Ulazak u Srbiju kao turista

DaRkGuitaRist88

Domaćin
Poruka
4.231
Imacu gosta iz Mexika uskoro pa mi nije bas jasno o proceduri oko covid19 testa i procedure i uopstene procedure normalne oko dolazka...

Sto se tice normalne procedure znam da za mexikance ne treba viza za ulazak ovde...

Ne znam sta je sve potrebno da se pribavi za ulazak u srbiju kao turista na mesec ipo dana boravka na mojoj adresi...?
Jel imao neko goste tako od skora slicno iz neke zemlje?

Sto se tice covid procedure znam da mozda treba da uradi test na koronu da bi proslo bez karantina od 10 dana na adresi...E sad ne znam da li mora taj PCR test ili antigen test ili obican brzi test, problem je zbog cene i slicno...

Poslednja izmena od moderatora:
Ja sam nasla samo ovo, a nadam se da ce ti se javiti neko sa konkretnim iskustvom.

Ради заштите од уношења заразних болести на територију Републике Србије, лицима која у Републику Србију долазе из држава са неповољном епидемиолошком ситуацијом (из свих држава света), дозвољен је улазак у Републику Србију под условом да поседују негативан RT-PCR тест на присуство вируса SARS-CoV-2, издат од стране референтне лабораторије државе из које долазе, не старији од 48 часова од датума издавања резултата.

Ако постоји кашњење приликом уласка у Републику Србију, а које се не може приписати кривици путника већ је последица спољног догађаја који се није могао предвидети, избећи или отклонити (кашњење/одлагање лета, поласка аутобуса, воза и сл), онда тест не може бити старији од 72 сата приликом уласка у Републику Србију.

Лицима која долазе из Сједињених Америчких Држава уместо негативног RT-PCR теста признаје се, под истим условима, негативан Антиген FIA Rapid тест.

sa https://www.mfa.gov.rs/gradjani/ulazak-u-srbiju/covid-19-uslovi-za-ulazak

Ja sam nasla samo ovo, a nadam se da ce ti se javiti neko sa konkretnim iskustvom.

Ради заштите од уношења заразних болести на територију Републике Србије, лицима која у Републику Србију долазе из држава са неповољном епидемиолошком ситуацијом (из свих држава света), дозвољен је улазак у Републику Србију под условом да поседују негативан RT-PCR тест на присуство вируса SARS-CoV-2, издат од стране референтне лабораторије државе из које долазе, не старији од 48 часова од датума издавања резултата.

Ако постоји кашњење приликом уласка у Републику Србију, а које се не може приписати кривици путника већ је последица спољног догађаја који се није могао предвидети, избећи или отклонити (кашњење/одлагање лета, поласка аутобуса, воза и сл), онда тест не може бити старији од 72 сата приликом уласка у Републику Србију.

Лицима која долазе из Сједињених Америчких Држава уместо негативног RT-PCR теста признаје се, под истим условима, негативан Антиген FIA Rapid тест.

sa https://www.mfa.gov.rs/gradjani/ulazak-u-srbiju/covid-19-uslovi-za-ulazak
Da video sam to sve, hvala...
Ali jos uvek ne znam da li moze, da li vazi za Mexico kao sto za Ameriku antigen test jer je jeftiniji i brzi i lakse se radi?

Na kraju bitno je da moze da udje i sve to sa negativnim pcr testom...

Sa druge normalne strane video sam da za drzavljane Mexika da ne treba turisticka viza za srbiju i da je dovoljan samo pasos ako se ne varam?
I koliko sam shvatio da je po dolasku potrebno da je za nedelju dana prijavim njen boravak u svojom gradu na mojoj adresi policiji licno ili ako moze elektronskim putem?

Ne znam koja jos dokumeta i slicno su sve potrebna?

Back