Ukinuti fizičko kao obavezan predmet u školama?

Da li ste za ukidanje fizičkog vaspitanja kao obaveznog predmeta?

• Da

glasova: 5 8,8%
  • Ne

glasova: 49 86,0%
  • Samo u srednjoj školi, u osnovnoj da ostane obavezno

glasova: 3 5,3%

• Ukupno glasova
    57
Agresivna užasna igra. Moja učiteljica muškarača nas svrstavala dečaci protiv devojčica (jako pametno) pa nas dečaci (uvek jači i agresivniji) namerno raspale loptom jer im igra dozvoljava, ke ke ke, baš smešno.
Dok se učiteljica dernja "Hvataju loptu, neće te pojesti":roll:
A ja došla kući s krvavim nosom. Prvi razred.
Inače,moje devojčice redovno pobeđuju dečake ;) i zajedno igraju i fudbal, i tu su jako dobre i spretne . Ali da ponovim, postoje deca koja se teže snalaze, ali uvek postoji način da se i ta deca uključe u neke igre koje i njima odgovaraju.

Agresivna užasna igra. Moja učiteljica muškarača nas svrstavala dečaci protiv devojčica (jako pametno) pa nas dečaci (uvek jači i agresivniji) namerno raspale loptom jer im igra dozvoljava, ke ke ke, baš smešno.
Dok se učiteljica dernja "Hvataju loptu, neće te pojesti":roll:
A ja došla kući s krvavim nosom. Prvi razred.
Da inace nastavnice fizickog umeju da budu posebno primitivne i nepedagoski nastrojene

Da inace nastavnice fizickog umeju da budu posebno primitivne i nepedagoski nastrojene
Mislim da je pominjala učiteljicu, a i generalizacija po ko zna koji put.. metodike koje imaju ti nastavnici im daje za pravo da od dece očekuju sportske rezultate, njih neće dobiti ako mole, zapomažu i nose ' maminu i tatinu dečicu'..a ovamo se busamo u grudi kako smo sportska nacija, ccccc...

Mislim da je pominjala učiteljicu, a i generalizacija po ko zna koji put.. metodike koje imaju ti nastavnici im daje za pravo da od dece očekuju sportske rezultate, njih neće dobiti ako mole, zapomažu i nose ' maminu i tatinu dečicu'..a ovamo se busamo u grudi kako smo sportska nacija, ccccc...
sta lupetas leba ti... takve primitivne "metodike" neka primenjuju treneri u klubovima gde su deca sama resila da se bave sportom profesionalno... ne daje nikom za pravo ni iz kog razloga da deci izigrava dril isntruktora...

Pod uslovom da Ministarstvo finansira sve ono što imaju i finske škole .
Нема од тога ништа, то су неке илузије наше квази интелектуалне елите.

Пре свега њихов систем уопште није посебно добар. Њихови резултати на ПИСА тестирањима су добри зато што су сама тестирања прављена са освртом на њихов образовни систем. Генерално су медиокритети и немају никакве посебне стручњаке. Наши високо образовани људи одлазе тамо, а не долазе њихови овамо. Када би стандард био обрнут и када би постојала потреба да се овде долази, не би имао ко из Финске да дође у Србију.

Друга је ствар што наша држава нема новца да финансира мала одељења и што се ради са групама од 30 ученика. Зато овде мора да буде озбиљна дисциплина у учионицама, ако се мисли да се уради нешто.

Нема од тога ништа, то су неке илузије наше квази интелектуалне елите.

Пре свега њихов систем уопште није посебно добар. Њихови резултати на ПИСА тестирањима су добри зато што су сама тестирања прављена са освртом на њихов образовни систем. Генерално су медиокритети и немају никакве посебне стручњаке. Наши високо образовани људи одлазе тамо, а не долазе њихови овамо. Када би стандард био обрнут и када би постојала потреба да се овде долази, не би имао ко из Финске да дође у Србију.

Друга је ствар што наша држава нема новца да финансира мала одељења и што се ради са групама од 30 ученика. Зато овде мора да буде озбиљна дисциплина у учионицама, ако се мисли да се уради нешто.
Misliš da nisam upućena ? Moj post nisi shvatio kako treba, al ok...

sta lupetas leba ti... takve primitivne "metodike" neka primenjuju treneri u klubovima gde su deca sama resila da se bave sportom profesionalno... ne daje nikom za pravo ni iz kog razloga da deci izigrava dril isntruktora...
Od te dece u odeljenjima uvek bude i par njih koji su talenti ali ih niko nije motivisao da se bave sportom. I kada budeš diplomirao sa 10 metodiku fizičkog, kao ja, onda mi opet kaži kako lupetam :mrgreen:

Od te dece u odeljenjima uvek bude i par njih koji su talenti ali ih niko nije motivisao da se bave sportom. I kada budeš diplomirao sa 10 metodiku fizičkog, kao ja, onda mi opet kaži kako lupetam :mrgreen:
totalno me zabole sa kojom ocenom si ti diplomirala metodike bilo cega... u svakoj normalnoj zemlji urlanje i tolerisanje agresije ne spada u normalno i pedagosko ponasanje na casu

totalno me zabole sa kojom ocenom si ti diplomirala metodike bilo cega... u svakoj normalnoj zemlji urlanje i tolerisanje agresije ne spada u normalno i pedagosko ponasanje na casu
Za bolove se obrati na ptf zdravlje :mrgreen:
Niko nije pominjao ni urlanje i agresiju već metode koje podstiču , to što ti imaš potrebu da od nas napraviš agresivne primitivce, je već neki tvoj problem.

I još nešto , ne znam koliko dugo već pišem, ne verujem da postoji neka profesija koja je više pod lupom javnosti od prosvetne . Svako daje sebi za pravo da na osnovu pojedinih ili ličnih iskustava procenjuje,etiketira i potcenjuje rad prosvetnih radnika. Ne vidoh nigde više članaka po tabloidima od onih koji se odnose na prosvetu. I onda se desi sve ono što se desilo pa se neki sete da nije sve do nas. A neki se i dalje ne sete već na osnovu rekla-kazala i dalje pljuju.. ja navikla, a ionako nema nešto sudenata na tim fakultetima.Koga li ćete posle pljuvati, baš se pitam..

Back