УХАПШЕН ЦАНЕ СУБОТИЋ

ako je SABLJA bila da bi se pohvataju ubice Z.DJ. i unistavanje kriminala..kako je to moguce da je toliko
ljudi uhapseno pa posle pusteno na slobodu....zasto vecina nije osudjena za neko krivicno delo....

i kako su uhapsili Cecu pa je pustili....a sada kao ponovo je jure

zato što 95% forumaša nema blage veze kako teče krivični postupak i koliko kockica je potrebno da se složi mozaik zvani pravosnažna presuda
i koliko danas kad je redovno stanje optužnica pada i ljudi se oslobađaju
i šta sad???
sad je neko hapsio greškom
pa svaki dan hapse greškom, a recimo taj Aca Tomić je nevin kao amsterdamska radodajka, ali nije bilo dokaza i šta sad??
pa to se dešava svaki dan, pa nikom ništa

да поновим питање:

Зашто Руске власти не испоруче остале за којима је тужилаштво Србије расписало потернице?

то је суштина.

Znas ti covece zasto terete zenu pedsednika drzave koji je ubijen u Hagu?! Za nezakonitu dodelu 1(jednog) stancica!!! Reci posteno zar to nije progon na politickoj osnovi s obzirom sta joj se u javnosti stavlja na teret???

Мало ли је....

А колико од тих 12.000 људи је осуђено правоснажним пресудама?

pa recimo da je i 1000 greškom
to je manje od 10%
znači 90% je zaslužno privedeno, malo li je?
ne znam statistiku ko je i koliko osuđen, ali 90% nije dobilo naknadu, znači da je opravdano završilo u pritvoru, te da je kasnije podignuta pravosnažna optužnica
sa druge strane se pravi fama o tome, pa koliki broj ljudi i danas stiče pravo na naknadu zbog neosnovanog lišenja slobode i u budžetu postoji ta stavka i danas je tarifa 4000-5000 dinara po danu provedenom u pritvoru
ali je politički lakše reći da je 12000 ljudi optuženo i da im se danas isplaćuje naknada

Ниси одговорио на питање.

Правоснажним пресудама је осуђено мање од 1% ухапшених! Односно много мање од 120 људи....

Сви који до сада нису добили материјалну надокнаду за хапшење, добиће је по окончању судских спорова сигурно, јер су код нас спорови маратонски и много тога зависи од спретности адвоката. А те надокнаде у астрономским износима, а не ово што си написао 4000-5000 динара по дану, платићемо сви ми из буџета!

Ниси одговорио на питање.

Правоснажним пресудама је осуђено мање од 1% ухапшених! Односно много мање од 120 људи....

Сви који до сада нису добили материјалну надокнаду за хапшење, добиће је по окончању судских спорова сигурно, јер су код нас спорови маратонски и много тога зависи од спретности адвоката. А те надокнаде у астрономским износима, а не ово што си написао 4000-5000 динара по дану, платићемо сви ми из буџета!

pa ako nije pravosnažno osuđen to ne znači da je nevin, postoji žalba na presudu
i ubice za ibarsku magistralu nisu osuđene, a to se desilo pre 8 godina, pa to ne znači da su nevini, a svi leže po zatvorima
a pošto sam ja diplomirani pravnik koji ima jako bliske veze sa sudom ja ne pričam napamet već je prema "pregledu najviših orijentacionih iznosa pravične naknade nematerijalne štete" pod stavkom 8 navedeno da za duševne bolove zbog neosnovanog lišenje slobode dnevno iznos od 4.500,00-5.000,00 dinara
a ti me demantuj.

zato što 95% forumaša nema blage veze kako teče krivični postupak i koliko kockica je potrebno da se složi mozaik zvani pravosnažna presuda
i koliko danas kad je redovno stanje optužnica pada i ljudi se oslobađaju
i šta sad???
sad je neko hapsio greškom
pa svaki dan hapse greškom, a recimo taj Aca Tomić je nevin kao amsterdamska radodajka, ali nije bilo dokaza i šta sad??
pa to se dešava svaki dan, pa nikom ništa

evo ja nemam blage veze kako tece krivicni postupak....u nekoj zemlji ubiju predsednika vlade i ja uhapsim 12 000 atentatora koji su odgovorni za taj incident..zamisli pa obicno je jedan atentator a ne 12 000....ali ajde da uzmemo u obzir da postoji kriminalno delo i zlocinacko udruzenje ...ali 12 000 to nije ni zlocinacko udruzenje a jos manje mafija ...vise dodje kao cela jedna armija.....i zasto onda je pusteno posle toga 95% ljudi od 12 000 a to je 11 400..i zasto je Aca Tomic i jos masa ljudi podnela tuzbu za obestecenje...koje ce sigurno da budu placene.....Dinkic nece iz svog dzepa da plati..zasto je Ceca pustena pa je sad jure....Zasto uhapsili Acu Lukaca..koji je ratni zlocinac i mafioza onaj bilmez...on je opasan samo za svoju jetru.....a ko je oteo cika Miska deltu....zasto je srusena Silerova....ima jos mnogo pitanja ali ja se ne razumem u krivicni postupak :cry:

evo ja nemam blage veze kako tece krivicni postupak....u nekoj zemlji ubiju predsednika vlade i ja uhapsim 12 000 atentatora koji su odgovorni za taj incident..zamisli pa obicno je jedan atentator a ne 12 000....ali ajde da uzmemo u obzir da postoji kriminalno delo i zlocinacko udruzenje ...ali 12 000 to nije ni zlocinacko udruzenje a jos manje mafija ...vise dodje kao cela jedna armija.....i zasto onda je pusteno posle toga 95% ljudi od 12 000 a to je 11 400..i zasto je Aca Tomic i jos masa ljudi podnela tuzbu za obestecenje...koje ce sigurno da budu placene.....Dinkic nece iz svog dzepa da plati..zasto je Ceca pustena pa je sad jure....Zasto uhapsili Acu Lukaca..koji je ratni zlocinac i mafioza onaj bilmez...on je opasan samo za svoju jetru.....a ko je oteo cika Miska deltu....zasto je srusena Silerova....ima jos mnogo pitanja ali ja se ne razumem u krivicni postupak :cry:

pa ko kaže da su svi u vezi sa Đinđićevim ubicama, ja sam čitao da su nastradale i neke auto mafije, dileri, kamatari...to nisu samo Đinđićeve ubice
i Aca Tomić je eklatantan primer čoveka kome nisu dokazali, kojeg je i sam Koštunica koji mu je pisao srceparajuća pisma pustio niz vodu...gde je danas taj isti nevini Aca Tomić
I greška je od 10%
a pravosuđe je pod pritiskom, bilo i ostalo
pa Ilariona su pustili, a šta je radio
Pahomije
pa nemojte biti smešni

pa recimo da je i 1000 greškom
to je manje od 10%
znači 90% je zaslužno privedeno, malo li je?
ne znam statistiku ko je i koliko osuđen, ali 90% nije dobilo naknadu, znači da je opravdano završilo u pritvoru, te da je kasnije podignuta pravosnažna optužnica
sa druge strane se pravi fama o tome, pa koliki broj ljudi i danas stiče pravo na naknadu zbog neosnovanog lišenja slobode i u budžetu postoji ta stavka i danas je tarifa 4000-5000 dinara po danu provedenom u pritvoru
ali je politički lakše reći da je 12000 ljudi optuženo i da im se danas isplaćuje naknada

U zatvorima je zadrzano zbog dokazane krivice 43.

A to sto ti tvrdis da je samo 10% dobilo odstetu, ja ti mogu reci da najveci deo tada privedenih nije uopste hteo da tuzi drzavu iz razno raznih razloga.

A sad molim te odgovori mi i zamisli sam sebe da te neko tek tako privede.Ni optuzbe,ni odbrane.Jednostavno u zatvor.Razlog ne postoji osim naredjenja da se privedes.
A onda da te drze samo jedan dan u zatvoru?
Da li si ikada o tome razmisljao?

To je ono najgore jednopartijsko jednoumlje iz 1948.g.
Jednostavo ono "DRZTE LOPOVA".
"On" je neprijatelj.A koga?
Da li je neko od privedenih bio recimo tvoj neprijatelj?
Ne raduj se tudjoj nesreci.Batina ima dva kraja.

A najveci biser u tome je sto nisi sam.Nego recimo jos 10.000 hljada ljudi.Ej covece, pa to su ljudi ne zrnca pirinaca.Da li si ikada pokusao samo da izbrojis od 1-10.000.
Koliko ti vremen treba?

Kako se zove to sto je ucinjeno?
Da nije 2008 rekao bih "diktatura proletarijata".
Poznate su dve vrste diktature.Fasisticka i komunisticka.
Kojoj pripada DOS-ova?

Jednostavno, takve i sijaset slicnih ucinjenih nedela, tim samozvanim demokratskim partijama ne daju vise ni najmanje zrnce prava da sebe zovu demokratskim.To je samo bezpravna i bezobrazna uzurpacija jedne stare Grcke reci.
Pravi naziv za njih je vec ovde odomacen i onaj kako ih mnogi vec zovu demoNkratske.

A ja ti sada vec sa sigurnoscu mogu reci da je to sasvim odgovarajuce ime za njih.

pa ako nije pravosnažno osuđen to ne znači da je nevin, postoji žalba na presudu
i ubice za ibarsku magistralu nisu osuđene, a to se desilo pre 8 godina, pa to ne znači da su nevini, a svi leže po zatvorima
a pošto sam ja diplomirani pravnik koji ima jako bliske veze sa sudom ja ne pričam napamet već je prema "pregledu najviših orijentacionih iznosa pravične naknade nematerijalne štete" pod stavkom 8 navedeno da za duševne bolove zbog neosnovanog lišenje slobode dnevno iznos od 4.500,00-5.000,00 dinara
a ti me demantuj.

Ajde sada diplomirani pravnice, reci mi kako se zove kada se okupi gomila ostrascenih partijaca pred sudom i trazi kaznu za nekoga?

Ja znam za jedan naziv koji potice iz americkih kaubojskih filmova : linc

I jos nesto.Posto imas dobre veze sa sudstvom onda ti je poznato da su skoro sve optuzbe izrecene do sada oko ubistva Djindjica,Stambolica ... bez validnih dokaza.

citat

Od 12. marta ove godine, policija je podnela 3.919 krivičnih prijava, protiv 3.400 osoba zbog sumnje da su izvršili 5.812 krivičnih dela. Rasvetljeno je 28 ubistava, 23 ubistava u pokušaju, 45 iznuda, 15 otmica, 208 krivičnih dela neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, i više desetina ostalih težih krivičnih dela. Privremeno je oduzeto 1.325 komada oružja različite vrste i kalibara, 357 ručnih bombi, 110.097 komada municije različitog kalibra, 74.830 grama droge i drugi predmeti.

samo je za ubistvo ZĐ optuženo 45 osoba
znači, ne od 12000, već od broja optuženih, odnosno privedenih.

a jesu li ti shto su pohapseni bili nevini po tebi..mislim,jesu li uhapseni onako odokativno ili su ipak kriminalci..u situaciji kada je premijer jedne zemlje ubijen i u to je umeshano podzemlje logicno je da se organizovane grupe uhapse..svi oni su zapisani u onu cuvenu belu knjigu..to sigurno nije politicki potez neke partije,vec pokazatelj nesposobnosti i korumpiranosti policije i sudstva i,na zalost snage kriminala u ovoj zemlji..verovatno je tu bilo i nevinih,ali bilo je vanredno stanje i niko normalan i poshten se nije uzbudio zbog toga..sta vise imali smo barem neko vreme sigurne ulice..

a jesu li ti shto su pohapseni bili nevini po tebi..mislim,jesu li uhapseni onako odokativno ili su ipak kriminalci..u situaciji kada je premijer jedne zemlje ubijen i u to je umeshano podzemlje logicno je da se organizovane grupe uhapse..svi oni su zapisani u onu cuvenu belu knjigu..to sigurno nije politicki potez neke partije,vec pokazatelj nesposobnosti i korumpiranosti policije i sudstva i,na zalost snage kriminala u ovoj zemlji..verovatno je tu bilo i nevinih,ali bilo je vanredno stanje i niko normalan i poshten se nije uzbudio zbog toga..sta vise imali smo barem neko vreme sigurne ulice..

Na osnovu kog clana ustava je uvedeno vanredno stanje ?
U Americi je ubijen predsednik pa je uhapseno manje od 340.I nije uvedeno vanredno stanje.A ti su uhapseni u okviru validne policijske istrage koja je trajala mesecima pa i godinama.

Verovatno si u pravu da je ogromna vecina bila u vezi sa kriminalom.Ali bilo je i onih koji su politicke licnosti.A verovatno da je bilo i komsijskih problema.
U sustini bilo je hapsenje kako se kome svidi.Nista organizovano.

A sve samo iz razloga, sto se ona gomila DOS-ovaca koja je tada vedrila i oblacila nasla ugrozenom.Bar su oni utripovali da necemu vrede, pa sad kako ce drzava bez njih.
A to je i Staljin svojevremeno radio.

vidiš, svako ko drži do sebe, a poznaje pravo, neće paušalno i napamet da kometariše sudski proces bez uvida u spis predmeta,
ti si verovatno negde čuo da su osuđeni za ubistvo I.S. i Z.Đ.bez dokaza pa ovde prosipaš po forumu.

Naravno da si u pravu ali delimicno.

Za mene je najbolji dokaz kad vidim gomilu sa partiskim zastavama kaja urla i trazi "pravednu presudu".

Na osnovu kog clana ustava je uvedeno vanredno stanje ?

u to vreme je bila pravna praznina koja reguliše tu oblast i zbog sukoba Saveznog Ustava koji je prestao da postoji i koji je regulisao taj institut i imao jaču pravnu snagu od republičkog, a kad viši pravni akt prestaje da postoji, ne nastaje, da se obligaciono izrazim konvalidacija te odredbe na nižem pravnom aktu, odnosno, ako je viši pravni akt preuzeo na sebe, samim prestankom, to ne prelazi na niži
sve u svemu, tu je bila pravna praznina, i tu se sve prepušta tumačenju prava
i o tome si nešto čuo, ali površno i nepotpuno;)

to shto nije proglasheno vanredno stanje je stvar politicke borbe i nesposobnosti i korumpiranosti nashih politicara..ko nama vodi zemlju zadnjih 20 god. dobro je da jos postojimo..a siguran sam da puno tih politickih licnosti treba da robija..da su ih pohapsili vishe mozda bi sve bilo drugacije sada..i samo josh ovo u Americi policija i sudstvo nisu partijske kao kod nas..i oni su korumpirani ali ne na takav nacin i u tolikoj meri kao kod nas,i tamo je policija i sudstvo nezavisno u vecoj meri(barem u to vreme kad su ubili Kenedija)nego kod nas gde je partijsko..

u to vreme je bila pravna praznina koja reguliše tu oblast i zbog sukoba Saveznog Ustava koji je prestao da postoji i koji je regulisao taj institut i imao jaču pravnu snagu od republičkog, a kad viši pravni akt prestaje da postoji, ne nastaje, da se obligaciono izrazim konvalidacija te odredbe na nižem pravnom aktu, odnosno, ako je viši pravni akt preuzeo na sebe, samim prestankom, to ne prelazi na niži
sve u svemu, tu je bila pravna praznina, i tu se sve prepušta tumačenju prava
i o tome si nešto čuo, ali površno i nepotpuno;)

Čemu to frljakanje advokatskim terminima kao što je pravna praznina.
Ako nema Ustava SRJ postoji Ustav republike Srbije.
Po toj istoj tvojoj logici, mogao sam ja kao jedinka a građanin Srbije da dođem i isteram premijera iz njegove stolice i kazem sada sam ja predsednik Vlade.
I ?

Ako me sećanje nevara Ustav Srbije promenjen je tek prošle godine.

a ti me demantuj.

Свако коме није изречена правоснажана пресуда у формално правном погледу је невин. Правоснажна пресуда
је извршна, што значи не постоји жалба, осим у случају најтежих кривичних дела, када је могућа аболиција од
председника државе.

Тај износ који си доле навео је претпостављам тачан, али уз доброг адвоката, може да се постигне и боља
нагодба. Таква је правна наука...;)

Свако коме није изречена правоснажана пресуда у формално правном погледу је невин. Правоснажна пресуда
је извршна, што значи не постоји жалба, осим у случају најтежих кривичних дела, када је могућа аболиција од
председника државе.

Тај износ који си доле навео је претпостављам тачан, али уз доброг адвоката, може да се постигне и боља
нагодба. Таква је правна наука...;)

Postoji redovan i vanredan pravni lek, i nije kriv dok mu se ne dokaže, a kad presuda postaje pravosnažna više se ne mogu ulagati redovni pravni lekovi, ali mogu vanredni

što se tiče iznosa
ne bih želeo da budem bezobrazan, ali kad vodiš spor protiv države, a neko predstavniku države na gl. raspravi (recimo sedi predstavnik ispred Ministarstva Pravde) sugeriše (recimo ministar, ja dokaze nemam, ali pretpostavljam) da se ne žali na presudu, a pre toga vrši pritisak na sudiju u 1 stepenu, može da presudom dosudi više nego što je predviđeno.
Recimo Aca Tomić je za 100 dana dobio 6 miliona, ili 6000 po danu, a ja sam napisao da je 5000 max i to po tarifi koja važi danas posle 3-4 godine od njegovog procesa, a recimo onaj što je svirao u orkestru, čiji e foto robot kružio TV ekranima dobije samo 400 000, onda je sve jasno

Hapšenje Subotića i Crna Gora

U vrhu interesovanja medija i javnosti je jučerašnje hapšenje kontroverznog srpskog biznismena Stanka Subotića Caneta, koji je nazivan bosom duvanske mafije na prostoru bivše Jugoslavije.

Podsjetimo, Subotića srpsko tužilaštvo tereti da je preko preduzeća MIA iz Uba od 1995. do 1997. nelegalno uvozio cigarete i prodavao na crnom tržištu, čime je državnu kasu oštetio za 40 miliona eura.

Prema navodima optužnice, Subotić je novac zarađen od šverca prebacivao preko Crne Gore i Makedonije na svoje račune na Kipru.

"Suđenje Subotiću i njegovoj grupi, koje je zakazano za 19. maj, trebalo bi da bude odgođeno do njegovog izručenja Srbiji", izjavila je portparol Posebnog odjeljenja Okružnog suda u Beogradu Maja Kovačević - Tomić.

Kakve sve posljedice hapšenje Stanka Subotića Caneta može imati u rasvjetljavanju unosnog posla šverca cigaretama na prostoru bivše Jugoslavije i da li mogu biti i političke prirode, s obzirom na to da je Subotić njegovao veze i sa političkim etsablišmentom, pitanje je koje je Antena M postavila policijskom ekspertu iz Beograda, bivšem funkcioneru Interpola Marku Nicoviću:

''Njegovo hapšenje sigurno će doprinijeti da mnogi djelovi establišmenta i bivšeg i sadašnjeg, i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori i u Srbiji i Makedoniji, budu uznemireni, jer ne znaju šta će on sve da kaže u cilju svoje odbrane, da bi sebi smanjio odgovornost. Sad sve zavisi od spretnosti policije da vodi istragu na više polja, uključujući i politički uticaj u to vrijeme šverca, devedesetih godina.''

Na pitanje ko konkretno sada ima razloga za strah, Nicović kaže:

''Mislim, tu su iz vremena Miloševićevog, onda iz vremena tih devedesetih, ko je bio u Crnoj Gori vladajuća garnitura, u Hrvatskoj isto tako. Oko pranja novca, bankari na Kipru, u Grčkoj, Švajcarskoj, Njemačkoj, Italiji. On može dosta ljudi da povuče za sobom. Sve zavisi od samog Stanka Subotića, da li će te svoje ljude da oda ili ne.''

U DPS-u ističu da nemaju razloga za zabrinutost, dok u opoziciji smatraju da razrješavanje slučaja Subotić može imati posljedice po političku i poslovnu elitu Crne Gore.

Politički direktor DPS-a Predrag Sekulić ipak kaže da niko dobronamjeran ne može na bilo koji način dovesti u vezu hapšenje Subotića sa crnogorskom vlašću.

''Optužnica koja se odnosi na tranzit cigareta je nešto što ne može biti dovedeno u vezu sa establišmentom, odnosno vlastima u Crnoj Gori. Ne vjerujem da može biti političke konotacije za Crnu Goru, osim mogućih pokušaja opozicije da to zloupotrijebi, s obzirom na to da je Stanko Subotić državljanin Srbije i ne mislim da ima političke ili bilo kakve druge veze sa Crnom Gorom.''

Portparol Srpske liste smatra da će zbog hapšenja Subotića veliku štetu pretrpjeti, kako je rekao, politički i poslovni krem blizak vladajućoj crnogorskoj koaliciji.

''Osim što će narednih dana izostati građevinski poduhvati koje su pojedini visoki funkcioneri DPS-a planirali upravo sa gospodinom Subotićem na crnogorskom primorju, ne bi bilo iznenađenja i da dugogodišnji poslovni partner premijera Mila Đukanovića progovori i o svojim vezama i uticaju u ovoj bivšoj jugoslovenskoj Republici. Nije nerealno da Subotićeva priča bude sveobuhvatna i da razriješi mnoge misterije koje interesuju Bari i još neke evropske centre koji se zanimaju za poslovne uspjehe kvazielitističkih krugova u Crnoj Gori, Srbiji i širem okruženju.''

Prema riječima Dedeića, to što je Subotić planirao da svoju poslovnu imperiju preseli u Crnu Goru, dokaz je da je naša zemlja veoma zanimljiva destinacija za policijske i sudske instance mnogih država. Dedeić smatra da, ako se navodi srpskog tužilaštva pokažu opravdanim, Crnu Goru očekuju burni društveni potresi.

http://www.cafemontenegro.com/index.php?group=22&news=30283

Back