Uitasak na druge i ono sto jesmo?

Moram u vezi sa ovom temom dodati da je u poslednje vreme, u vreme ovih internetskih življenja dosta moguća i ta Fejsbuk komunikacija.
I Fejsbuk profil, aktivnost takođe odaje utisak o nekome.
Recimo, ja vrlo brzo stičem neki utisak o nekom korisniku.
Na osnovu stranica koje lajkuje, fotografija, muzike, knjiga, komunikacije sa drugim ljudima.
Aktivnost na Fejsbuku, najzastupljenijoj društvenoj mreži takođe vrlo jasno ocrtava tip ličnosti koja ažurira određeni profil.

Tu takođe možemo sresti i utisak koji sama osoba o sebi ima.
Preduhovita-kvaziduhovita jeste ona koja koristi nalog za vicoteka statuse, šaljivdžijske komentare.
Sentiš osoba, sa primesama romantike i dobrim delom patetike.
Osoba svedenije aktivnosti.
Voajer bez vlastitih fotografija, aktivan samo radi praćenja, bivanja u toku.
i drugi tipovi.

Veoma je zanimljiva tipologija ljudi tamo.
I tamo su uočljivi samoutisci i utisci.

Uhvatila sam sebe vise puta kako na osnovu necijeg profila donosim zakljucke o njemu a ne znam po kojim merilima.
Primetila sam da se profili na fb nekako podudaraju sa postovima na forumu, obicno misljenje koje sam o nekom stekla na forumu ostane isto i jos s e ucvrsti kad pogledam i fb profil.

Moj profil na fb azurira se svakih 100 godina, fotografije na njemu postavila su deca, valjda im sugavo da mi profil bude prazan, mislim da ni na jednoj fotografiji tamo nisam niti nasminkana niti doterana, fotografije sve mahom sa izleta i odmora, statusi politicki ili se odnose na drustvene odnose. postavim s vremena na vreme poneku pesmu ali sam izbacila objavu da mi se pesma samo svidja jer mi se desavalo da po pesmi donose zakljucke da sam tuzna ili srecna, pred razvodom, usamljena, da sam ostakla bez prijateljice ili da odlazim u drugu neku zemlju... Znaci, moj profil, zestok promasaj, mala slicnost sa mojim karakterom ili mozda gresim subjektivno gledajuci na samu sebe.

ma ne mislim ja da su svi zli bre :lol:
nego mislim da je u danasnje vreme tesko biti bas onakav kakav jesi, a narocito na socijalnim mrezama :lol:
u realu je ipak drugacije, covek tesko moze non stop da se folira, dobro ni na forumu se ne foliram, ali zateknem sebe kako zvucim mnogo ostrije od onog sto jesam, a ne znam sto :(

ja sam oprezna ali srecom uvek izdaleka vidim s kim imam posla pa ne idem dalje
srdacna sam i otvorena za retke ljude, a sto je to tako - ne znam, iako izgleda da sam otvorena, u stvari se druzim otvoreno i do kraja samo sa jako malo ljudi
moj muz ima sijaset prijatelja, drustva i tome slicno, a ja iz nekog razloga vise volim da budem sama, nego da se ojadjujem praznim pricama sa osobama koje mi ne leze
drage osobe s kojima bih popila kafu su daleko, i na moju zalosz, nisu sa mnom u istom gradu
ne da sam pustinjak, ali nekako tako

imala sam mnogo losih sikustava s ljudima u zivotu, da bih sad ponovo pocela da verujem kako su ljudi ok, onako generalno
iako verujem i naivna sam, postala sam oprezna, i verujem, al na daljinu :lol:
moj problem jeste sto sam mimo sveta preosetljiva i ono sto druge ljude i ne dotice, mene moze da boli nenormalno, a obicno to drugi ne shvataju

ma to kod vas zena je komplikovanije, ja sam poprilicno jednostavan, reci odma shta imash i sve okej, pa nek je najgora stvar na svijetu nje problem. sve mogu da svarim i razumijem. u principu, kako neko prema meni, tako ja prema njemu, s tim sto ako neko nesto mulja, onda znam biti bas neugodan. e onda se taj neko zacudi, pa kako to. iskrenost bas bas postujem, to mi je na vrhu prioriteta u odnosima sa zemljanima...

- - - - - - - - - -

doco, jesi radio nekad onaj test za psihopate :lol: ? mislim, cisto iz radoznalosti, jel' ga radio neko od vas?

prosao sam sva moguca testiranja kad sam se skidao sa kokishke, uradio sam to zbog sebe, i sve je u najboljem redu, samo sam imao neku anksioznost, al s obzirom gdje zivimo i sta sam sve prosao, to je sasvim okej.

e da, radio sma i magnetnu rezonancu glooove, i dobio sam potvrdu da imam mozak :)))
kamo srece da sam portir, zivot bi mi bio mnooogo jednostavniji :)))

- - - - - - - - - -

i mi familijarno svi volimo da peglamo, al vole to zenice, trening mozga je neophodan da se stvari drze pod kontrolom, jer ako pustish ode sve u picku materinu :))))

Back