gost 159591
Poznat
- Poruka
- 8.252
Moram u vezi sa ovom temom dodati da je u poslednje vreme, u vreme ovih internetskih življenja dosta moguća i ta Fejsbuk komunikacija.
I Fejsbuk profil, aktivnost takođe odaje utisak o nekome.
Recimo, ja vrlo brzo stičem neki utisak o nekom korisniku.
Na osnovu stranica koje lajkuje, fotografija, muzike, knjiga, komunikacije sa drugim ljudima.
Aktivnost na Fejsbuku, najzastupljenijoj društvenoj mreži takođe vrlo jasno ocrtava tip ličnosti koja ažurira određeni profil.
Tu takođe možemo sresti i utisak koji sama osoba o sebi ima.
Preduhovita-kvaziduhovita jeste ona koja koristi nalog za vicoteka statuse, šaljivdžijske komentare.
Sentiš osoba, sa primesama romantike i dobrim delom patetike.
Osoba svedenije aktivnosti.
Voajer bez vlastitih fotografija, aktivan samo radi praćenja, bivanja u toku.
i drugi tipovi.
Veoma je zanimljiva tipologija ljudi tamo.
I tamo su uočljivi samoutisci i utisci.
Uhvatila sam sebe vise puta kako na osnovu necijeg profila donosim zakljucke o njemu a ne znam po kojim merilima.
Primetila sam da se profili na fb nekako podudaraju sa postovima na forumu, obicno misljenje koje sam o nekom stekla na forumu ostane isto i jos s e ucvrsti kad pogledam i fb profil.
Moj profil na fb azurira se svakih 100 godina, fotografije na njemu postavila su deca, valjda im sugavo da mi profil bude prazan, mislim da ni na jednoj fotografiji tamo nisam niti nasminkana niti doterana, fotografije sve mahom sa izleta i odmora, statusi politicki ili se odnose na drustvene odnose. postavim s vremena na vreme poneku pesmu ali sam izbacila objavu da mi se pesma samo svidja jer mi se desavalo da po pesmi donose zakljucke da sam tuzna ili srecna, pred razvodom, usamljena, da sam ostakla bez prijateljice ili da odlazim u drugu neku zemlju... Znaci, moj profil, zestok promasaj, mala slicnost sa mojim karakterom ili mozda gresim subjektivno gledajuci na samu sebe.