Križari su jako, jako ljuti. Koga briga?
Upravo sam slušao Bidena (ovdje ako imaš želudac). Oh, ljut je, gadno. Putin je potpuno i sveobuhvatno ignorirao njega ili SAD (jedan od znakova toga je da je Putin upozorio Scholza i Macrona, ali očito to nitko nije rekao Bijeloj kući).
Scholz je uistinu uplašio Kremlj kada je rekao da je povukao certifikat NS2 "jetzt" koji je "sada". Dobro, vjerojatno je pogriješio, mislio je "nema NS2 zauvijek!".
Scholz je jedan težak kolačić!
Nakon Hitlera, Scholz? Riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiight!
Volim kad sitni mlohavi Eurognomi pokušavaju uplašiti Rusiju. Uz sankcije, od svega.
Od svih ljudi, Nijemci bi trebali znati bolje. pretpostavljam da nemaju. Dobro, Nijemcima želim puno zabave!
Govoreći o NS2, dvije male činjenice:
cijene plina već su porasle za 10% na spot tržištima.
Zahvaljujući povećanju cijena energenata, Gazprom je već platio izgradnju NS2 s tim dodatnim novcem (to je prema riječima visokog člana Dume, Petra Tolstoja).
Što mislite kamo ovo vodi?
Točno, i ja!
Biden je također rekao nešto jako zanimljivo u svojoj inače potpuno besmislenoj brzini.
Prvo je pitao za koga je, dovraga, Putin mislio da priznaje države u drugim suverenim nacijama?
Drugo, upozorio je Rusiju: sudit ćemo vam po vašim djelima.
Mislim da mogu pomoći Bidenu i dati mu dva vrlo jednostavna odgovora:
Putin je predsjednik Rusije i traži odobrenje bilo koga, a najmanje od SAD-a.
Ne smijete suditi Rusiji. Taj brod je isplovio. Ako ništa drugo, doći će dan kada će vam zona B suditi u 21. stoljeću Nürnberškog suda. Kao što je Putin rekao “imamo sva njihova imena”.
Ali znam i ovo: u glavama čelnika Zone A oba ova odgovora su doslovno *nezamisliva*. U redu.
Stoga će im se morati pokazati ono što trenutno ne mogu dokučiti.
Ruska Duma i Vijeće Federacije danas su ratificirali sve potrebne dokumente i Putinu dali pravo angažiranja ruskih snaga u inozemstvu. Gdje točno nije navedeno.
Putina su pitali gdje će angažirati ruske snage, a on je u suštini odgovorio “čekaj i vidjeti, koristit ćemo ih gdje god bude potrebno i da ispoštujemo sve svoje obveze”.
Putin voli natjerati zapadne Tabaki-šakale da pogode njegov sljedeći potez. Sad ih otvoreno trola :-)
Moderni križari???
Zapadni križari koji napadaju Rusiju nisu ništa novo. Ali u prošlosti su križari bili barem vjerodostojna prijetnja (ponekad, čak i vrlo vjerodostojna).
Ali moderni križari su šala. Njihove prijetnje su šala, njihove oružane snage šala, a njihovi vođe šala. Dobar primjer je da Biden šalje više ovih nepobjedivih vojnih snaga u baltičke države.
Siguran sam da su Rusi sada zaista prestravljeni.
Ono što znamo je da se dobri ljudi u Commentary Magu pripremaju za utjecaj.
Hoće li građani SAD-a po prvi put saznati da postupci njihovih vladara zapravo mogu izravno utjecati na njih osobno?
Ako Bog da, brzo će učiti i postupati u skladu s tim.
Što je s Ukrosima?
Do sada su uglavnom ignorirali Putinova upozorenja da "odmah prestanu s napadima na LDNR".
Ne znam jesu li nevjerojatno hrabri, jako glupi ili suicidalni.
U svakom slučaju, preporučio bih da poslušaju Putinovo upozorenje, upozorenja više neće biti.
Istina, znajući da njihovim zapadnim gospodarima nije stalo do ruskih života, masovnih grobnica, tisuća otetih "separatista", brojnih mučilišta ili otvorenih poziva na ubojstvo. Fino. Tako su 8 godina *******i ubili Rusa na desetke tisuća.
Ali zar ne razumiju da će njihov život biti sljedeći?
Ili stvarno misle da će ih zapadni “savjetnici” zaštititi?
Ma dobro, pretpostavljam da će im se opet morati pokazati ono što trenutno ne mogu dokučiti.
Usput,
S pravne točke gledišta, Rusija je do sada inzistirala da je ovo bio unutarnji ukrajinski građanski rat, a ne međunarodni sukob. Sada se ovo promijenilo.
Sada, sa stajališta Kremlja, ovo je sada međunarodni sukob koji izravno uključuje Rusiju.
Hej wannabe Crusaders, uživajte u razgovoru!
Ovdje želim iskoristiti priliku da čestitam Ujedinjenom Zapadu i, posebno, Ukronazima. Sedam godina ste sanjali o ratu koji uključuje Rusiju. BRAVO! Čestitamo – sada ste dobili ono za što ste se toliko borili: ruski medvjed je *službeno* stavio šapu na LDNR.
Sada želim vidjeti koga ćete sve dobrovoljno prijaviti da prvi napravi potez kako bi on maknuo tu šapu :-)
Možda američke snage na Baltiku?
Ili Poljaci?
Možda Česi ili čak Britanci?
Nešto mi govori da su vjerojatnije “super-pooper sankcije iz pakla” i uragani vrućeg zraka.
Križari više nisu kao što su bili.