Ukida se ofsajd?

• Začetnik teme Začetnik teme Gax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poslednja izmena:
Jedna od čari fudbala je upravo to da jedan gol vredi koliko 20 trojki u košarci. Ukidanjem ofsajda bi se verovatno od ovog sporta napravio cirkus. Sledeće bi verovatno bilo ukidanje zabrane igranja rukom. Za dinamičniju i zanimljiviju igru su potrebni bolji igrači, po mogućstvu manje razmaženi, a ne ovakve glupe ideje.

U vezi tih kamera i ostalog, Zoran Petrović, naš čuveni sudija sa SP '86 i '90, je rekao nešto u suštini tačno. Uvođenje kamera, čelendža, i sličnog, bi moralo da bude primenjeno i u seljačkoj ligi Zimbabvea i Burundija, a ne samo u prvim ligama Španije i Italije, što bi mnogima, naročito siromašnim zemljama, moglo predstavljati problem.

Jedna od čari fudbala je upravo to da jedan gol vredi koliko 20 trojki u košarci. Ukidanjem ofsajda bi se verovatno od ovog sporta napravio cirkus. Sledeće bi verovatno bilo ukidanje zabrane igranja rukom. Za dinamičniju i zanimljiviju igru su potrebni bolji igrači, po mogućstvu manje razmaženi, a ne ovakve glupe ideje.

U vezi tih kamera i ostalog, Zoran Petrović, naš čuveni sudija sa SP '86 i '90, je rekao nešto u suštini tačno. Uvođenje kamera, čelendža, i sličnog, bi moralo da bude primenjeno i u seljačkoj ligi Zimbabvea i Burundija, a ne samo u prvim ligama Španije i Italije, što bi mnogima, naročito siromašnim zemljama, moglo predstavljati problem.

Nije ok ni da neko fudbalu posveti godine rada, truda i bruku novaca, a onda u samo jednoj jedinom momentu zahvaljujući samo jednoj potpuno pogrešnoj sudijskoj procjeni koja je istog momenta jasna svima posredno i neposredno prisutnima (kamere, video semafori na stadionima.,,,) biva izbačen iz daljeg takmičenja i oštećen za milione evra prihoda!!!

Se.em se na takav sportski "ugođaj"!!! ***** sport gdje se, uprkos ovako fantastičnim mogućnostima tehničke prevencije arbitarskih grešaka, otvoreno toleriše da samo jedan susijski lapsus može da odluči o sudbinama sportista, klubova i cijelih prvenstava!!!
***** sport gdje se pljačka kojom se dolazi do titule prvaka svijeta poslije bezobrazno i cinično glorifikuje biblijskim terminima kao npr. "božja ruka"!!!

Prekjuče sjednem pred tv da gledam finale prije finala... Barselona - Inter... meč kakav se vjerovatno gleda jednom u godini dana,,, i pta sam imao da vidim... kretena sudiju koji se naočogled cijelog svijeta do te mjere obrukao da je to prava tuga za Ligu šampiona!!!
Tri najupešatljivija momenta na jednom ovako znalačjnom meču bila su upravo tri katastrofalne sudijske greške:
1. Crveni karton fudbaleru gostujuće ekipeu 28. minuti skoro pa nizašta, umjesto strogog sankcionisanja provokativnog simuliranja domaćeg fudbalera;
2. Gol domaćina iz debelog ofsajda;
3. Poništen gol domaćina zbog nepostojećeg prethodnog igranja rukom!!!

Ljudi, pa danas mnogo više mečeva odlučuju sudije nego što to čine fudbaleri!!!
Oni Barselonini igrači su se simulirajući faulove toliko izvaljali po kaznenom prostoru Intera, da je tamo sva trava utrana!!! I sudija ni opomenu da uputi!!! A sjetite se samo crvenila koje je svojevremeno popušio Andrija Delibašić na Olimpik Marsej : Partizan: Momak je tada u naletu bio pao u kaznenom prostoru protivnika... nije bilo nikakvog protesta,,, ali je nadobudni sudija jedva dočekao da mu pokaže put u svlačionicu!!!
Da fudbalska draž umire najbolje govori pojava zaštitnih šljemova na glavama fudbalera u momentu dok se igrači, gledajući kroz prste ruku položenih na licu, kao idioti ni zbog čeg valjaju po terenu!!!

Poslednja izmena:
Ne, da me ne razumeš pogrešno, ja u potpunosti delim tvoj stav, samo kažem da gospodin Petrović ima pravo. Treba to uvođenje kamera, čelendža, i sličnog ipak finansijski i organizaciono ispratiti.

Lično, ja bih napravio nekakav kompromis, tako da to bude obavezno na, recimo, Svetskom Prvenstvu, i u Ligi Šampiona, dok bih u ostalim takmičenjima stavio kao opciju.

Ne, da me ne razumeš pogrešno, ja u potpunosti delim tvoj stav, samo kažem da gospodin Petrović ima pravo. Treba to uvođenje kamera, čelendža, i sličnog ipak finansijski i organizaciono ispratiti.

Lično, ja bih napravio nekakav kompromis, tako da to bude obavezno na, recimo, Svetskom Prvenstvu, i u Ligi Šampiona, dok bih u ostalim takmičenjima stavio kao opciju.

Tačno!!! Nema logike ni opravdanja da se to ne odradi na svakom takmičenju gdje su u pitanju veliki ulozi!!!

Obratite pažnju šta je Barseloni poništeno protiv Reala:

Skontajte i start golmana prema napadaču Barse u istoj akciji!!!

Ima još tome sličnog:

Ovo su neki moji favoriti:

Poslednja izmena:
Neki su se gadno pogubili ! Fudbal bez ofsajda nije fudbal.Igra bi se menjala iz korena i igracima bi pola do tadasnjih kvaliteta palo u vodu. Nije to neka decija igra de se pravila menjaju kome kako padne na pamet!

Потпуно укудање офсајда је потпуна глупост!!!
Одавно сам контао на ту тему и мислим да би најбоље било да је фудбалско игралиште, слично попут хокејашког подјељено на четвртине и да правило офсајда не важи, као до сада, од средине терена, већ само у задњој четвртини у којој су смјештени и казнени простори!!!
То би омогућило 30% слободније кретање играча, а и даље би се искључивало камповање испред туђег гола!!!

Ovakva ideja mi se odavno mota po glavi.
Jako lepo si to definisao.:ok:
Sadasnje pravilo je suvise kruto.
P.S.glupo mi je i da bude ofsjad ako dva napdaca idu sami ka golu i da se cepidlaci da li je "asistent" dodao unapred ili ne.Ko 'ebe odbranu sto je ostala na pola terena.:whistling:
Ako je jedan Savicevic bio u stanju da predribla celu odbranu,a Binic da je pretrci, bezveze je egzekuciju otezavati ofsajdom.

Pa to bi bilo van zdravog razuma. Cuj da bude ukinut ofsajd. Pa to i jeste draz fudbala, postavljanje ofsajd zamki, snalazenje napadaca u odbrani itd.
Tako bi napadac uvijek cekao kod gola, i samo ubacivao lopte u gol. Gdje je tu logika??????:dontunderstand:

Sadasnje pravilo je suvise kruto.
P.S.glupo mi je i da bude ofsjad ako dva napdaca idu sami ka golu i da se cepidlaci da li je "asistent" dodao unapred ili ne.Ko 'ebe odbranu sto je ostala na pola terena

kruto???????:hahaha:
ko 'ebe odbranu???????:rotf:
Ajde ubij se:mafijas:
Bez ofsajda igraj ispred zgrade sa ortacima, a mani se ovih prica...

Poslednja izmena:

Back