Azilanti 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Četvrtak 19.11.2015.

I Srbija donela odluku: Primamo smo ratne izbeglice

U Srbiju iz Makedonije ne mogu da uđu ekonomski migranti, odnosno migranti iz zemalja za koje su u Hrvatskoj i Sloveniji odlučili da ne mogu da uživaju njihovo gostoprimstvo, jer nisu ugrožene ratom, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.
541097_tan2015-10-30-14125935-3_f.jpg
Tanjug

Stop za ekonomske migrante: Aleksandar Vulin

- Moramo da zaštitimo svoju zemlju i zato smo primenili recipročne mere prema onima za koje u Hrvatskoj i Sloveniji smatraju da za njih nema mesta - rekao je Vulin novinarima prilikom obilaska Zavoda za vaspitanje dece i omladine "Vasa Stajić".
On je precizirao da je mera stupila na snagu u sredu uveče, da ekonomski migranti nisu vraćeni u zemlje porekla, već su ostali na makedonskoj strani granice, a propuštaju se samo izbeglice iz Sirije, Avganistana i Iraka.
Vulin je upozorio da problem mora da se reši na nivou čitave migrantske rute, te da bi jednostrani potezi mogli biti štetni i izazvati probleme, ali i naglasio da će Srbija štititi svoju teritoriju.
- Nećemo dozvoliti da u Srbiju uđe niko ko ne može da nastavi putovanje. Mi nismo zemlja u koju oni dolaze da ostanu, oni kroz Srbiju samo prolaze i tako će ostati - poručio je Vulin.
540948_2015-10-28t131611z-1828320324-lr1ebas10uoxi-rtrmadp-3-europe-migrants-slovenia_kf.jpg
Reuters

On je naveo da svaka zemlja sa migrantske rute mora da ima isti zajednički stav, te da će danas biti održana video konferencija u 16 sati.
Vulin je dodao da se u Šidu trenutno nalazi oko 1.000 migranata koji čekaju dalji transport.

"1.500 ekonomskih migranata se vraća u Srbiju"
Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić izjavio je da Srbija očekuje povratak oko 1.500 osoba koje spadaju u kategoriju ekonomskih migranata.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=11&dd=19&nav_category=12&nav_id=1064960

ovo je samo prvi dan #1....koliko ce ih biti kad bude dan #50 ili #150....:dash::dash:

Pa ne znam bas, ovde u Nemackoj su rekli da se ti ekonomski migranti vracaju avionima u sopstvene drzave.

I "lepa" vest kod mene............Pre par dana su nam naselili migrante kod nas u naselju, okolina Minhena. Ima ih oko 300, kapacitet smestaja je za 500.
Pre par dana sam ih prvi put uocila, a danas vec pocinju da migolje iza svakog coska i svake ulice. Uglavnom su crnci iz Afrike, od one najcrnje sorte, koje bi to drzave mogle biti?
Krecu se u grupama oko 10-ak. Danas su vec zauzeli i igraliste za fudbal gde je i moj mali odlazio. Znaci 5 minuta hoda od moje kuce, gde sam uvek isla da se setam, . Pre dve nedelje sam vec uocila da se nesto pravi i gradi, ogromno, al nisam imala pojma sta je, niko nista ne govori.
A evo vec danas puno selo.

Pa ne znam bas, ovde u Nemackoj su rekli da se ti ekonomski migranti vracaju avionima u sopstvene drzave.

I "lepa" vest kod mene............Pre par dana su nam naselili migrante kod nas u naselju, okolina Minhena. Ima ih oko 300, kapacitet smestaja je za 500.
Pre par dana sam ih prvi put uocila, a danas vec pocinju da migolje iza svakog coska i svake ulice. Uglavnom su crnci iz Afrike, od one najcrnje sorte, koje bi to drzave mogle biti?
Krecu se u grupama oko 10-ak. Danas su vec zauzeli i igraliste za fudbal gde je i moj mali odlazio. Znaci 5 minuta hoda od moje kuce, gde sam uvek isla da se setam, . Pre dve nedelje sam vec uocila da se nesto pravi i gradi, ogromno, al nisam imala pojma sta je, niko nista ne govori.
A evo vec danas puno selo.

Nisi li rekla da se vracas u Srbiju, sad kad je mecka zaiigrala pred tvojim vratima?

Da rezimiramo, sirila si ovde ogromnu mrznju, poticala na nasilje i mrznju prema nesrbima, i to iz...pazi sad...Nemacke, koja je toliko zna uradila Srbiji i Srbima. Udala si se za Nemca, placas porez Nemackoj, a ovde se pravis velika SrBkinja, iz zemlje iz koje si pobegla kad je bilo najteze, a sad se vracas, kad ti ni u Nemackoj nije sigurno

Nisi li rekla da se vracas u Srbiju, sad kad je mecka zaiigrala pred tvojim vratima?

Da rezimiramo, sirila si ovde ogromnu mrznju, poticala na nasilje i mrznju prema nesrbima, i to iz...pazi sad...Nemacke, koja je toliko zna uradila Srbiji i Srbima. Udala si se za Nemca, placas porez Nemackoj, a ovde se pravis velika SrBkinja, iz zemlje iz koje si pobegla kad je bilo najteze, a sad se vracas, kad ti ni u Nemackoj nije sigurno

Cibe bre ustaso.

Donald Tusk dolazi u iznenadnu posetu Beogradu
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk dolazi u subotu u Beograd, saznaje "Blic".

IZVOR: BLIC SREDA, 18.11.2015. | 14:15

Foto: Beta/AP
Zbog puta premijera Srbije Aleksandra Vučića u Kinu koja je zakazana za nedelju, poseta Tuska je pomerena za dan ranije.

Tusk u Beograd na sastanak s Vučićem dolazi odmah nakon posete generalnog sekretara NATO Jensa Stoltemberga i sastanka u Briselu koji će biti održan u petak.

Teme razgovora, kako saznajemo, biće migrantska kriza, ali i otvaranje poglavlja i evropski put Srbije.
_________

Сад ће нам увале пола милиона унесрећених избеглица.
Најмање.

- - - - - - - - - -

Donald Tusk dolazi u iznenadnu posetu Beogradu
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk dolazi u subotu u Beograd, saznaje "Blic".

IZVOR: BLIC SREDA, 18.11.2015. | 14:15

Zbog puta premijera Srbije Aleksandra Vučića u Kinu koja je zakazana za nedelju, poseta Tuska je pomerena za dan ranije.

Tusk u Beograd na sastanak s Vučićem dolazi odmah nakon posete generalnog sekretara NATO Jensa Stoltemberga i sastanka u Briselu koji će biti održan u petak.

Teme razgovora, kako saznajemo, biće migrantska kriza, ali i otvaranje poglavlja i evropski put Srbije.
_________

Сад ће нам увале пола милиона унесрећених избеглица.
Најмање.

И то нико други него наши "европски пријатељи".

Poslednja izmena:
Izvjestaj iz makedonije:

Stanje je sljedece. Od danas je zatvoreno za sve osim za sirijce, irance i afganistance. A ogroman broj ceka na ulaz na grckoj strani. Iranci i ostali demonstriraju protiv ove odluke. Vojska i policija brani ulaz zivim stitom a pripreme za postavljanje zice se nastavljaju.

Slike

http://republika.mk/?p=516275

Kada ih se nakupi dovoljno ici ce u proboj granice...to vam je pretpostavljam jasno ?

Slovenci su htjeli vratiti 162 osobe u RH

Studeni 2015.:
19.11.2015.
16:05

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u današnjoj izjavi za medije da je Republika Hrvatska od Republike Slovenije zaprimila zahtjev za readmisijom 162 osobe koje potječu većinom iz Maroka, Bangladeša, Šri Lanke, Alžira, Liberije, Konga i Pakistana, a koje države nisu zahvaćene ratom i ratnim zbivanjima. Republika Hrvatska taj zahtjev neće prihvatiti, te je sukladno tome Srbiju i Makedoniju obavijestila da se profilacija ljudi na migrantskoj ruti treba provesti ranije, jer u daljnjim državama na migracijskoj ruti, neće imati potrebne uvjete za međunarodnu zaštitu. U tom bi se slučaju prema njima postupalo kao prema ilegalnim migrantima.

Napominjemo kako potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ostojić niti jednu skupinu državljana, koja se našla u migracijskom valu, nije okarakterizirao kao ekonomske migrante, kako to navode medijski napisi.
15:15

Od ponoći do 15 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 3 092 migranta, a u prihvatnom centru u Slavonskom Brodu nalazilo se 870 osoba. Od početka migracijske krize u Republiku Hrvatsku ušlo je 418 014 migranata. I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Republike Srbije.
12:20

Do 12 sati nije bilo novih ulazaka migranata, a u zimskom prihvatno-tranzitnom centru u Slavonskom Brodu nalazilo se 987 osoba. I dalje se očekuje dolazak izbjegličkog vala iz Republike Srbije.
9:20

Od ponoći do 9 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 1993 migranta, a u zimskom prihvatno-tranzitnom centru u Slavonskom Brodu nalazilo se 1993 osoba. Od početka migracijske krize u RH ušlo je 416 915 migranata. I dalje se očekuje dolazak izbjegličkog vala iz Republike Srbije.

http://www.mup.hr/219671.aspx

PANIKA U HOTELU Za fudbalera Rome mislili da je terorista!

radja%20naingolan_1000x0.jpg

On je sa prijateljima večerao u hotelu u Antverpenu, kada je policija došla na poziv gostuju iz hotela jer im je sumnjivo bilo Naingolanovo ponašanje. - Srećom, sve se dobro završilo pošto me je policija prepoznala - rekao je Naingolan za lokalni "Njuzblad".

PANIKA U HOTELU Za fudbalera Rome mislili da je terorista!

radja%20naingolan_1000x0.jpg

On je sa prijateljima večerao u hotelu u Antverpenu, kada je policija došla na poziv gostuju iz hotela jer im je sumnjivo bilo Naingolanovo ponašanje. - Srećom, sve se dobro završilo pošto me je policija prepoznala - rekao je Naingolan za lokalni "Njuzblad".
Провокатор, требало га је бацити алигаторима за наук другима.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back