту дискусије

Na srecu ti mi nisi advokat, sa takvim vrsnim poznavaocem prava svaki spor bih izgubio. Pod jedan da li ti to pretis? Kao drugo novinar ne mora da se predstavlja i nije sluzbeno lice, a trece, to radim iz ideala, jer organski nepodnosim gibanicare i bogomoljce. I da, za razliku od vas koji odmah pretite, spamujete, omalovazavate i ceo razgovor dovodite do apsurda, trudim se da shvatim vas tok misli i pobude. Verovatno polnu nemoc nadomescujete sa kokardama i pretnjama, a noz vam je zamena za falus. Za sve one koje zaista interesuje ova tema imate podatke u Beogradskim novinama od maja 1941. pa nadalje (postoji u digitalnom obliku), Novom vremenu, kod Pere Lukovica, na Pescaniku, i pod pojmom Beograd pod okupacijom ima sjajnih knjiga u pdf formatu nase poznate istoricarke gde su navedene sve uredbe nediceve vlade, dnevni zivot pod okupacijom, fotografije... O samom antifasizmu ima dosta informacija na portalima masina, radio gornji grad i nizom sajtova srpske i hrvatske levice koje finansira fondacija Roze Luksemburg. Sve to moze lako da se izgugla ako se imalo vlada nemackim i engleskim i poznavanjem rada na racunaru. Odoh da pisem niz txtova o nipsterima i urbanoj desnici. A ziteljima jorgan planine zelim da uzivaju u svom samozadovoljenju.

Na srecu ti mi nisi advokat, sa takvim vrsnim poznavaocem prava svaki spor bih izgubio. Pod jedan da li ti to pretis? Kao drugo novinar ne mora da se predstavlja i nije sluzbeno lice, a trece, to radim iz ideala, jer organski nepodnosim gibanicare i bogomoljce. I da, za razliku od vas koji odmah pretite, spamujete, omalovazavate i ceo razgovor dovodite do apsurda, trudim se da shvatim vas tok misli i pobude. Verovatno polnu nemoc nadomescujete sa kokardama i pretnjama, a noz vam je zamena za falus. Za sve one koje zaista interesuje ova tema imate podatke u Beogradskim novinama od maja 1941. pa nadalje (postoji u digitalnom obliku), Novom vremenu, kod Pere Lukovica, na Pescaniku, i pod pojmom Beograd pod okupacijom ima sjajnih knjiga u pdf formatu nase poznate istoricarke gde su navedene sve uredbe nediceve vlade, dnevni zivot pod okupacijom, fotografije... O samom antifasizmu ima dosta informacija na portalima masina, radio gornji grad i nizom sajtova srpske i hrvatske levice koje finansira fondacija Roze Luksemburg. Sve to moze lako da se izgugla ako se imalo vlada nemackim i engleskim i poznavanjem rada na racunaru. Odoh da pisem niz txtova o nipsterima i urbanoj desnici. A ziteljima jorgan planine zelim da uzivaju u svom samozadovoljenju.

има ли овога у тим твојим силним антифашистичким изворима?

General Jodl, nacelnik Operativnog odeljenja nemacke Vrhovne komande saopstio je Hitleru na vojnoj konferenciji 12. Decembra 1942. godine :

‘’U Beogradu se stalno vrse hapsenja. Moze se reci da se svakog dana prosecno strelja izmedju 15 i 30 Mihailovicevih pristalica’’

(H. Heiber (urednik), ‘’Hitlers Lagebestrechungen’’, Die Protokollfragmente seiner Konferenzen, 1942-1945, Stuttgart, 1962, s. 115.)

Тако начитан сигурно знаш за Београдске илегалце и Жарко Тодоровића Валтера

Београдски илегалци 1941-1945
Током Другог светског рата, у Београду је било преко 5.000 наоружаних илегалаца под командом генерала Драже Михаиловића.
Већина није преживела рат.

http://kingdom-of-yugoslavia-in-ww2.com/београдски-илегалци-1941-1945/

Za tvoju informaciju ima nas oko 3-4 miliona, doduse bas ne mozemo uvek da se dogovorimo oko svega, neko hoce da suruje sa vama, neko ne, neko je za levi centar, neko za anarholiberalizam, dok su neki i za anarhosindikalizam, ali nas svakako ima za jednu pristojnu drzavu. Upravo pisem tekst analizirajuci vase postove a u cilju objasnjenja nipstera ili urbane desnice. Bice to zanimljivo istrazivanje.

Немој синко писати ништа,прво научи да читаш.Не иде ти баш најбоље читање или не знаш довољно Српски језик?Не изненађује ме то,рекох ја да си медицински феномен....

Marisav Petrovic je Ustasa ili Nemac, Milan Nedic, vuce mi nesto na Hrvata, i na hiljade ljudi u vladi, parapoliciji, advokatskoj komori, univerzitetu, sudovima su bili Hrvati ili Nemci. Pa da li je Srbija od 1832. imala skolovanog coveka ili su to sve bili Hrvati i Nemci. Predsednik trgovinskog suda je verovatno bio Hrvat, kao i dekan Univerziteta u Beogradu. Bravo Srbi, pa vama su vladali Hrvati i pre Tita! Posto pise dramu o ovoj temi koliko sutra cu se obratiti vladi Hrvatske da mi finasira projekat, a vas ce da bije srpska policija kad budete protestovali na premijeri. No, antifasisti i u Hrvatskoj prozivljaju isto sto i mi u Beogradu od Koce i ostalih napaljenih infantilnih klipana. koji verovatno ne mogu da se uzbude bez slike bradatog Draze. Valjda se pale na bradu. Od sada cu na temu istorije, postavljati iskljucivo Titove govore. vec kad tvrdite da sam antisrbin, ustasa i *********, bar da dokazem da jesam. Da me neoptuzuje lazno. Prosto sam ushicen da saznanjem da Srbi nisu imali skolovane ljude vec da su sve to bili Hrvati. Sad cu moci mirno da spavam!
Ne samo to nego je tvrdnja da su Nedić i dr "kvlislinzi"odgovorni za smrt žrtava izrugivanje tim istim žrtvama.

Back