Ugovor

Mislim da je to prava stvar. Ali sa druge strane, ako oboje verujemo u Boga, mislim da to nije potrebno. Mi se neke stvari obavezujemo pred Bogom, i nek nam Bog sudi, ako se nešto desi

Vreme je došlo da se čak i za te stvari mora praviti ugovor, brat bratu ne veruje...

Inače, podržavam to, ukoliko nekoj nisu bitne moje pare, ne vidim zašto ne bi potpisala taj ugovor, ja ne bih imao problem da potpišem njoj.

S obzirom na veliku popularnost predbracnog ugovora u zapadnim zemljama, sta mislite o ovome u Srbiji?

Postoji to i kod nas.Potpisao sam ga.

Raspolagali smonekim nekretninama i ja i ona i saglasili se da svako upravlja svojom,da ona koja se stekne nasledstvom predstavlja moju(njenu) imovinu a da ona stecena(kupljena) u braku se smatra zajednickom.

Ima tu dosta tacki sa mnogo eventualnosti po zakonu o porodicnim odnosima...sve precizirano.

Zastitio sam i sebe i nju. Cist racun a ljubav neka traje koliko je sudjeno :)
Ako bih sutra hteo da se razvedem samo bih kola delio.

Apsolutno za.

Poslednja izmena:
S obzirom na veliku popularnost predbracnog ugovora u zapadnim zemljama, sta mislite o ovome u Srbiji?

Msm da je to ok za holivudske face,multimilionere i sl...Jer žene se i udaju 16 puta, a posle plaćaju odštete i alimentacije-što partnerima bivšim,što usvojenoj,što rođenoj deci...Blabla...Tako da rade samo za izdržavanje bivših partnera i silikonske dodatke :cool:mada, super-ostave koji kintu i za duhovnu zajednicu kojoj su trenutno naklonjeni -dakle raj im je zagarantovan,eventualno neka carska inkarnacija :lol:
U Srbiji to još uvek nije trend, ali nemamo bogate glumce, samo nekoliko vlasnika države,pa ok je da se zaštite :lol:nikada se ne zna kada će pući životna ljubav, a život je dovoljno dug da pronalaze čim im se prohte idelanog partnera :lol::heart:

O ovome nikad nisam razmishljala jer smo oboje bili manje vishe gologoozovitji i njegovi i moji roditelji sagradishe dobre kutje na balkanu i To je To . sve shto imamo stekli smo u braku otuda ako pukne tikva sve shto smo stekli se dijeli .

Kao sirotica nikad se nebi udavala za kapitalistu jer nepripadam u to drushtvo prema tome ugovore nek podpisuju motjni ...

Msm da je to ok za holivudske face,multimilionere i sl...Jer žene se i udaju 16 puta, a posle plaćaju odštete i alimentacije-što partnerima bivšim,što usvojenoj,što rođenoj deci...Blabla...Tako da rade samo za izdržavanje bivših partnera i silikonske dodatke :cool:mada, super-ostave koji kintu i za duhovnu zajednicu kojoj su trenutno naklonjeni -dakle raj im je zagarantovan,eventualno neka carska inkarnacija :lol:
U Srbiji to još uvek nije trend, ali nemamo bogate glumce, samo nekoliko vlasnika države,pa ok je da se zaštite :lol:nikada se ne zna kada će pući životna ljubav, a život je dovoljno dug da pronalaze čim im se prohte idelanog partnera :lol::heart:

Bas naprotiv,to je mnogo korisnije za obicnog coveka/zenu.

Udjete kao gologuzani u brak i ti npr. nasledis stan od roditelja i kupis jedan jer ti ide solidno u poslu,on u medjuvremenu nije nista stekao.I taman kada mislis da si sredila zivot,njega uhvati kriza srednjih godina,zaljubi se u neku studentkinju i trazi razvod.Ili se tebi smuci da ga gledas kako parazitira pa neces vise da ga nosis na grbaci...(smisli sama razlog za razvod). Polovina od zajednicke imovine stecene u braku je jedan stan...a on nije mrdao sa kauca

Isplati li se resiti to pre takvog scenarija? :think:

Poslednja izmena:
Bas naprotiv,to je mnogo korisnije za obicnog coveka/zenu.

Udjete kao gologuzani u brak i ti npr. nasledis stan od roditelja i kupis jedan jer ti ide solidno u poslu,on u medjuvremenu nije nista stekao.I taman kada mislis da si sredila zivot,njega uhvati kriza srednjih godina,zaljubi se u neku studentkinju i trazi razvod.Ili se tebi smuci da ga gledas kako parazitira pa neces vise da ga nosis na grbaci...(smisli sama razlog za razvod). Polovina od zajednicke imovine stecene u braku je jedan stan...a on nije mrdao sa kauca

Isplati li se resiti to pre takvog scenarija? :think:

To što naslediš je lično tvoje, a sve stečeno u braku se deli,ne vidim kakva bi to nepravda bila?

Dobro...polovina stana koji si kupila od svoje zarade a on nije ucestvovao. Tebi je to pravedno?

Pravedno je. Npr u tom slučaju jasno je da makar i vegetirao kao fikus -taj muškarac je bio u bračnoj zajednici.
To kao kada bi ti sad pisao o nekom liku koji je imao full platu,karijeru, a žena mu je bila domaćica i bavila se kućom,decom, tada im je to bilo ok, dođedo pičvajza i ona nema prava na taj stan-jer nije primala platu..nekada dok su bili u ljubavi...Glupost.

nemam stav
i ne verujem da cu razmatrati problematiku u dogledno vreme
doduse, smatram da svako treba da uredi svoj odnos shodno svojim nazorima

samo se nadam da ce moja zena da bude covek :lol:
a dobro cu je ''omirisati''

Pravedno je. Npr u tom slučaju jasno je da makar i vegetirao kao fikus -taj muškarac je bio u bračnoj zajednici.
To kao kada bi ti sad pisao o nekom liku koji je imao full platu,karijeru, a žena mu je bila domaćica i bavila se kućom,decom, tada im je to bilo ok, dođedo pičvajza i ona nema prava na taj stan-jer nije primala platu..nekada dok su bili u ljubavi...Glupost.

Zanimljiv stav...

Ok. Ja se ne slazem sa tobom.

Back