Ugradnja polovnog plina! Pomoc!

• Začetnik teme Začetnik teme Daky_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Daky_

Obećava
Poruka
82
Pozdrav ljudi,zanima me kad bih naprimer kupio polovan ,kompletan plinski uredjaj za auto, sta bi mi sve bilo potrebno, da imam atest?
Inace plinski uredjaj dobijam od drugara,pa me zanima dal ja mogu da radim atest ako ga montiram kod mene,on je imao atest.. Hvala! :)

hvala vam na odgovoru! Bas to me zanima,sta mi sve potrebno za atest? jel samo poreklo tj papiri od boce ili jos nesto, da bih uradio atest? Inace auto mi nije registrovan pa hocu da ubacim plin prvo pa da ga registrujem,da bi bio upisan plin u saobracajnu.. :)
Inace blizu mog mesta (svilajnac) to sve radi Auto-Moto savez srbije.. oni ugradjuju plin i izdaju atest, pa reko da pitam ovde sta mi potrebno,mozda neko zna...

Ja sam prodao auto sa plinom, pa sam zaboravio sta bese ide sve od papira, ali sigurno znam da ti trebaju papiri od boce, sto je ustvari atest uradjen jos u fabrici i tamo ti pise do kad vazi. Ovo je bitno, jer ako ti fabricki atest boce vazi do 2015.-te, atset u AMSS ces dobiti samo do 2015., pa onda moras opet. Takodje, isparivac mora da ima svoje papire, sa svim generalijama. Za ostalo nisam siguran. Najbolje da probas na net-u da nadjes na AMSS, sigurno ima nesto o tome, a jos bolje da odes licno i pitas ove u Svilajncu sta ti je potrebno, mmoraju da znaju, kad vec uzimaju pare za to. Mada, ja kad sam radio atest, samo slikali par puta bocu i motorni prostor i uzeli pare! Ako je to atest, ja sam konj!

Nisam ja jos nista uradio... ja samo pitam sta je sve potrebno za atest, zato sto moj drug skino plin iz 128-ce,njemu ne treba.. pa reko da uzmem ja da ga ugradim... i najbolje da pitam sta sve treba za atest, znam samo da treba poreklo o boci tj papiri,al neznam dal treba jos nesto? :)

Kakve veze ima da li je ovlasceni servis? Ja radio kod coveka (koji je sad ovlascen ,ali tad nije bio :)), i dogovor je bio da se sve lepo spakuje i da ima svu dokumentaciju za atest. Tako je i bilo, kad sam otisao na atest, ovi se izivljavali, neke ljude su vracali zbog jedne jedine selne koja im se ne svidja, a ja sam prosao za 12 sekunde, slikali napred - nazad, ajde dalje. Ali, kazem da bi sama procedura morala da obuhvata i neke testove, proveru uredjaja, njegov rad, ispravnost, da li negde pusta gas. Pa, to je sustina atesta, da se vidi da li je uredjaj bezbedan i dobar za svakodnevnu upotrebu.

Kakve veze ima da li je ovlasceni servis? Ja radio kod coveka (koji je sad ovlascen ,ali tad nije bio :)), i dogovor je bio da se sve lepo spakuje i da ima svu dokumentaciju za atest. Tako je i bilo, kad sam otisao na atest, ovi se izivljavali, neke ljude su vracali zbog jedne jedine selne koja im se ne svidja, a ja sam prosao za 12 sekunde, slikali napred - nazad, ajde dalje. Ali, kazem da bi sama procedura morala da obuhvata i neke testove, proveru uredjaja, njegov rad, ispravnost, da li negde pusta gas. Pa, to je sustina atesta, da se vidi da li je uredjaj bezbedan i dobar za svakodnevnu upotrebu.

naravno da bi trebala... ja kad sam to radio na svom autu isao sam kod ovih i rekli mi da ili ostavim auto pa odem ili da blejim tu dok rade test jer ce da traje 2h... i tako je i bilo... sve zivo su isproveravali i nikad nista mi nije niti procurelo niti sam imao neku havariju... toliko o tome koliko su strucni.. zato ti kazem pravac beograd ili kragujevac(sta ti blize) i uradis to kako treba i ne rizikujes da se ne daj boze negde na sred puta zapalis :(

Ja sam bio prilicno zadovoljan plinom u autu, jedino sot mi se povremeno desavalo da se rasteluje ler, a onda obicno skoci i potrosnja. To se stelovanjem brzo resavalo i teram dalje. A sad na autu nemam plin i jos uvek nije u planu ugradnja, mada mi se ne svidja cena benzina uopste :)

Back