UKLETE KUĆE

Ovo je sjajna tema i nadam se da neće postati bajata, kao prethodna :D
Verujem da postoje, svakako, mada nisam živela u jednoj, ali bila sam blizu. Živela sam u zaposednutoj kući i naravno, niko nije mogao da mi pomogne, sem mudrih reči bakica koje su me savetovale da okadim kuću, što sam i uradila, ali se nisam rešila problema u trajnom smislu. Bilo bi mirno nekih par sedmica i onda jovo nanovo, vadi kadionicu, brikete, tamjan i kadi. Najzad, došlo je najbolje "rešenje", selidba ... ono što sam uspela da saznam u vezi kuće u kojoj sam živela je sledeće ... u samom dvorištu, tadašnji vlasnik je ubio sekirom komšiju zbog, naravno :roll:, zemlje. Bilo je vrlo "zanimljivo" u kući, ako ste zaljubljenici u paranormalno, a ja u to vreme nisam bila. Postojale su 2 sobe u potkrovlju, bez tavana i mada fizički nije bilo nikoga tamo (ja sam u to vreme živela sama u kući, u prizemlju), mogla sam čuti glasne zvuke koraka, grebanja, lupanja ... Šta god da je postojalo tamo, nije propustilo nijednu noć da mi se oglasi na bilo koji način, sve dok nije poželelo da ostvari fizički kontakt :( Jedne noći, dok sam ležala i gledala tv, nešto me je uhvatilo za glavu toliko snažno, bukvalno sam osetila prste na uranjaju u moju lobanju. Najgore od svega je bilo što sam čula kako mi lobanja puca. Telefon mi je bio na dohvat ruke, ali ja sma bila paralisana i to je jedini put u životu kada sam pomislila da mi nema spasa i da ću umreti. Iako je cela epizoda trajala svega tridesetak sekundi, ne moram da naglašavam da se činilo mnogo duže. Druge nije bilo nego da se odselim.
Taj događaj me je u potpunosti uverio da nakon smrti ne prestajemo da postojimo. Vremenom, kad god bi mi se nešto slično (paranormalno) desilo, pokušavala sam da pružim sebi više mogućih odgovora na novonastala pitanja na tu temu, da gledam na stvari iz više aspekata i što je najvažije da potražim savet ili mišljenje od drugih osoba.
Znam za nekoliko ukletih, zaposednutih, ili kako se u narodu kaže, nečistih kuća ... ono što ne znam je, kome se obratiti kada je pomoć potrebna, kada ljudi nemaju mogućnost da se isele? Za naše (Pravoslavno) sveštenstvo znam da mogu da pomognu, ali isto tako znam da ne žele da se upliću, pogotovo kada je zaposednutost demonima u pitanju.

Posle noći provedene u kući u američkom gradiću Džoplinu naježili su se i sami istraživači paranormalnih pojava, koji su tu došli na poziv unezverenih vlasnika.

Poludevši zbog konstantnih zvukova dečje jurnjave po kući, pomeranja predmeta i siluete nepoznate žene, koja se povremeno pojavljuje, uznemireni vlasnici su pozvali “Džesper Haunts”.

Kada su proveli noć u ukletoj kući, Nik Kori, osnivač udruženja za paranormalne pojave mogao je samo da konstatuje jedno: “Kuća je nastanjena duhovima!”.

Kao dokaz priložio je dva snimka – na jednom se vidi kako dečak proviruje iz spavaće sobe, pa se čak čuje kako nerazgovetno govori, dok na drugom duh odgovara sa “DA” na pitanje istraživača da li ima nekoga.

Poslednja izmena:
Ovo je sjajna tema i nadam se da neće postati bajata, kao prethodna :D
Verujem da postoje, svakako, mada nisam živela u jednoj, ali bila sam blizu. Živela sam u zaposednutoj kući i naravno, niko nije mogao da mi pomogne, sem mudrih reči bakica koje su me savetovale da okadim kuću, što sam i uradila, ali se nisam rešila problema u trajnom smislu. Bilo bi mirno nekih par sedmica i onda jovo nanovo, vadi kadionicu, brikete, tamjan i kadi. Najzad, došlo je najbolje "rešenje", selidba ... ono što sam uspela da saznam u vezi kuće u kojoj sam živela je sledeće ... u samom dvorištu, tadašnji vlasnik je ubio sekirom komšiju zbog, naravno :roll:, zemlje. Bilo je vrlo "zanimljivo" u kući, ako ste zaljubljenici u paranormalno, a ja u to vreme nisam bila. Postojale su 2 sobe u potkrovlju, bez tavana i mada fizički nije bilo nikoga tamo (ja sam u to vreme živela sama u kući, u prizemlju), mogla sam čuti glasne zvuke koraka, grebanja, lupanja ... Šta god da je postojalo tamo, nije propustilo nijednu noć da mi se oglasi na bilo koji način, sve dok nije poželelo da ostvari fizički kontakt :( Jedne noći, dok sam ležala i gledala tv, nešto me je uhvatilo za glavu toliko snažno, bukvalno sam osetila prste na uranjaju u moju lobanju. Najgore od svega je bilo što sam čula kako mi lobanja puca. Telefon mi je bio na dohvat ruke, ali ja sma bila paralisana i to je jedini put u životu kada sam pomislila da mi nema spasa i da ću umreti. Iako je cela epizoda trajala svega tridesetak sekundi, ne moram da naglašavam da se činilo mnogo duže. Druge nije bilo nego da se odselim.
Taj događaj me je u potpunosti uverio da nakon smrti ne prestajemo da postojimo. Vremenom, kad god bi mi se nešto slično (paranormalno) desilo, pokušavala sam da pružim sebi više mogućih odgovora na novonastala pitanja na tu temu, da gledam na stvari iz više aspekata i što je najvažije da potražim savet ili mišljenje od drugih osoba.
Znam za nekoliko ukletih, zaposednutih, ili kako se u narodu kaže, nečistih kuća ... ono što ne znam je, kome se obratiti kada je pomoć potrebna, kada ljudi nemaju mogućnost da se isele? Za naše (Pravoslavno) sveštenstvo znam da mogu da pomognu, ali isto tako znam da ne žele da se upliću, pogotovo kada je zaposednutost demonima u pitanju.

to grebanje,lupkanje i kuckanje po tavanu su misevi;)

ovo drugo,sa pucanjem lobanje,nisam bas shvatio....jel ti nesto pritislo glavu,ili si imala velike bolove,ili sta?

Mislim da nisam loša kad su opisi u pitanju ;) da, nešto mi je prislo glavu. Nisu bili miševi, provereno :confused:

nisi losa,mozes komotno biti knjizevnik
no....na taj nacin je i opisano,kao da citam neko knjizevno delo,a ne neciji licni dozivljaj
zato te i pitam....kako znas da nisu;)...taj deo je sporan

no,sa pritiskanjem glave....hajd,jos malo pojasni...kakva vrsta pritiska??? iznutra,ili od vana,kao neko strano telo,vrsi na tebe,tj,tvoju glavu....

jeli bilo pritiska na resto tela,mislim na ruke? jesu li bile sputane?

nisi losa,mozes komotno biti knjizevnik
no....na taj nacin je i opisano,kao da citam neko knjizevno delo,a ne neciji licni dozivljaj
zato te i pitam....kako znas da nisu;)...taj deo je sporan

no,sa pritiskanjem glave....hajd,jos malo pojasni...kakva vrsta pritiska??? iznutra,ili od vana,kao neko strano telo,vrsi na tebe,tj,tvoju glavu....

jeli bilo pritiska na resto tela,mislim na ruke? jesu li bile sputane?

:hahaha: Mogla bih biti književnica, ali nisam.
Jeste lični doživljaj, ali se desio pre dovoljno godina, pa sam prebolela i od tada se zainteresovala za paranormalno. Kad tako lepo pišem, pročitaj ti još jednom moj "književni rad", da se ne ponavljam ;)

Šuplje, naivno, ali deluje :lol:
Tema je "uklete kuće", imaš bolju priču, izvoli ;)

hvala bogu pa nemam....iskreno,verujem da bih se utronjao,do kraja zivota

no.....to sto si ti dozivela,dozivela je i jedna moja prijateljica....od svog pokojnog verenika
spavala je,kada je na sebi osetila ogromnu tezinu,toliko ju je nesto pritislo,da nije mogla ni prst da mrdne,i tako do zore....tada je osedela preko noci od straha

neznam kako je znala da je on....verovatno je imala i neku viziju,ili komunikacju sa njim,to neznam,ali,da je zena to dozivela,to jeste

poput toga sto ti rece da si dozivela sa glavom...samo,sto nije pritisak bio toliko silan,vec vise kao nesto sto je blokiralo celo telo

zato te pitah,oko toga malo vise....jer,ako ti ruke nisu bile ukocene,jesi li se uhvatila za glavu? jesi li osetila sta?

hvala bogu pa nemam....iskreno,verujem da bih se utronjao,do kraja zivota

no.....to sto si ti dozivela,dozivela je i jedna moja prijateljica....od svog pokojnog verenika
spavala je,kada je na sebi osetila ogromnu tezinu,toliko ju je nesto pritislo,da nije mogla ni prst da mrdne,i tako do zore....tada je osedela preko noci od straha

neznam kako je znala da je on....verovatno je imala i neku viziju,ili komunikacju sa njim,to neznam,ali,da je zena to dozivela,to jeste

poput toga sto ti rece da si dozivela sa glavom...samo,sto nije pritisak bio toliko silan,vec vise kao nesto sto je blokiralo celo telo

zato te pitah,oko toga malo vise....jer,ako ti ruke nisu bile ukocene,jesi li se uhvatila za glavu? jesi li osetila sta?

Nisam mogla da se pomerim, kamoli da se uhvatim za glavu. Osetila sam jak pritisak prstiju koji su mi obavili glavu i jasno kao sada da slušam, čula sam pucketanje sopstvene lobanje. Nimalo prijatno iskustvo i ne bih ga nikome poželela. To što je tvoja drugarica osetila je slično i ako ona misli da je to bio njen verenik, onda je takav osećaj imala i verovatno je u pravu. Nije jedinstven slučaj ... već je na nekoj od tema ovde neko spominjao taj osećaj paralize u snu, kada te nešto pritiska da ne možeš da mrdneš.

Naravno da postoje! Necu spomenuti ime coveka,jer nemam na to pravo a i siguran sam da On to ne zeli!
Doktor sa VMA,oficir vojske je pre nekoliko godina kupio kucu u Zemunu. Nakon nekoliko dana,cudni zvuci u vidu tupih udaraca,suskanja,preturanja. . . su dopirali sa tavana. Pozvao je servis za deratizaciju,postavljeni su otrovi,ali nije pronadjen ni jedan "dokaz" o postojanju tih kucnih "drugara".
Naravno,buka je nastavljena dok se oficir jednog dana nije popeo na tavan i u prasini nasao sliku-portret coveka. Nista nebi bilo cudno,da na toj slici coveku nije nedostajala glava.
Nakon dva dana oficir je sa zenom otisao kod "vracare". Kada je saslusala njihovu pricu,pitala je da li kuca ima dva ulaza,na sta je On potvrdno odgovorio. Tom prilikom mu je saopstila da je u dvoristu te kuce ubijen covek i da je zakopan ispod drugog ulaza koji se nije koristio, kao i da ide u jedan od manastira i obavi neku proceduru,sto je i uradio.
Da skratim pricu,kopajuci ispod tog drugog ulaza,zaista je nadjen ljudski skelet! Necu vas lagati i govoriti kako su prestale te pojave,jer to ne zna ni sam doktor,posto je iznajmio stan,preselio se,akucu jos uvek prodaje!
Mozete misliti da je ovo jos jedna "patka",ali je cinjenica da je Vatikan pre neku godinu po prvi put priznao postojanje poltergajsta.

:mrgreen:
Linak kao linak.
Klasični holivudski.
Dotični Holi vud(if ši kud) nam je isprao dobrano mozgiće kad smo bili mali.
Pa neki i danas vjeruju u vervulfse,vičiz i hontid hausiz.
Daklem,vukodlake,vještice i uklete kuće.
Ja ne vjerujem.
Ne može me uvjeriti nikakav linak.
To ne isključuje druge vrste pojava,koje ovdje nisu tema.
Toliko.
Fala vi što ste čitali.
:heart:

Sninio sam druga

U njegovoj kuci
U BG
ghost13.jpg

Mislim da ne govoriš istinu.

Elem, ko bi svoju sliku nazvao Ghost13?
Drugo, pikseli oko "duha" imaju prejak kontrast sa okolinom. Mislim da je duh naknadno nalepljen, ili, verovatnije, vaskrsnuo iz fotošopa ili sličnog programa.

Tako da.... KHM...ne njatke, pliz...

Back