Ukoliko se OTKRIĆE u Sremskoj Mitrovici ispostavi kao TAČNO, biće promenjena čitava ISTORIJA SRBIJE

A dobro. Radio je google. Zanima me zasto je tebe sramota sto smo bili pismeni pre 8000 godina? Razumem da se profesorima drma fotelja ako progovore istinu. Razumem i studente istorije koji su u fazi ucenja i jos nisu uporedili izvore, razmislili logicki. Vincansko pismo se razlikuje od cirilice, razlika je 4 karaktera. A ti verujes da nas opismenili cirilo i metodije?Pogledajte prilog 704053
Dalje
Pogledajte prilog 704054
Да је винчанско писмо српско прочитали би ваљда до сада нешто на њему, али није.
Строимиров печат је на грчком тако да се вратимо на тему.

Ајде бре људи, уозбиљите се мало. Ћирило и Методије нису створили ћирилицу,него глагољицу.

Ћирилица је створена од њихових ученика Климент и Наум у Првом бугарском царства,по наредби бугарског цара, због употребе у државној администрације и бугарској Цркви.
Glagoljica je stvorena kao sistem pismenosti, a ćirilica je prosto zamenljiva sa glagoljicom, odnosno, nešto kao srpska ćirilica i srpska latinica. E sad, zašto su bitna solunska braća a ne njihovi učenici? Zato što su za govorni jezik stvorili grafijski standard, a onda je lako bilo grafem zameniti grafemom, u ovom slučaju glagoljski grafem zameniti postojećim grčkim i jevrejskim grafemama.

I tu su, u procesu zamene glagoljskih slova grčkim i jevrejskim (kasnije poznatijih kao srpskim), najverovatnije upravo Bugari, u svom polunaučenom srpskom jeziku, zasrali. Naročito u tome što su namu amanet ostavili pogrešno čitanje ć i đ kao št i dž u staroslovenskom, koji je, inače Metodije standardizovao prevodeći Sveto pismo na srpski dijalekat Srema, poznatiji kao Staroslovenski jezik.

I upravo na taj "Strojimirov" grafijski kod srbice ("predglagoljice") nastavlja se ćirilometodska glagoljička grafija koja kombinaciju zatvornog vokala i i drugog vokala ne prepoznaje kao dva fonema, već kao naročit diftong i beleži ih kao jedan grafem (ja, je, ji, jo, ju, jat). Isti slučaj kao sa datim pečatnjakom.

Protoćirilica je u pitanju. Ćirilica bez jevrejskih slova. Boljerečeno srbica, jer Ćirilo još nije bio u igri. Raspravljao sam o tome sa IgarJ-otom.

Šta znači Ćirilo još nije bio u igri kao da imamo neke indicije da je pečat nastao pre njegovog vremena i zašto srbica a ne bugarica?

Šta znači Ćirilo još nije bio u igri kao da imamo neke indicije da je pečat nastao pre njegovog vremena i zašto srbica a ne bugarica?
Znači da Strojimirov grafijski kod nema veze sa Ćirilom i njegovim radom i srbica zato š to je Strojimir srpski knez. A ako neko pita i zašto je staroslovenski srpski, a ne makedonski ili trački, odgovor je zato što su makedonski i trački Srbi i tada govorili pojednostavljen srpski kao i danas, a staroslovenski su učili iz ćirilometodskih standardizatorskih ćitaba pisanih panonskim, tačnije sremskim srpskim dijalektom.

Vladajuća je dogma - a suštinski idiotizam - da su Sloveni oko 7. veka svi govorili staroslovenski. Ustvari je staroslovenski kao standardni jezik nametnula Crkva da bi pokrstila sve Slovene. Otada se taj standard natuca i otada imamo neetimološke grupe št i žd u pravoslavnim slovenskim jezicima, a sve preko crkvene pismenosti.

srbica zato š to je Strojimir srpski knez.

Strojimir je skoro celi život proveo u Bugarskoj. Tamo se kako stoje stvari i oženio i začeo porodicu. Po svojoj formi pečat pripada grupi bugarskih spomenika sličnog tipa; imamo vrlo sličan pečat cara Simeona. Pečat je po svemu sudeći naručen za njega, kao i za druge slične velike ličnosti koje su živele na bugarskom dvoru, što su sve okolnosti zbog kojeg su se Bugarska i Srbija 2006. godine trkale koja će ga pre ugrabiti.

Strojimir je skoro celi život proveo u Bugarskoj. Tamo se kako stoje stvari i oženio i začeo porodicu. Po svojoj formi pečat pripada grupi bugarskih spomenika sličnog tipa; imamo vrlo sličan pečat cara Simeona. Pečat je po svemu sudeći naručen za njega, kao i za druge slične velike ličnosti koje su živele na bugarskom dvoru, što su sve okolnosti zbog kojeg su se Bugarska i Srbija 2006. godine trkale koja će ga pre ugrabiti.
Ne sumnjam ja da ga ti intimno bojiš bugarskim bojama, pošto si alergičan na sve srpsko, ali za mene je Strojimir bio i ostao Srbin koji je govorio i, kako vidimo, pisao srpski.

Lepo je što se ovako otvoreno sve češće legitimišeš, kako bi ljudi koji vide tvoje postove znali da ih stave u odgovarajući, dakle jugoslavistički, kontekst.

Ne sumnjam ja da ga ti intimno bojiš bugarskim bojama, pošto si alergičan na sve srpsko, ali za mene je Strojimir bio i ostao Srbin koji je govorio i, kako vidimo, pisao srpski.

Lepo je što se ovako otvoreno sve češće legitimišeš, kako bi ljudi koji vide tvoje postove znali da ih stave u odgovarajući, dakle jugoslavistički, kontekst.

Evo još jednog bugarofila, mamicu mu %$^$# izdajničku:

Он додаје да у Бугарској постоје сличне колекције печата. Такав је печат цара Симеона са гемом од лазурита на којој је приказан његов лик и натпис “Симеон”, печат је у златној корпици, у облику пирамиде, а та корпица у којој се налази печат има исту дршку као и овај, наш. Печат цара Симеона је смештен у крај 9. и почетак 10. века. “Цар Симеон је освојио Србију (924 – 931. Србија је под Бугарском), а код њега су у изгнанству били Стројимир и Гојник, које је њихов брат Мутимир прогнао после грађанског рата, освојивши кнежевски престо. Претпоставља се да су Гојник и Стројимир, дошавши у Бугарску, добили неке територије на управљање; дакле, владали су неким терторијама у Бугарској можда као жупани.

Djordje-Jankovic-03-409x215.jpg

Evo još jednog bugarofila, mamicu mu %$^$# izdajničku:

Он додаје да у Бугарској постоје сличне колекције печата. Такав је печат цара Симеона са гемом од лазурита на којој је приказан његов лик и натпис “Симеон”, печат је у златној корпици, у облику пирамиде, а та корпица у којој се налази печат има исту дршку као и овај, наш. Печат цара Симеона је смештен у крај 9. и почетак 10. века. “Цар Симеон је освојио Србију (924 – 931. Србија је под Бугарском), а код њега су у изгнанству били Стројимир и Гојник, које је њихов брат Мутимир прогнао после грађанског рата, освојивши кнежевски престо. Претпоставља се да су Гојник и Стројимир, дошавши у Бугарску, добили неке територије на управљање; дакле, владали су неким терторијама у Бугарској можда као жупани.

Djordje-Jankovic-03-409x215.jpg
A koji se jezik govorio u Bugarskoj? U Beogradu, recimo?

Da li je nekom palo na pamet da su Cuirilo i Metodije samo promenili "unapredili" srpsko pismo?Nesto slicno kao sto je to uradio i Vuk SK?
To sto su tadasnji vladari pisali na grckom, moze biti samo znak da je to bilo svetsko pismo kao sto je danas englesko.
Danas se uveliko pise na engleskom ali to ne znaci da Srbi nemaju svoje pismo tj. svoja dva pisma.

A koji se jezik govorio u Bugarskoj? U Beogradu, recimo?

Celo tvoje pitanje je poprilično besmisleno jer se zasniva na predubeđenju da ništa slovensko postoji, jerbo je sve to zapravo samo srpsko. Za tebe se srpski jezik govorio i u Kijevu, Lavovu i Beču u to vreme.

Večito bi bio veći katolik od pape (tj. indogermanista od pripadnika indogermanske škole). Čak i ako su u pradavna vremena svi Sloveni sebe zvali Srbima, što se nikako ne može predstaviti kao pouzdano poznata činjenica, to ti ne dopušta da sve krstiš slobodno srpskim imenom i vekovima posle te legendarne prapovesti. Pitam se kakva bi tvoja reakcija bila da čuješ kako je neko goticu proglasio dojčicom.

Пало би ми на памет када би имали неке доказе за то.
Од црта и реза Црноризца Храбра до ћириличног писма ипак је дубок јаз.

Mene interesuju ovi runski natpisi koje Aleksić pominje da su otkriveni u Bosni; ako nisam pogrešno razumeo i ukoliko on to nije pogrešno preneo, to bi bilo svetsko otkriće.

Тачније, 10.000 година смо знали да обележавамо ствари а систематизација је уследила 2000-3000 година касније.Толико је стара Српска цивилизација, нерачуњајући период кад се нисмо служили симболима а што нас враћа на старину пирамида у Високом.

Suzdržavam se da ne opsujem, ali je li mora baš na svakoj temi o tim glupostima?

Suzdržavam se da ne opsujem, ali je li mora baš na svakoj temi o tim glupostima?

Нису глупости. Ево изнео сам горе комплетан доказ. Што пре свет то прихвати биће боље да не живи у лажима.

А шта се чудиш? Египатска цивилизација је стара најмање 12.000 година (није званично, крије се). Наша је још старија око 15.000 година а што сведочи...

Fresl, J., nemački istoričar, opisuje svađu između Egipćana i Skita (Srba), ko je od njih stariji narod: "...u kojoj Srbi ubedljivo biše pobednici" (Saki i Skiti 1886).

Robert, S.: "Mi smo se navikli da sedišta Slovena samo u Rusiji vidimo. Dunavska dolina je osovina i centar Slovena; Iliro-Srba/ Praslovena ili Protoslovena".
''Na Baltiku su se Srbi nalazili pre nego što je Mojsije sa svojim Jevrejima morao da napusti Egipat".

Пише овако колико видим.
Pogledajte prilog 704526
Први графем у имену Стројимир не постоји у грчком алфабету.
Такође ЈИ није ЕТА, очигледно да је исто слово као данашње И.

Нису глупости. Ево изнео сам горе комплетан доказ. Што пре свет то прихвати биће боље да не живи у лажима.

А шта се чудиш? Египатска цивилизација је стара најмање 12.000 година. Наша је још старија око 15.000 година.

Te sve tablice su između falsifikata i naprasnog lupetanja gluposti. Nisu dokaz apsolutno ničeg.

Evo mogu ja isto tako da nacrtkam neku tabelu koja dokazuje da je Vinča nastala na osnovu kineskog pisma ili šta god i kažem eto dokaza u mojoj tabeli. :lol:

A upravo ti živiš u lažima ako misliš da će to gore svet ikada prihvatiti.

Poslednja izmena:
Te sve tablice su između falsifikata i naprasnog lupetanj gluposti. Nisu dokaz apsolutno ničeg.

Evo mogu ja isto tako da nacrtkam neku tabelu koja dokazuje da je Vinča nastala na osnovu kineskog pisma ili šta god i kažem eto dokaza u mojoj tabeli. :lol:

Значи ем што Пешић лаже ем ова немачка историчка лаже... а то што се савршено уклапа са тврдњом људи чији су цитати одбачени јер се није слагало са трскама то ништа... :cepanje: :cepanje:

Back