Ugrozeni balkanac

U ''Politici'' od nedelje , cak tri strane je posveceno temi ''ugrozeni muskarac''. Gde se naveliko i nashiroko raspreda o tome kako je zenska emancipacija pretvorena u zensku tiraniju. Kako nashi muskarci uopshte ne umeju da se snadju. Kako ih drushtvo i partnerke maltretiraju i bla bla...
Uglavnom , ako zena moze i ume da se prilagodi od domacice poslovnoj zeni (koju dozivljavate kao zlo drushtva) ,mozete i vi da se prilagodite novom drushtvu.

Na selu , gde muskarac radi fizicke poslove , oko stoke i oko njive, sasvim je normalno i logicno da zena radi oko hrane i oko kuce. A kad oboje radite u kanceleriji , onda oboje mozete i kuvati i spremati.

Elem mislim da bi bilo zanimljivo da imamo malo rasprave oko ove teme...

Više mi je muka od tih lupetanja po novinama! Muškarac treba da radi ovo i ono a žena ono i ovo. Ma dokle više?! Ručak kuva onaj ko je gladan jer jesti se mora! Košulju pegla onaj ko želi da na posao ne ide gužvav! Decu čuva, hrani i oblači roditelj koji je tog trenutka tu! I ja tu ne vidim tiraniju ženskog pola.

:mrgreen: Pa, vidi pile. Ima istine u onome sto si napisala.
Nekad i ja ispeglam stvari, rucak doduse ne umem bas da skuvam, ali spremim ponesto itd.
Ipak, ne radim to stalno i to kako si opisala deluje haoticno, kao da zivis sa cimerom a ne sa muzem.
Za mene licno kao trajna varijanta nije prihvatljivo

P.S. Ono za dete je normalno i to radim oduvek

Znači po tebi samo obaveze koje se tiču deteta su zajedničke a sve ostalo je samo njen problem? Meni je to glupo. Izvini, ako sam ja mrtva umorna a on nije, u čemu je problem da usisa, okači veš ili opere suđe. Pa ne piše na tanjirima "dozvoljeno pranje samo ženama! muškarci stop!".

Ма може да окачи диплому...Плаћала би ми алиментацију, само тако.:!:
А ти се не залећи пред руду него гледај и учи.:idea:

Danas bi je rado okacila...pa ubijala dan kod masera, kozmeticarke, gledala one smesne serije, blejala u praznim pricama, kafenisala uz komentare o trend bojama za prolece-leto 2008...cisto da vidim kako to izgleda...a smorila bih se, znam..ne vredi...necu da je okacim, iako znam da mi nocas nema spavanja...svako je kriv za svoje ugrozavanje..da, to je poenta!

Znači po tebi samo obaveze koje se tiču deteta su zajedničke a sve ostalo je samo njen problem? Meni je to glupo. Izvini, ako sam ja mrtva umorna a on nije, u čemu je problem da usisa, okači veš ili opere suđe. Pa ne piše na tanjirima "dozvoljeno pranje samo ženama! muškarci stop!".

A sta ako su oboje mrtvi umorni? Ko ce pre da skoci ili od koga se vise ocekuje da skoci? Koliko poznajes muskaraca koji bi u prethodnoj situaciji skakali i ispunili sve obaveze, iako su mrtvi od posla? Ako ih znas vise, prebaci jednog! ;):)

:lol: Nije u tome stvar lepi.
Ja i te kako perem i sudove, i usisavam i brisem i peglam i sredjujem, ali to nije prvenstveno moja obaveza, niti imamo neke redne liste pa danas ja, sutra ona pa ako je moj dan a ja ne operem sudove onda....svadja...histerija...osta gomila prljavih sudova itd

Dakle ili radimo zajedno ili se ja dohvatim sudova i peglanja dan dva u nedelji....niko me na to ne tera ali se podrazumeva da je kuca zajednicka a time i poslovi.
A kad sam popodne sam sa klincem, onda je valjda normalno da sve radim ja. Na sta bi licilo da se zena vrati s posla u 22.30h i nadje neoprane sudove, nerazmesten sto i sve u haosu.

:lol: Nije u tome stvar lepi.
Ja i te kako perem i sudove, i usisavam i brisem i peglam i sredjujem, ali to nije prvenstveno moja obaveza, niti imamo neke redne liste pa danas ja, sutra ona pa ako je moj dan a ja ne operem sudove onda....svadja...histerija...osta gomila prljavih sudova itd

Dakle ili radimo zajedno ili se ja dohvatim sudova i peglanja dan dva u nedelji....niko me na to ne tera ali se podrazumeva da je kuca zajednicka a time i poslovi.
A kad sam popodne sam sa klincem, onda je valjda normalno da sve radim ja. Na sta bi licilo da se zena vrati s posla u 22.30h i nadje neoprane sudove, nerazmesten sto i sve u haosu.

Pa o tome i pričam svo vreme!!!! Ne muške i ženske obaveze, već naše obaveze! Pa onaj ko ima više vremena i volje neka ih obavi. Mislim, ako ja ne umem ni jaja da ispržim a on super kuva, zašto bismo pobogu jeli splačine!:roll:

Back