ULIČNI PORTRETI

A jeste li pobali na 1z ? ;)
jedansttttttt.jpg

Uvek me je zanimalo da li se jos neko od vas oseca neprijatno kada zeli da uradi ulicni portret nepoznatih ljudi u nasim gradovima. Ili ne mora cak ni biti portret nego onako nasumicne fotografije ljudi. Uvek imam osecaj da bih mogao doci u neprijatnu situaciju jer mi se cini po pogledima i odmeravanjima da nasi ljudi bas i nemaju razumevanja za ulicnu fotografiju. Cesto sam tako neckajuci se izgubio priliku da snimim dobru fotografiju. Kakva su vasa iskustva? Mozda je neko bio napadnut? :)

Uvek me je zanimalo da li se jos neko od vas oseca neprijatno kada zeli da uradi ulicni portret nepoznatih ljudi u nasim gradovima. Ili ne mora cak ni biti portret nego onako nasumicne fotografije ljudi. Uvek imam osecaj da bih mogao doci u neprijatnu situaciju jer mi se cini po pogledima i odmeravanjima da nasi ljudi bas i nemaju razumevanja za ulicnu fotografiju. Cesto sam tako neckajuci se izgubio priliku da snimim dobru fotografiju. Kakva su vasa iskustva? Mozda je neko bio napadnut? :)
Како год окренеш, најбоље је кад можеш ухватити кадар док људи нису свесни да си их фотографисао. У противном, ако те примете, или ће се бунити што их фотографишеш, или ће, у ређим случајевима, "позирати", а тиме се губи драж спонтаности. Стога је добро имати бољи зум - из веће даљине теже ће те приметити. :)
Мој утисак је да већина људи овде још увек пати од тог некаквог домородачког страха и сумњичавости пред фото апаратом. А најчешће питају нешто у стилу: "да л' ви ово сликате за новине, ил' за полицију?"

Back