Ulja za putnička vozila

Uvek možeš mešati s drugim uljem te gradacije, znači 10W - 40, a što reče Dule Shell se dobro pokazao i nije skuplji, naprotiv. Uvek bih pre uzeo njega nego Seleniu. Inače trenutno mi je u autu Castrol magnatec.

Kontaktirao sam ove sa ulja rs.
Kažu da imaju i to ulje. Rekao mi je čovek koje ulje da uzmem, kao zamenu za Seleniu.
Tako da ću verovatno od njih poručiti...

Proveravao sam još neka mesta za kupovinu ulja. Lav Auto - Nikakva preglednost. Mora na pretrživaču da se kuca određeno ulje koje vam treba.
Beo-Car mislim da imaju odličan sajt, dobro objašnjen i pregledan.
Međutim, kada sam uporedio cene, ulja rs je bolji...

Poslednja izmena:
A kojeje to "ovo ulje"?

Za cenu Selenie se uzima Motul, koji je 300 puta kvalitetniji.

Selenia Gold.
Sada mi kažeš, uzmi Motul. Meni treba ulje samo da dosipam. Naravno, ne mnogo.Tako da mi nije za sada bitan sam kvalitet ulja, ali za sledeći put.

Proverio sam i cenu, na ulja.rs. Nije im skupo...
Sledeći put kada radim mali servis, videću da stavim najkvalitetnije ulje koje postoji...

Ono što me najviše interesuje je to, da li stvarno "loše" ulje može da ošteti motor i šta odlikuje jedno kvalitetno ulje?

Selenia Gold.
Sada mi kažeš, uzmi Motul. Meni treba ulje samo da dosipam. Naravno, ne mnogo.Tako da mi nije za sada bitan sam kvalitet ulja, ali za sledeći put.

Sledeći put kada radim mali servis, videću da stavim najkvalitetnije ulje koje postoji...

Ono što me najviše interesuje je to, da li stvarno "loše" ulje može da ošteti motor i šta odlikuje jedno kvalitetno ulje?
Naravno da moze trenje koje nastaje povećava slitazu usled ne kalitrtnog podmazivanja . Cujes razliku po radu motora, radi dosta bucnije.. Pod 2 razlika kod dobrog ulja i lošeg je i ta što dobro zadržava svoje karakteristike duže od ovog drugog .... Uvek se setim jedkog kolege kojem smo održavali Pasata 1.9tdi svakih 10k je menjao uvek Castrol Edge na satu mu je bilo 560hljada km a radio je lepše od nekih koji su prešli duplo manje . .. Trenutno sam ženi stavio Motul specific 5w40 u golfa karavana meko radi videćemo potrošnju dok pređe 10k.. Na elf llx 5w30 je trošio oko 0.5l na 10k na ovom nebio trebao..

Selenia Gold.

Moraš shvatiti da Fiat forsira Seleniu zbog poslovnih odnosa sa proizvođačem, a ne zbog kvaliteta. Slično je i sa Elf (Renault) i Total (PSA)

Back