Ukrajinska kriza

Šta će se dalje odvijati?

• Rusi samo brane Donbas

glasova: 13 22,8%
  • Rusi uzimaju još neke delove Ukrajine

glasova: 27 47,4%
  • Rusi osvajaju čitavu Ukrajinu

glasova: 11 19,3%
  • Treći svetski rat

glasova: 6 10,5%

• Ukupno glasova
    57
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledajte prilog 1107425
Не коментаришете овај документ, о дозволи коришћења оружаних сила ван граница Русије?
Путин је синоћ јасно и гласно рекао, не буде ли гаранција од стране САД и НАТО као и ресет НАТО на 1997, следе војно техничке мере.
Управо овај документ говори о томе да је Русија решила да иде до краја а када она крене, гази све пред собом!
Санкције је неће зауставити!
Ne radujem se tome ali prepotentni ameri razumeju samo takav govor, takav nastup, pristup.

Sljedećih godina ce se Rusija iscprljivati što je i cilj Bajdena, ova politika Putina je veoma slična kao u vrijeme SSSR (u smislu Rusima ne moze niko ništa mi bosi hodamo po snijegu itd) sto Bajden upravo i želi a Evropa ce samo profitirati od visokih cijena energena na duži period i bogate zemlje. Visoke cijene energenata zatvaraju firme u siromasnim zemljama np Juzna Amerika, Istocna Evropa, Afrika i Azija ce platiti ceh tj visoke cijene energenata gase konkurenciju zapadu. Veoma glupo od Putina da je krenuo kao u vrijeme SSSRa.
Vidim da se razumeš u ekonomiju ko Marica u kriv džojstik.
Energenti ulaze u finalnu cenu proizvoda sa mnogo manjim procentom nego plate zaposlenih.

To je otprilike 50% potreba Srbije.
Vi možda možete da zadovoljite i 80% vaših potreba, jer je vaš terminal, a šta će Mađari npr.?
Čak i vi morate da uvozite 20-30% na drugi način, kako misliš da Austrijanci zadovolje svoje potrebe za gasom?
Pustite te priče o alternativnim načinima snabdevanja - jednostavno ne postoje, nema alternative za ruski gas.
Ima alternative i radi se na tome.

Знаčи тврдиш јефтинији и сигурнији гас из САД,Нигерије и које наброја већ добављаче преко бродова.ОК нека буде да је тако.
Trenutno je to tako.

Pa, jel idioti hoće još i građanski rat?
Ne mogu da verujem da je to istina.
Ништа чудно, то је неки вид опште мобилизације...што не значи аутоматски да ће сви узети оружје.
Ја сам ипак става да ће велика дебела већина у случају већег рата емигрирати ка рецимо ЊеАчкој.

Ништа чудно, то је неки вид опште мобилизације...што не значи аутоматски да ће сви узети оружје.
Ја сам ипак става да ће велика дебела већина у случају већег рата емигрирати ка рецимо ЊеАчкој.
Logično , svako teži ga boljem a ne gorem aka Rusiji.

Ајде престани да се клиначки извлачиш! Одговори ми конкретно?
Колико гаса је уговореноа колико испоручено? У чему је проблем, ако се овде представљаш као неко ко нешто зна?
Подели ову информацију са нама.
Дакле, чекам одговор?
Otkud da ja znam o tim ugovorima, nitko ne objavljuje dogovorenu cijenu jer za svakoga je drugačija.

Tako se i Vučić hvalio super dogovorom, a onda javno na televiziji obznanio da je dogovor na pola godine za milijardu m³ i još se mora dodatno plin kupovati dnevno za skoro 5 mio dolara po tržišnoj cijeni.

Jeftiniji nije ali Rusima je veci problem ako Evropa ne kupuje plin od njih. Asad je zabranio prolaz plinovoda iz Katra za Evropu i zauzvrat ce biti dozivotni vladar uz Rusku podršku iako bi Sirija profitirala od toga. Rusi bi zaratovali sa svima da zadrze Asada na vlasti tj da plinovod iz Katra ne prodje kroz Siriju. Ovo samo pišem da objasnim koliko je bitno Rusiji da Evropa kupuje plin od drugih.
А што су се онда остали потрудили да скину Асада?Значи интерес запада је да са Русима не раде ништа?
Дакле нема лажи више да се не фолирамо Американци не желе да Европа купује јефитниј гас јер је руски.Тако реци. :mrgreen:
Зар то није један вид економског рата?Зар није постављање система у Пољској један вид притиска и угрожавања безбједности РУсије.
И онда када почне опште лудило немојте се после питати ко је оно почео рат? :lol:

Ја понављам годинама на форуму није добро што се Турска и Русија тјерају од Европе због туђег интереса али добро све ће вријеме показати.
Што се тиче Украјине могу да се кладим у све што имам да ће опет морати сјести за исто сто са Русијом.Дакле чему ово све?

Otkud da ja znam o tim ugovorima, nitko ne objavljuje dogovorenu cijenu jer za svakoga je drugačija.

Tako se i Vučić hvalio super dogovorom, a onda javno na televiziji obznanio da je dogovor na pola godine za milijardu m³ i još se mora dodatno plin kupovati dnevno za skoro 5 mio dolara po tržišnoj cijeni.
Нигде нисам споменуо цену него количине?! Значи, окривљујеш Русију а да при томе ниси у стању да одговориш на просто питање, колико је уговорено а колико испоручено гаса?

Нигде нисам споменуо цену него количине?! Значи, окривљујеш Русију а да при томе ниси у стању да одговориш на просто питање, колико је уговорено а колико испоручено гаса?
Ti si mene zamijenio za šefa Gazproma ili Putina osobno.

Možda, oni koji mogu.
Ali to bi bila u svakom slučaju tragedija, žao mi je ukrajinskog naroda, ne one bagre od njihovih
oligarha i političara koji ih guraju u (bezizgledni) rat protiv bratskog naroda zbog američkih interesa,
nego običnog naroda koji će opet da ispašta zbog američke i evropske idiotske politike prema Rusiji.

Ti si mene zamijenio za šefa Gazproma ili Putina osobno.
Остави се глупих фора. Одговори ми на конкретно питање?
Требао би да знаш пошто упиреш прстом у Русију и кажеш да је Русија крива.
Ако немаш податке, доказ, за твоју оптужбу онда си
папагај.jpg

који овде понавља јефтину пропаганду!

Sljedećih godina ce se Rusija iscprljivati što je i cilj Bajdena, ova politika Putina je veoma slična kao u vrijeme SSSR (u smislu Rusima ne moze niko ništa mi bosi hodamo po snijegu itd) sto Bajden upravo i želi a Evropa ce samo profitirati od visokih cijena energena na duži period i bogate zemlje. Visoke cijene energenata zatvaraju firme u siromasnim zemljama np Juzna Amerika, Istocna Evropa, Afrika i Azija ce platiti ceh tj visoke cijene energenata gase konkurenciju zapadu. Veoma glupo od Putina da je krenuo kao u vrijeme SSSRa.
Ма јок само дижу гард Русије, та земља ће улагати абнормалне цифре у оружје а остаје пат позиција на геоплану.Већ је договорено да се гради снага Сибира 2 директна пипа ка Кини а преговара се и према Индији.Дакле ја за руски гас не бринем.Више бринем за Европу јер ми живимо у тој Европи и све ће ово утјецати на нас.
САД ће такође улагати абнормалне цифре у оружје и продавати ЕУ државама под паролом ми вас штитимо.

Међутим ЕУ и САД плус гратис остали сателити суштински ништа економски не могу Русији јер је већ 2015 постало јасно да санкције неће спречити да се Крим споји са Русијом.Већ сам избацио податке да се од тада робна размјена са САД али и ЕУ само повећавала.Дакле ова представа је већ постала смијешна ако мене питаш.ЕУ је испала ретардирани клинац.

Poslednja izmena:
Ма Русија има алтернативу за продају гаса, нема од ове приче ништа ето видјећеш.На крају ће опет морати сјести за исти сто гдје сједи представник Русије.Русија ће продати свој гас немој да бринеш о томе, међутим гас је небитан зашто Америци смета када Русија продаје своје оружје рецимо?
Па запитај се, почеши се по глави коме заправо смета, ко је највећи продавач оружја у свијету? Нисте ви Хрвати баш толико наивни...само се правите некада.
ma zna on dobro , samo se pravi da ne zna
podseti ga samo na kupovinu IZRAELSKIH aviona i sve je bilo dogovoreno i izvrsen depozit , slavlje kod njih i da ce imati bolje avione od srbije
kad , ono USRAnci , zabranili i rekli nako po Ruski NJET,.
to li bese jedno 4-5 godina.
sto se tice , ove situacije ,smesno mi je kada se ki papkari , pa i sa nasih prostora , javljaju da su prekrseni medjunarodni ugovori i to od onih koji su nebrojano puta prekrsili te iste kao i moralne.
citam , da gas kroz ukrajinu ide , i ide onim kupcima koji su ugovorili za redovne isporuke ruskoga gasa.
i bit ce sta ce bit
ono sto je veoma vazno je , Da ce spreciti to vise bombardovanje i ubijanje nevinih a sve to su ukrajinci i cinili po nalogu zapadnjaka.
citam , moje kanadske idiote koji i se slazu u jednom
NISU SE NADALI OVOM POTEZU PUTINA
mislili su da ce izvrsiti invaziju ...
i sada , ne znaju sta ce , vec udaraju po nekim sankcijama
zanimljivo i Japan se pridruzio oko tu nekih sankcija ali , nije ista sptrecio zajednicki projekat sa RUSIMA u Sibiru
vrednom desetine milijarde.

Ма јок само дижу гард Русије, та земља ће улагати абнормалне цифре у оружје а остаје пат позиција на геоплану.Већ је договорено да се гради снага Сибира 2 директна пипа ка Кини а преговара се и према Индији.Дакле ја за руски гас не бринем.Више бринем за Европу јер ми живимо у тој Европи и све ће ово утјецати на нас.
САД ће такође улагати абнормалне цифре у оружје и продавати ЕУ државама под паролом ми вас штитимо.

Међутим ЕУ и САД плус гратис остали сателити суштински ништа економски не могу Русији јер је већ 2015 постало јасно да санцкије неће спречити да се Крим споји са Русијом.Већ сам избацио податке да се од тада робна размјена са САД али и ЕУ само повећавала.Дакле ова представа је већ постала смијешна ако мене питаш.ЕУ је испала ретардирани клинац.
Srećom pa to znaju samo neki na Balkanu koji odlaze da rade i žive u toj EU koja jel "propada" 🥴

Srećom pa to znaju samo neki na Balkanu koji odlaze da rade i žive u toj EU koja jel "propada" 🥴
Не пропада се тако лако и брзо али интерес ЕУ нема ко да брани јер се свело на једине двије озбиљне државе Њемачка и Француска-прадставници обе су биле код Путина .

ЕУ пријети Русијама и твди да ће у 15:00 наступити уједињено.

Иако и једно и друго звучи к'о СФ сачећемо да видимо.

Pogledajte prilog 1107837
Прошло 15:00, нико се не оглашава по питању уласка у оворени сукоб ЕУ са Русијом.
Можда су почели да рачунају сате по Washington time. :per:

Мала Британија позива на забрану Русима да се играју лопте.
biglaughh.gif

Не знам али погледај пример Америке, колико је била рањива на промене цена нафте и обустављања производње од стране ОПЕК-а. То је довело до развоја нових технологија, Америка је данас највећи произвођач нафте на свету и ОПЕК може да се слика. Сутра ће можда тако бити и са гасом, онда Запад оде својим путем, а шта ће Русија? Да се пребаци на Кину, ок али шта када и Кина развије неку своју технологију?

У политиколошкој литератури је опште место да је Русија сила у опадању.
stani malo , nemoj da previse skaces.
sa naftom i plinom koji se dobija ,eksplozijama sahemikalijama i sa vodom , unistili su svoje zemljiste i vodono tokove.
s druge strane AMERI uvoze RUSKU naftu da bi je imesala sa svojon , jer rafinerije su i bile radjene za preradu VENECUJANSKE NAFTE takozvana teza.
i kupuju i gortove proizvode kao sto je DIZEL i to od RUSIJE , dok drugima zabranjuju rad i trgovinu.
a i od nas KANADJANA sva nafta i ide ili cevovodima ili zeleznicom za ameriku , tako da , i to oni stavljaju da je njihova proizvodnja,

Ако, ако...али одређени проценат амонијум сулфата, урее, амонијум нитрата...где ће ископати?
Погледај КуйбышевАзот.
...уосталом то иде и за друге гране индустрије.
kako ,
pa imaju fabrike , koje iz gasa i dobijaju i ..
auuuuu,
pa nema gasa , e sad mi je jasno zasto su pozatvarali fabrike koje su i pravili djubrivo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back