Ukidanje carina za robu iz Evrope

Ne znam kako si zamislio da pravimo konkurentne proizvode kad smo po tome hiljadama godina iza zapadnih zemalja, i ne vidim da se neko iz vlasti potresao zbog toga, njima je bitno da pune dzepove i ispunjavaju redom zahteve... a kakvo ćemo smeće sutra uvoziti, umesto da sami proizvodimo bar hranu za sebe to nije bitno.

Da li neko zna kako se ova mera odrazila na male i srednje poljoprivredne proizvođače u okolnim zemljama, autor teksta ne deluje optimistično?

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:433210-Nasa-hrana-na-udaru-evropske

Ja tu uopste ne vidim opasnost za srpske poljoprivrednike.

Hrana koja se proizvodi u Srbiji neuporedivo je ukusnija i bolja od ove koja se uvozi. Tu mislim na meso, povrce i voce.

Mlecni proizvodi su u Srbiji skupji nego u EU, jestivo ulje takodje ali ni EU ljudi ne rade da bi proizvodili sa gubicima.

- - - - - - - - - -

Ne znam kako si zamislio da pravimo konkurentne proizvode kad smo po tome hiljadama godina iza zapadnih zemalja, i ne vidim da se neko iz vlasti potresao zbog toga, njima je bitno da pune dzepove i ispunjavaju redom zahteve... a kakvo ćemo smeće sutra uvoziti, umesto da sami proizvodimo bar hranu za sebe to nije bitno.

Tako je, uvozice se povrce koje provodi po kontejnerima i hladnjacama mesec dana dok ne stigne do krajnjeg potrosaca, voce bez ukusa, boje i mirisa,
paradajz isto takav, paprike koje se sastoje samo od crvene boje i neke vodurine.

Ja tu uopste ne vidim opasnost za srpske poljoprivrednike.

Hrana koja se proizvodi u Srbiji neuporedivo je ukusnija i bolja od ove koja se uvozi. Tu mislim na meso, povrce i voce.

Mlecni proizvodi su u Srbiji skupji nego u EU, jestivo ulje takodje ali ni EU ljudi ne rade da bi proizvodili sa gubicima.

- - - - - - - - - -

Tako je, uvozice se povrce koje provodi po kontejnerima i hladnjacama mesec dana dok ne stigne do krajnjeg potrosaca, voce bez ukusa, boje i mirisa,
paradajz isto takav, paprike koje se sastoje samo od crvene boje i neke vodurine.

Hrana jeste ukusnija i bolja, ali je i skuplja (proizvodnja i prodajna cena) ... kao i sirovine - soja, kukuruz, pšenica, suncokret, itd... te hoću da kažem da će se državi i vlasnicima prehrambenih firmi pre isplatiti da uvoze tuđe (nekvalitetnije i jeftinije), nego da otkupljuju domaće, jer što bi oni propustili priliku da još više zarade, ipak je kriminalna država u pitanju.

Neće propasti ni poljoprivrednici ni uvoznici.

Jagnje koje je paslo travu i odhranjeno bez koncentrata je traženo i ima dobru cenu na EU tržištu .

Kukuruz je tražen i do sad po ovim cenama kakve su sad.

Pšenica ima svoje kupce unapred .

Voća ne možemo da proizvedemo kolko nam se traži.

Biće jeftinog parizera za sirotinju ali i dobrih EU kupaca za one domaće proizvođače koji proizvode skuplju i kvalitetniju hranu.

Hrana jeste ukusnija i bolja, ali je i skuplja (proizvodnja i prodajna cena) ... kao i sirovine - soja, kukuruz, pšenica, suncokret, itd... te hoću da kažem da će se državi i vlasnicima prehrambenih firmi pre isplatiti da uvoze tuđe (nekvalitetnije i jeftinije), nego da otkupljuju domaće, jer što bi oni propustili priliku da još više zarade, ipak je kriminalna država u pitanju.

Pravo da ti kazem meni je drago da ce u Srbiji mleko kostati 60 centi litar jogurta takodje toliko a 250 butera 1 evro..

Ja u Nemackoj voce, povrce i meso ne kupujem u tim samoposlugama, a tako uglavnom kupuje i vecina ljudi, pa i u Srbiji. Kupuje se na pijacama a tamo su uek
samo lokalni proizvodi, svezi, barem lepo mirisu i ukusni su, koliko su zdravi to ne znam.

Ne mislim da ce poljoprivreda propasti.

Back