Uklanjanje mladeža

Bjankilina

Domaćin
Poruka
3.628
Imala sam mladez na leđima,koji sam uklonila. 3 različita lekara su mi radila dermoskopiju, rekli su da je zdrav , nisam imala para da ga šaljem na analizu samo su mi laserom uklonili, jer mi je smetao . E sad posle skoro godinu dana, taj mali ožiljak zna da me zaboli , ne znam jel to normalno da nije nesto ne daj Boze opasno sad

Imala sam mladez na leđima,koji sam uklonila. 3 različita lekara su mi radila dermoskopiju, rekli su da je zdrav , nisam imala para da ga šaljem na analizu samo su mi laserom uklonili, jer mi je smetao . E sad posle skoro godinu dana, taj mali ožiljak zna da me zaboli , ne znam jel to normalno da nije nesto ne daj Boze opasno sad
idi proveri....samo bitno je i kod koga proveravaš...

ja sam letos išao na kontrolu mladeža u jednoj evropeiziranoj medicinskoj ustanovi pa su me posle gledanja kroz lupicu naplašili da je mladež sumnjiv i treba da se operiše...onda sam išao kod nekih divnih pa su mi rekli isto opet kroz gledanje kroz lupicu...onda sam otišao u kliniku na autokomandi sa tri slova u nazivu i oni su radili digitalnu dermatoskopiju tj. snimili su mladež i gledali ga na velikom ekranu monitora...i rekli mi da ne deluje nešto posebno sumnjivo ali da opet dođem za 3 meseca da ga snimimo...posle ta 3 meseca je snimak pokazao da ima promena u položaju globula što je neuobičajeno za moje godine a dešava se kod tinejdžera i savetoavli me da za svaki slučaj ipak uklonim mladež...na licu mesta su mi uklonili mladež klasičnom hirurgijom jer nisu svi mladeži pogodni za lasersko uklanjanje...posle dve nedelje stigli su rezultati histopatološke analize da je sve u redu...

zato bih ti preporučio da kontaktiraš tu kliniku na autokomandi...oni će znati da li digitalnom dermatoskopijom sada može nešto da se vidi i da li je normalno da te ožiljak boli posle toliko vremena..

Mladezi se ne uklanjaju laserom.
Jer on spaljuje tkivo i ne moze da se vidi da li je ostalo jos sumnjivih celija.
Imate dve vrste operacija.
Na zapadu se skida sloj po sloj pa se odmah na licu mesta gleda pod mikroskopom da li ima jos celija u tom skinutom sloju i da li treba jos da se skine.
A kod nas skinu koliko misle da treba po protokolu, pa onda kad ode na analizu onda se ako ima potrebe radi ponovo operacija da se skine jos veci deo koze.
Sama analiza nije nesto posebno skupa u odnosu na celu operaciju.
Sad je 7000 kod profesora koji je najveci autoritet u Srbiji, a 4-5 kod ovih losijih.
Operacija klasicna je oko 20, previjanja, kontrole jos 10.

Poslednja izmena:
Mladezi se ne uklanjaju laserom.
Jer on spaljuje tkivo i ne moze da se vidi da li je ostalo jos sumnjivih celija.
Imate dve vrste operacija.
Na zapadu se skida sloj po sloj pa se odmah na licu mesta gleda pod mikroskopom da li ima jos celija u tom skinutom sloju i da li treba jos da se skine.
da..ja sam pogrešio kad sam rekao da ne mogu svi mladeži laserima da se skidaju...mislio sam na radiotalase...
laserima ne bi trebalo nikad da se radi skidanje a radiotalasima to je shave tehnika sloj po sloj koju pominješ...
sumnjivi mladeži se po pravilu skidaju klasičnom hirurgijom.. pretpostavljam da je njen mladež skinut iz estetskih razloga...

idi na pregled opet, pomocicemo ako ti treba kinta

idi na pregled opet, pomocicemo ako ti treba kinta

Ma, nije sad frka za lovu, nego sam taj mladez dugo htela da skinem , jer sam ga kacila dosta , na nezgodnom mestu je nekako bio , a u tom trenutku sam imala.privatno osiguranje preko posla koje mi je pokrivalo skidanje , ali mi nije pokrivalo analizu, s tim da mi je 3 lekara pregledano mladez, jer sam htela više mišljenja pre uklanjanja (medigroup je u pitanju, 2X sam bila.kod dermatologa na Zvezdari i jednom u Makenzijevoj, gde san ga i uklonila ) sva 3 lekara su mi prethodno potvrdili da nema sumnje da je mladez potpuno zdrav i da nema potrebe za dodatnim analizama, pa sam imala poverenja , baš sam.zelela da ga skinem, jer kad god se oblacim i skidam imala sam trip da cu da ga otkinem . Hvala na odgovorima, da li moze da se dobije uput redovno za taj pregled pošto i sad imam osiguranje Uniqa pa ne znam da li da iskoristim i odem privatno ?

Ma, nije sad frka za lovu, nego sam taj mladez dugo htela da skinem , jer sam ga kacila dosta , na nezgodnom mestu je nekako bio , a u tom trenutku sam imala.privatno osiguranje preko posla koje mi je pokrivalo skidanje , ali mi nije pokrivalo analizu, s tim da mi je 3 lekara pregledano mladez, jer sam htela više mišljenja pre uklanjanja (medigroup je u pitanju, 2X sam bila.kod dermatologa na Zvezdari i jednom u Makenzijevoj, gde san ga i uklonila ) sva 3 lekara su mi prethodno potvrdili da nema sumnje da je mladez potpuno zdrav i da nema potrebe za dodatnim analizama, pa sam imala poverenja , baš sam.zelela da ga skinem, jer kad god se oblacim i skidam imala sam trip da cu da ga otkinem . Hvala na odgovorima, da li moze da se dobije uput redovno za taj pregled pošto i sad imam osiguranje Uniqa pa ne znam da li da iskoristim i odem privatno ?
ne vidim sto ne bi moglo, koristi osiguranje, za to sluze

Ne razumijem zašto si ga dirala prije nego imaš para da ide na patolohistologiju?
Očito si radila privatno, u državnim ide na patohistološku analizu i kurje oko koje se odstrani.
Patohistologija je obavezna. Ja sam skidala mladež i nakon 2 sedmice sam dobila nalaz iz lab. Svaka promjena, izraslina na koži ide na analizu.

Profesor je autoritet u svom polju , naučnom ali ne treba se zavaravati da će on bolje ukloniti od ostalih. Svako ko se bavi uspešno operativom generalno može ukloniti promenu na koži kako treba. Ne rade ostali loše :D
Вероватно мисли на патолога проф. Димитрија Брашанца.
Он јесте највећи ауторитет кад је патологија коже у питању.
И шире од Србије.

Иначе ако су јој на три дермоскопије рекли да је бенигно, заиста је мала вероватноћа да није било.
Свакако, увек је препорука патохистологија али шта сад да се ради.
Младежи се враћају ако остану на линији ресекције.
А можда само боли ожиљак.

Вероватно мисли на патолога проф. Димитрија Брашанца.
Он јесте највећи ауторитет кад је патологија коже у питању.
И шире од Србије.
Sad vidim i ja da je mislio na patologa , moja greška.
Samo mi bode oči ono : " oni lošiji " :lol:
Mislim da svaki patolog pa i mi koji se pomalo i sećamo patologije možemo napraviti jasnu razliku između promena.

To je profesor koji radi analize uklonjenih mladeza.
Svi salju njemu u da ne kazem koju firmu.
7000 je samo njegova analiza.
Не шаљу сви њему.
Шаљу му они који су спремни да плате постављање и најобичније дијагнозе толико, коју може и сваки други патолог да да.
Он је најбољи јер је махер за постављање ретких дијагноза.
То је оно што њега одваја.
А дијагнозу младежа или себороичне кератозе, може и специјализант патологије да постави без грешке.

Не шаљу сви њему.
Шаљу му они који су спремни да плате постављање и најобичније дијагнозе толико, коју може и сваки други патолог да да.
Он је најбољи јер је махер за постављање ретких дијагноза.
То је оно што њега одваја.
А дијагнозу младежа или себороичне кератозе, може и специјализант патологије да постави без грешке.
Kao sto sam napisao u prvom postu koji je posle skracivan u komentarima, nudi se i ta druga opcija po ceni od 4-5 hiljada dinara.

Nije da je neko bahat, nego kad vec placas tolike pare za operaciju i na kraju je dilema da li 7k za profesora ili 5k za specijalistu.

Da li ce ukupno da izadje 40k ili 42k.

To onda i nije nikakva dilema.

Back