Ugradne rerne

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
45.952
Došao je red i na izbor ugradne rerne i ovde u principu se najviše lomim oko funkcije čišćenja.Svakako multifunkcionalnu uzimam ali vidim da sada svi traže pirolitičke rerne koje su solidno skuplje od rerni koje se čiste hidrolizom i katalizom.
Da li neko ima uskustva po ovom pitanju, tj da li recimo čovek koji rernu koristi recimo 2 puta nedeljno u proseku ima potrebe za takvom jednom funkcijom.

Takođe ima li neko preporuku za konkretan model rerne. Budžet do 45.000 dinara. Meni je jedino u principu važno da ima one teleskopske vođice zbog lakšeg hendlovanja.Barem jednu.

ja imam godinama samočisteću rernu.Probao sam par puta tu funkciju i nisam bio zadovoljan. Možda to treba raditi češće kada je rerna minimalno zaprljana ali i jedno dobro prskanje masti na sve strane (pečenje) neće moći da to očisti.

ja imam godinama samočisteću rernu.Probao sam par puta tu funkciju i nisam bio zadovoljan. Možda to treba raditi češće kada je rerna minimalno zaprljana ali i jedno dobro prskanje masti na sve strane (pečenje) neće moći da to očisti.
Samočisteća piroliza ili kataliza?....u teoriji bi ova piroliza trebala na 500° sve da otopi i pretvori u pepeo i onda samo pokupiš.
Kataliza ima neku površinu posebno i ona radi na manjim temperaturama ali isto u principu tvoju intervenciju svede na minimum.

Ja imam stari šporet koji čistiš abrazivnim sredstvom meni sve ovo sad spejs-šatl :rotf:

Samočisteća piroliza ili kataliza?....u teoriji bi ova piroliza trebala na 500° sve da otopi i pretvori u pepeo i onda samo pokupiš.
Kataliza ima neku površinu posebno i ona radi na manjim temperaturama ali isto u principu tvoju intervenciju svede na minimum.

Ja imam stari šporet koji čistiš abrazivnim sredstvom meni sve ovo sad spejs-šatl :rotf:
ne znam tehnologiju ali po opisu bih rekao da je ova sa visokom temperaturom. Ja se naravno setim to da radim kad je sve dobro zapečeno pa mečku rodim i sve pajserom obijam zagorelo ;) Koristim sprej za čišćenje koji zaista radi jer smekša u mnogome. Mada, često moram i po nekoliko puta da predjem na pojedinim mestima

foliju i ja koristim popotrebi .kese sam koristila vise ne od kada sam kupila italijaski kameni pekac
..fantazija.em se sve ispece super em nista ne zalepi za dno ..ima i stakleni poklopac :lol:
platih ga prilicno ali vredi svaku paricu
kakav ti je taj pekac? jel tezak?
ja imam neki inkubator...od stakla...prestrasno....eno ga...plasi me na polici...nikako da ga se otarasim

Back