Улица Томе Здравковића

Умро је у беди.Неписмен,заборављен и одбачен.
Док су могли да га ваћаре за лову,коју није сачувао био им је добар.
Е,сад се неки лицемери еуропејци досетили Шабана величине.Исти они што су допустили да тако заврши.
Лично,нек Ниш промени име у Бајрамовићево,заболе ме само доста са тим лажним душебрижницима.

Svetski priznati samouki džezer. Mi nikada nismo znali da cenimo ni ono što imamo
ni ono što smo imali. Više cene oni spolja nego mi. Sramota,
Ja nikada nisam bila sklona ciganima, ali Šabanu Bajramoviću skidam kapu.

Зебрице...Зебрице...Ту сам те чекао...
Видиш...ја ни у једном свом тексту не споменух ЦИГАНЕ....
Припадност тој етничкој групи је вероватно био повод овој комисији да
незадовољне Нишлије оквалификује као фашисте....
Ја сам се у својим текстовима дотицао само врсте музике, коју је дотични изводио
и дотицао сам се дела, колико је грађана ове државе ужовало у тој музици...
Џеј Рамадановски је припадник ромске популације...
По мени, он пре заслужује да се нека улица зове по њему....
Да ли сам ја сада фашиста?
:D :D :D

Mozda tebi. U dodeljivanje imena ulicama se, trenutno, ne bih mesala, ali je i meni Toma, kao i nekim drugim ljudima ovde, bio poseban lik. Nazalost, samo jednom sam imala prilike da ga uzivo slusam i ocigledno nije bio tako los, jer ga jos uvek pamtim :).

Nije meni nego ljudima koji nešto znaju o muzici, Toma Zdravković nije mogao
glasom da ostvari ni 2 oktave.
Sutra če nekome pasti na pamet da da nekoj ulici ime i po Jeleni Karleuši, strašno

Mnogo ima velikih srpskih umetnika koji su umrli zaboravljeni i u bedi..

Ja sam skoro od besa palkao kada sam citao kako je umro veliki srpski umetnik i komicar Miodrag Petrovic - CKALJA...

Covek koji je izmedju dva rata uveseljavao ljude ne samo u Srbiji, vec na celokupnom Balkanu...

Nijedna vlast NEMA PRAVO da sebi dozvoli da se nesto tako sramno dogodi. :kletva:

Naravno da je bio zlonameran!

Provociranje autonomastva i nacionalnih manjina.

Isto kao i promocija knjige o Mladicu u visenacionalnoj sredini.

Nepotrebna provokacija u sredini koja nije podložna takvim podelama i mržnji.

A što se tiče promocije knjige i to se može shvatiti na razne načine, neki su to prepoznali takođe kao provokaciju, a neki kao gušenje ljudskih prava i sloboda. Nisam neko ko bi podržavao nacionalističke ispade bilo gde, a kamoli u nacionalno mešovitim sredinama, po meni je to prevashodno stvar vaspitanja i karaktera, ali sam principijelno za poštovanje slobode mišljenja i izražavanja mišljenja. Knjiga ne bi trebala da bude bauk.

mislim da nije u redu uporedjivati tomu i sabana. iako je toma bio vrhunski pevac, a i pesme su mu i dan daans slusaen, mislim da je saban pevac drugacijeg stila, "originalonost" je na njegovoj strani, u to se mozete uveriti ako se pogleda biografija i jednog i drugog.. slazem se da i toma zasluzuje svoju ulicu u leskovcu, ali saban je zasluzuje u bilo kojem srpskom gradu.... cak i na kosovu

mislim da nije u redu uporedjivati tomu i sabana. iako je toma bio vrhunski pevac, a i pesme su mu i dan daans slusaen, mislim da je saban pevac drugacijeg stila, "originalonost" je na njegovoj strani, u to se mozete uveriti ako se pogleda biografija i jednog i drugog.. slazem se da i toma zasluzuje svoju ulicu u leskovcu, ali saban je zasluzuje u bilo kojem srpskom gradu.... cak i na kosovu

Ademe...bolje da ovo sad nisi reko....:roll:

Зебрице...Зебрице...Ту сам те чекао...
Видиш...ја ни у једном свом тексту не споменух ЦИГАНЕ....
Припадност тој етничкој групи је вероватно био повод овој комисији да
незадовољне Нишлије оквалификује као фашисте....
Ја сам се у својим текстовима дотицао само врсте музике, коју је дотични изводио
и дотицао сам се дела, колико је грађана ове државе ужовало у тој музици...
Џеј Рамадановски је припадник ромске популације...
По мени, он пре заслужује да се нека улица зове по њему....
Да ли сам ја сада фашиста?

Dotični je proglašen kraljem romske muzike i to znaš od koga od Nehrua i Indire Gandi u sred Indije, dotični je svojim džez koncertima ušau u svetski džet-set džezera pa ako je to malo
da bi mu jedan grad odao dužno poštovanje onda stvarno sve gubi smisao

Nije meni nego ljudima koji nešto znaju o muzici, Toma Zdravković nije mogao
glasom da ostvari ni 2 oktave.
Sutra če nekome pasti na pamet da da nekoj ulici ime i po Jeleni Karleuši, strašno

Какве везе имају октаве са било чим.
Битна је политичка одлука.Или популарност,заслуге,име. Или нешто треће.
Узгред,колко је октава излачијо Шабан?

Poslednja izmena:
ovo je provincijalna i zaostala sredina , pa tako kada je pre koju godinu trebalo u NS-u da jedna ulica dobije ime po Milanu Mladenovicu dezurni dusebriznici su to sprecili, posto je ovaj za zivota imao kontakta sa opojnim supstancama:roll: , za Tomu bi isto verovatno rekli da ne moze posto je voleo da popije :dash:
mada bi Tomi trebalo dati ulicu prvo u njegovim Pecenjevcima i Leskovcu , a onda i u ostalim gradovima

Ej, pazi Bundi...

Ja licno nemam nista protiv pokojnog Mladenovica, ali posto znam da se svi iz demokratsko-liberalnog bloka loze na EKV i ja bih se pobunio iz inata cisto da vidim dal' ce neko da dozivi fras.

Pa mislim, ne mogu ljudi da izdejstvuju za Bajramovica, a ti 'oces Mladenovica :roll:

Какве везе имају октаве са било чим.
Битна је политичка одлука.Или популарност,заслуге,име.Или нешто треће.
Узгред,колко је октава излачијо Шабан?

A i to što kažeš. Da nije tako ne bi se Nišlije ni bunile protiv Šabana, sramota.:manikir:

Poslednja izmena:
Dotični je proglašen kraljem romske muzike i to znaš od koga od Nehrua i Indire Gandi u sred Indije, dotični je svojim džez koncertima ušau u svetski džet-set džezera pa ako je to malo
da bi mu jedan grad odao dužno poštovanje onda stvarno sve gubi smisao

Уопште немам намеру да спорим Шабанове квалитете....
Али мораш пре једног потеза, као што је преименовање улице, прво испитати
терен, видети расположење народа, па онда то спроводити у дело...
Опет ти кажем, да је његова песма увесељавала само ужи круг људи...
Разумем зашто су га ценили Нехру и Индира...
Па нека тамо дају некој улици име по њему....
;)

Уопште немам намеру да спорим Шабанове квалитете....
Али мораш пре једног потеза, као што је преименовање улице, прво испитати
терен, видети расположење народа, па онда то спроводити у дело...
Опет ти кажем, да је његова песма увесељавала само ужи круг људи...
Разумем зашто су га ценили Нехру и Индира...
Па нека тамо дају некој улици име по њему....
;)

Aha, nazvali sokak Bulevarom pa će im Šabanovo ime nagrditi reputaciju.
Pašće im cena kvadrata:rotf::rotf::rotf::rotf:

Aha, nazvali sokak Bulevarom pa će im Šabanovo ime nagrditi reputaciju.
Pašće im cena kvadrata:rotf::rotf::rotf::rotf:

Па види Зебрице....
Папир у руке, па обиђи своју улицу, све са иницијативом да се
преименује у улицу Бајрамовића....
Кад то урадиш, постоји комисија у МЗ, која је задужена за те ствари,
а министарство за локалну управу....ће са задовољством то прихватити.

Ej, pazi Bundi...

Ja licno nemam nista protiv pokojnog Mladenovica, ali posto znam da se svi iz demokratsko-liberalnog bloka loze na EKV i ja bih se pobunio iz inata cisto da vidim dal' ce neko da dozivi fras.

Pa mislim, ne mogu ljudi da izdejstvuju za Bajramovica, a ti 'oces Mladenovica :roll:
sumnjam da se muzicki ukus moze podvesti pod ideoloske kriterijume i da su fanovi EKV-a svi LDP-ovci ,liberaki i statijaznam demokrate...jedino sto je Mladenovic bio aktivan u antiratnom pokretu i antirezimskim protestima pocetkom devedestih kao i mnogi drugi ,al njegova poezija i muzika nema veze sa politikom i odredjenom ideologijom,kao ni Sabanova ili Tomina

Па види Зебрице....
Папир у руке, па обиђи своју улицу, све са иницијативом да се
преименује у улицу Бајрамовића....
Кад то урадиш, постоји комисија у МЗ, која је задужена за те ствари,
а министарство за локалну управу....ће са задовољством то прихватити.

Bulevar je i onako preimenovan tako da je i ovo što sam kazala bilo izlišno no neophodno

Vrlo važno :rotf::rotf::rotf::rotf:
Na računima je izmenjena adresa to je najbitnije :zcepanje:

Зар мислиш да је то у реду....? Како према грађанима из те улице
тако и према покојном Бајрамовићу...?
Сутра када дође нека нова власт, поново треба да мења назив...Жалосно
;)

Toma Zdravković je bio trećerazredni pevač sa isto takvim glasom i poznat
je isključivo i samo po alkoholu.

Ne znam, verujem da malo ko misli ovo sto si ti napisao. Ocigledno da ne znas mnogo o Tomi. Ne znam o oktavama mozda koliko i ti, ne znam ni da li je to od presudnog znacaja da mu dodele ulicu, ali znam da je Toma ostavio neizbrisiv trag i u Beogradu i u Sarajevu, gde ga jos uvek pamte i obozavaju, i u mnogim drugim gradovima sirom bivse republike. Procitao sam knjigu "Toma" autora Zivka Bojanica nekoliko puta i to preporucujem svima. On je bio neponovljiv lik. Takodje, treba poslusati njegove pesme iz davne 63 godine pa nadalje. Toma nikad nije bio narodnjak. I daleko od toga da je bio trecerazredni pevac. Jos jedna stvar, kad sam ja imao 4 godine Toma je umro od raka prostate. Nisam doziveo da ga cujem uzivo, na moju veliku zalost. A mnogo je njegovih postovalaca mojih godina pa i mladjih od mene. Prema tome, sve je tu jasno. Kakve oktave, kakvi bakraci. Tomu narod nikad nece zaboraviti. O njemu price idu s kolena na koleno. Juce je poslat predlog Sekretarijatu za kulturu da se Tomi Zdravkovicu dodeli jedna ulica u Beogradu. Pozdrav.

Poslednja izmena:
Ne znam, verujem da malo ko misli ovo sto si ti napisao. Ocigledno da ne znas mnogo o Tomi. Ne znam o oktavama mozda koliko i ti, ne znam ni da li je to od presudnog znacaja da mu dodele ulicu, ali znam da je Toma ostavio neizbrisiv trag i u Beogradu i u Sarajevu, gde ga jos uvek pamte i obozavaju, i u mnogim drugim gradovima sirom bivse republike. Procitao sam knjigu "Toma" autora Zivka Bojanica nekoliko puta i to preporucujem svima. On je bio neponovljiv lik. Takodje, treba poslusati njegove pesme iz davne 63 godine pa nadalje. Toma nikad nije bio narodnjak. I daleko od toga da je bio trecerazredni pevac. Jos jedna stvar, kad sam ja imao 4 godine Toma je umro od raka prostate. Nisam doziveo da ga cujem uzivo, na moju veliku zalost. A mnogo je njegovih postovalaca mojih godina pa i mladjih od mene. Prema tome, sve je tu jasno. Kakve oktave, kakvi bakraci. Tomu narod nikad nece zaboraviti. O njemu price idu s kolena na koleno. Juce je poslat predlog Sekretarijatu za kulturu da se Tomi Zdravkovicu dodeli jedna ulica u Beogradu. Pozdrav.

Niste imali pametniji predlog ?

Obožavam Tomu, obožavam, al' ljudi,bre, šta ćemo kad nam umru Cune, Tozovac?
Da ne govorim o Milki Stojanović, za koju generacije nisu ni čule ? Njoj se na'vatila paučina na ustima, nema kome da peva, a žena je zvanično četvrti glas u svetu ! Ne u Srbiji, nego u svetu ! Hoće li sve ulice u Beogradu biti raspevane? A, gde su nam pokojni glumici? Gde nam je Ulica Ljube Tadića?
O Milevi Marić Ajnštajn i da ne govorim.

Toma je umro od raka grla.

И сахрањен скромно на Централном, сваки пут пролазим кад одем тамо..
Ако постоји нека инцијатива за доделу имена улицама, а тиче се неких јавних личности, онда треба организовати изјашњавање грађана, па ако за предлог гласа већина нека се улица преименује или нека се новој додели име тог човека... Јавне расправе су безвезе јер се потеже име неког кога више нема и више се баца љага на његов приватан живот, а наш народ свакоме уме да замери и критикује..
Такве иницијативе не треба оставити неким градским секретаријатима на вољу, да нам кроје како им се прохте..мора негде да постоји и та "демократија".

И сахрањен скромно на Централном, сваки пут пролазим кад одем тамо..
Ако постоји нека инцијатива за доделу имена улицама, а тиче се неких јавних личности, онда треба организовати изјашњавање грађана, па ако за предлог гласа већина нека се улица преименује или нека се новој додели име тог човека... Јавне расправе су безвезе јер се потеже име неког кога више нема и више се баца љага на његов приватан живот, а наш народ свакоме уме да замери и критикује..
Такве иницијативе не треба оставити неким градским секретаријатима на вољу, да нам кроје како им се прохте..мора негде да постоји и та "демократија".

U kom je delu groblja, iza crkice ili pravo pored česmice?

U kom je delu groblja, iza crkice ili pravo pored česmice?
Није гробница у питању, него скроман споменик. Ни по чему се не издваја од осталих. Прођеш чесму па једна од попречних стаза ка горе, можда друга по реду и одмах поред стазе.

Back