Uklonjena ploča s imenom Radovana Karadžića na Palama

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326
http://ba.n1info.com/journalist15/N1-BiH-
AUTOR:
N1 BiH
Podijeli:
Link je kopiran

Izvor: N1
Ploča s imenom osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića uklonjena je sa prostorija studentskog doma na Palama, javlja reporter N1 NIkola Vučić s mjesta događaja.
Podsjećamo, Sonja Karadžić Jovičević, potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske saopćila je danas kako je ime njenog oca, osuđenog ratnog zločinca, zloupotrebljeno te da tabla s njegovim imenom na studentskom domu na Palama treba biti uklonjena jer je "obesmislena i ukaljana".
Ranije je visoki predstavnik Valentin Inzko najavio sankcije Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH i predsjedniku SNSD-a, ukoliko ploča ne bude uklonjena.
Podsjetimo, prije 12 godina, 21. jula 2008., uhapšen je Radovan Karadžić, prvi i ratni predsjednik Republike Srpske koji je u Haškom tribunalu osuđen na doživotnu kaznu za najteže ratne zločine, među kojima su genocid u Srebrenici, progoni, snajpersko djelovanje i granatiranje Sarajeva.
Radovan Karadžić je, takođe, optužen za kampanju granatiranja i snajperskih napada na civilno stanovništvo Sarajeva, što je dovelo do smrti i ranjavanja hiljada ljudi, uključujući mnoge žene i decu.
Suđenje Radovanu Karadžiću trajalo je 10 godina, od 2009. do 2019. godine. U sudskom postupku branio se sam. Prvostepenom presudom kažnjen je 2016. godine sa 40 godina zatvora za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja rata.
Konačnom presudom je osuđen na doživotni zatvor. Proglašen je krivim za progone, snajpersko djelovanje i granatiranje Sarajeva, te za genocid u Srebrenici.

http://ba.n1info.com/Vijesti/a494156/Uklonjena-ploca-s-imenom-Radovana-Karadzica-na-Palama.html

Plocu je pre pet godina postavio Dodara licno

3000.jpg

Pre par dana je Incko uputio ozbiljne pretnje Dodari kako ce mu nabaciti sankcije ako ne skine ovu plocu.
Dodara, covek dobre duse i sirokog srca je to i ucinio i zrtvovao samog sebe ispred naroda.

Nema veze tu je jos uvek ideja spomen krsta iznad Sarajeva

SAVEZ LOGORAŠA RS DONIO ODLUKU

Spomen krst na Zlatištu iznad Sarajeva bit će postavljen već u septembru: Neće nikog da vrijeđa!

Front 16.08.14, 20:52h

Spomen krst na Zlatištu iznad Sarajeva bit će postavljen već u septembru: Neće nikog da vrijeđa!

Prema riječima Branislava Dukića, predsjednika Saveza logoraša Republike Srpske, spomen krst na Zlatištu neće biti postavljen da bilo koga vrijeđa, već isključivo da se obilježi stradanje i progon Srba iz Sarajeva i njegove okoline

Predsjedništvo Saveza logoraša Republike Srpske donijelo je odluku da u septembru podignu spomen-krst na Zlatištu, za više od 6 hiljada ubijenih Srba u Sarajevu.

Prema riječima Branislava Dukića, predsjednika Saveza logoraša Republike Srpske, spomen krst na Zlatištu neće biti postavljen da bilo koga vrijeđa, već isključivo da se obilježi stradanje i progon Srba iz Sarajeva i njegove okoline.

https://banjalukain.com/clanak/1173...tavljen-vec-u-septembru-nece-nikog-da-vrijeda

Da sam ja postavio tablu nikad je ne bih skinuo!
“Da sam ja postavio tablu gospodina Radovana Karadžića na Studentski dom u Palama nikad je ne bih skinuo, ni pod kakvim uslovima ni pod kakvim pritiscima, jer smatram da moramo biti dosljedni”, rekao je za BN TV, predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

REPUBLIKA SRPSKA10.12.2020 | 17:11

“Moramo biti principijelni, moramo poštovati svoje odluke da bi nas drugi poštovali”, dodao je Nešić i istakao da je DNS pokazao da stoji iza svojih odluka i da ih poštuje.

Nešić je naglasio da su na DNS u prethodnom periodu vršeni razni pritisci da pristanu na prenos nadležnosti sa nivoa Republike Srpske na nivo BiH.

“DNS odupr

https://www.rtvbn.com/3997192/da-sam-ja-postavio-tablu-nikad-je-ne-bih-skinuo

UPUTILI SAOPĆENJE

SDA: Sada je na redu oduzimanje povelja NSRS ratnim zločincima

Objavljeno: 10.12.2020. u 17:28
11

fe7f38d303ee7e6b5479f4e58e80a001.jpg

Nakon što je naložio skidanje ploče sa imenom ratnog zločinca Radovana Karadžića sa Studentskog doma na Palama, na redu je da predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, bez odlaganja, naredi oduzimanje odlikovanja osuđenim ratnim zločincima Radovanu Karadžiću, Momčilu Krajišniku, Biljani Plavšić i Nikoli Koljeviću, kaže se u saopćenju SDA.

Skidanje ploče sa imenom Radovana Karadžića predstavlja pozitivan korak, koji će doprinijeti izgradnji pomirenja i bolje klime za odrastanje novih generacija u Bosni i Hercegovini, ocjenjuju u SDA.
- Istovremeno, potpuno je nedopustivo da, nakon što je skinuta tabla sa imenom Radovana Karadžića, ostanu na snazi odlikovanja koja je uručila Narodna skupština entiteta RS, kao institucija od većeg značaja nego što je to Studentski dom. Dodiku i SNSD-u bi trebalo da budu jasne poruke koje je više od 40 svjetskih državnika ove godine poslalo sa obilježavanja genocida u Srebrenici, a u kojima je jasno rečeno da je nedopustivo gloroficiranje ratnih zločinaca i negiranje genocida u Srebrenici. Ove poruke su potvrđene zaključcima ambasadora u Vijeću sigurnosti i Vijeću za implementaciju mira - kaže se u saopćenju.
Ovom prilikom iz SDA pozivaju i OHR da, ukoliko zastupnici SNSD-a u Parlamentu blokiraju usvajanje Zakona o zabrani negiranja genocida, u skladu sa svojim obavezama i bonskim ovlastima donese ovaj zakon.

“Da sam ja postavio tablu gospodina Radovana Karadžića na Studentski dom u Palama nikad je ne bih skinuo, ni pod kakvim uslovima ni pod kakvim pritiscima, jer smatram da moramo biti dosljedni”, rekao je za BN TV, predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

REPUBLIKA SRPSKA10.12.2020 | 17:11

“Moramo biti principijelni, moramo poštovati svoje odluke da bi nas drugi poštovali”, dodao je Nešić i istakao da je DNS pokazao da stoji iza svojih odluka i da ih poštuje.

Nešić je naglasio da su na DNS u prethodnom periodu vršeni razni pritisci da pristanu na prenos nadležnosti sa nivoa Republike Srpske na nivo BiH.

“DNS odupr

https://www.rtvbn.com/3997192/da-sam-ja-postavio-tablu-nikad-je-ne-bih-skinuo

Izdajnička bagra!

AUTOR:
N1 BiH
Podijeli:
Link je kopiran

Ploča s imenom osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića uklonjena je sa prostorija studentskog doma na Palama, javlja reporter N1 NIkola Vučić s mjesta događaja.
Podsjećamo, Sonja Karadžić Jovičević, potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske saopćila je danas kako je ime njenog oca, osuđenog ratnog zločinca, zloupotrebljeno te da tabla s njegovim imenom na studentskom domu na Palama treba biti uklonjena jer je "obesmislena i ukaljana".
Ranije je visoki predstavnik Valentin Inzko najavio sankcije Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH i predsjedniku SNSD-a, ukoliko ploča ne bude uklonjena.
Podsjetimo, prije 12 godina, 21. jula 2008., uhapšen je Radovan Karadžić, prvi i ratni predsjednik Republike Srpske koji je u Haškom tribunalu osuđen na doživotnu kaznu za najteže ratne zločine, među kojima su genocid u Srebrenici, progoni, snajpersko djelovanje i granatiranje Sarajeva.
Radovan Karadžić je, takođe, optužen za kampanju granatiranja i snajperskih napada na civilno stanovništvo Sarajeva, što je dovelo do smrti i ranjavanja hiljada ljudi, uključujući mnoge žene i decu.
Suđenje Radovanu Karadžiću trajalo je 10 godina, od 2009. do 2019. godine. U sudskom postupku branio se sam. Prvostepenom presudom kažnjen je 2016. godine sa 40 godina zatvora za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja rata.
Konačnom presudom je osuđen na doživotni zatvor. Proglašen je krivim za progone, snajpersko djelovanje i granatiranje Sarajeva, te za genocid u Srebrenici.

http://ba.n1info.com/Vijesti/a494156/Uklonjena-ploca-s-imenom-Radovana-Karadzica-na-Palama.html

3000.jpg

Pre par dana je Incko uputio ozbiljne pretnje Dodari kako ce mu nabaciti sankcije ako ne skine ovu plocu
Dodara, covek dobre duse i sirokog srca je to i ucinio i zrtvovao samog sebe ispred naroda.
Dodik nije sam skinuo plocu,nego je podmetnuo cerku Radovanovu.Ipak se izmigoljio...

Новаковић Бурсаћ: Тема назива улица - хипокризија и дволичност јавности у ФБиХ
Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је Срни да се на теми назива улица може сагледати сва дволичност и хипокризија дијела јавности у Федерацији БиХ /ФБиХ/.

Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: СРНА

Сњежана Новаковић БурсаћФото: СРНА
Она указује да је посебно интересантно стање у Сарајеву, гдје се декларативно позивају на антифашизам, а многе улице носе имена по Бошњацима припадницима усташког и младомуслиманског покрета.
"Иако се декларативно позивају на антифашизам, традицију ЗАВНОБиХ-а и Народноослободилачког покрета, у том граду нема више Улице Војислава Ђеде Кецмановића /у Бањалуци постоји/, који је био први предсједник ЗАВНОБиХ-а, док постоји Улица Хусеина Ђозе, имама `Ханџар дивизије`, која је припадала званичном систему фашистичке војске", навела је Бурсаћева.
Бурсаћева је подсјетила да је недавно у Скупштини Кантона Сарајево одржана занимљива расправа по иницијативи појединих посланика да се промијене називи улица, школа и културних установа које носе имена истакнутих фашистичких сарадника из Другог свјетског рата.
- Иницијатива није прихваћена, па је остао назив једне школе и улице у Сарајеву по Мустафи Бусулаџићу, нацистичком идеологу који је прогањао Јевреје и комунисте из Сарајева. Остали су и називи бројних других улица, које носе имена по Бошњацима припадницима усташког и младомуслиманског покрета, баш као и Улица Зелених беретки у центру града, те Улица Младих муслимана на сарајевском транзиту - указала је Бурсаћева.
Бурсаћева је истакла да све то вријеђа све оне који мисле другачије, располажу другачијим чињеницама и имају другачија увјерења када је ријеч о догађајима и личностима из новије историје, а посебно о трагичном сукобу деведесетих година прошлог вијека.
- Ми, међутим, од тога не правимо лицемјерну политичку представу, нити желимо другима да намећемо наше ставове и мишљења. А, управо то је циљ огромне већине бошњачких политичара и медија, који у свему, па и на овом питању, желе да направе земљу само по мјери Бошњака, што, наравно, неће моћи - закључила је Бурсаћева.

AUTOR:
N1 BiH
Podijeli:
Link je kopiran

3000.jpg

Pre par dana je Incko uputio ozbiljne pretnje Dodari kako ce mu nabaciti sankcije ako ne skine ovu plocu.
Pragmatično...

Back