Nifont
Domaćin
- Poruka
- 3.149
Pre nedelju dana me je ujeo pas koji ima vlasnika. Ja sam isao sa svojim psom u setnju i onda je iz dvorista izleteo pas koji je napao mog. Ugrizao ga je iznad oka i onda ga je moj pas oborio na zemlju, uhvatio za vrat i nije hteo da ga pusti. Pokusavao sam na sve moguce nacine da mu odvojim vilicu i nisam uspeo. Onda sam pruzio levu ruku ka pomenutom psu da pokusam da ga izvucem iz celjusti mog psa i onda me je ujeo za saku gde je napravio dve rane i oderotine na palcu. Incident se dogodio u naseljenom mestu gde vec godinama nije zabelezeno besnilo ni kod divljih ni kod domacih zivotinja. Pomenuti pas koji me ujeo nije vakcinisan. Institut za javno zdravlje je nalozio da se pas posmatra narednih dest dana. Mene interesuje zasto je to bas period od dest dana kada inkubacija moze da traje od 4 do cak 8 nedelja? Dakle ako pas u narednih deset dana ne pokaze simptome znaci da je zdrav. Ali da li postoji mogucnost da pokaze simptome besnila 15,20 ili 25 dana i ako se to desi koji su koraci onda?