Uhapšena funkcionerka DSS

ludishinter

Domaćin
Poruka
4.191
Policija je uhapsila bivšu direktorku Javnog komunalnog preduzeća "Gradske pijace" i funkcionerku Demokratske stranke Srbije Gordanu Matijašević (54), većinskog vlasnika i direktora komunalnog preduzeća "Zvezdara" Vladimira Zorića (51) i bivšeg direktora tog preduzeća Dobru Asića (60), saopštio je MUP Srbije.

Matijaševićeva, Zorić i Asić, svi iz Beograda, uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja i određeno im je zadržavanje do 48 sati.

Matijaševićeva je od 2006. do 2008. godine, podstrekavana od Zorića i Asića, ugovarala i plaćala poslove komunalnog održavanja svih pijaca u Beogradu sa komunalnim preduzećem "Zvezdara" po cenama koje su znatno više od realnih, odnosno tržišnih.

Pritom nije sprovodila postupak javne nabavke, shodno Zakonu o javnim nabavkama i Zakonu o komunalnim delatnostima, a protivno i odluci upravnog odbora JKP "Gradske pijace" , što je bila u obavezi da čini.

Na taj način osumnjičena je pribavila imovinsku korist preduzeću "Zvezdara" u iznosu od 108.745.842 dinara, a sve na štetu JKP "Gradske pijace", odnosno budžeta Beograda.

U nastavku akcije na suzbijanju korupcije Matijaševićevu, Zorića i Asića uhapsili su policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije i Policijske uprave za Beograd, u saradnji sa Okružnim tužilaštvom, navedeno je u saopštenju.

http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=149867

Sta mislite o ovome?
 
O ljudi moji...
Riba s glave smrdi..
Ovo se se objavljuje , strada sitna buranija..

Bilo kako bilo, uvek su stradali oni mali, ne kazem da ne treba i takve staviti pod ruku Zakona, ali pre svega sitna lova je u opticaju, a u javnost se iznose mali slucajevi..
Gde su oni koji obrcu mnogo vecu lovu..
Plasim se da ne bude i u srbiji staro tursko pravilo

"Kadija te tuzi, kadija ti sudi"
 

Back
Top