Ukinuti fizičko kao obavezan predmet u školama?

Da li ste za ukidanje fizičkog vaspitanja kao obaveznog predmeta?

• Da

glasova: 5 8,8%
  • Ne

glasova: 49 86,0%
  • Samo u srednjoj školi, u osnovnoj da ostane obavezno

glasova: 3 5,3%

• Ukupno glasova
    57

Redmond

Elita
Poruka
16.963
Najbesmisleniji predmet u školi. Sad navodno služi da se deca razvijaju, zdravo žive i slično a u reali, tokom časa sport upražnjavaju samo oni koji ga i privatno treniraju i vole dok je ostalima to veliko gubljenje vremena, prilika za hvatanje zjala i slično... Mislim da je krajnje vreme da se uvede kao izborni predmet i da prekinu da se maltretiraju deca beskorisnim glupostima.

YYrk9kqTURBXy9lZjFlNGI3NzVjZTM1MWEyMjgzODY2OTNhMGNmNTgyZS5qcGVnkZMCzQSwAN4AAaEwAQ

Poslednja izmena od moderatora:
Slažem se! Mrzila sam fizičko zbog presvlačenja, smrdljivih svlačionica i stalno izmišljala razloge što ne mogu biti aktivna na času. Onda mi je prof. na polugodištu rekao: slušaj šmizlo, ja sam oborio na popravni jednog Bregu, jednog Lošu, nemoj ni da sanjaš da tebe neću! I fakat me obori lik na polugodištu, morala usmeno odgovarati, seminarski o skijaškim disciplinama pisati da popravim 1 :D

ne bih ja to ukidao..neku decu moraš naterati da se bave sportom jer sami nikad neće ni da potrče ako ne moraju...naročito ove nove generacije što odrastaju na smartfonu...
to je uobicajeni izgovor ali osim tih vezbi za razgibavanje nista se ne uradi na tim casovima... oni koji umeju i vole upraznjavaju sport dok se ostali smaraju... terati decu da rade nesto sto ih ne zanima i u cemu jednostavno nisu dobra je mucenje

Slažem se! Mrzila sam fizičko zbog presvlačenja, smrdljivih svlačionica i stalno izmišljala razloge što ne mogu biti aktivna na času. Onda mi je prof. na polugodištu rekao: slušaj šmizlo, ja sam oborio na popravni jednog Bregu, jednog Lošu, nemoj ni da sanjaš da tebe neću! I fakat me obori lik na polugodištu, morala usmeno odgovarati, seminarski o skijaškim disciplinama pisati da popravim 1 :D
Ovo samo ti možeš, pored izmišljenih dvojice...

Hahahaha

Hahahaha

Ili na španskom
Jajajaja

***** server....&& krstarice... pozz sa Sicilije.
Prvo ili drugo?
AHa..pa jel neki samo tu imaju uvid u fizički deo obrazovanja. Moglo bi ga napraviti zanimljivijim svakako, ali potreban je, baš zbog zjala...
Najbesmisleniji predmet u školi. Sad navodno služi da se deca razvijaju, zdravo žive i slično a u reali, tokom časa sport upražnjavaju samo oni koji ga i privatno treniraju i vole dok je ostalima to veliko gubljenje vremena, prilika za hvatanje zjala i slično... Mislim da je krajnje vreme da se uvede kao izborni predmet i da prekinu da se maltretiraju deca beskorisnim glupostima.

Možda bi baš zbog tih stvari fizičko i likovno trebali biti obavezni predmeti bez ocenjivanja. Tu je talenat u pitanju a ne znanje. Presija i tu bez potrebe

Protiv ukidanja sam.
Zavrsio sam srednju tehnicku skolu sa gomilom obevaza u sedecem polozaju.
To mi je bila jedina prilika da se istrcim i razmrdam.
Igrali smo basket, fudbal, odbojku, da nije bilo toga bio bih depresivniji i gojazniji na kraju skole.

Слажем се ал то је већ до система. Треба да деца имају физичке активности бар 2 3 пута недељно по 45 мин засигурно

Јер скаче број болесних, дебелих, шећераша...

Ово је добра превентива, но истина не то да на физичком данас деца само хватају зјале

Ne slazem se. :)
Volela sam fizicko, posebno one casove kada smo imali gimnastiku ili smo igrali odbojku.
Imali smo dobre nastavnike i profesore, u hodu i tokom igre smo ucili pravila u kosarci, odbojci, fudbalu, skakali smo u dalj i u vis, bacali kuglu, radili gredu, razboj, preskakali konja, peli se uz konop, sa citavim razredom ucestvovali u gradskoj trci. Svasta nesto. :)
Deci je previse sedenja u klupi i trebaju da se krecu, trce i skacu. I da budu glasni. :)

Ne slazem se. :)
Volela sam fizicko, posebno one casove kada smo imali gimnastiku ili smo igrali odbojku.
Imali smo dobre nastavnike i profesore, u hodu i tokom igre smo ucili pravila u kosarci, odbojci, fudbalu, skakali smo u dalj i u vis, bacali kuglu, radili gredu, razboj, preskakali konja, peli se uz konop, sa citavim razredom ucestvovali u gradskoj trci. Svasta nesto. :)
Deci je previse sedenja u klupi i trebaju da se krecu, trce i skacu. I da budu glasni. :)
Ми ништа. Ко да нисмо ни имали ФК

Back