U ugovoru o radu postoji stavka da ukoliko prestane radni odnos u firmi ne smes godinu dana da se zaposlis kod konkurencije niti da otvaras sam firmu sa istim poslom (tako nesto). Mene zanima da li je to pravno potkovano tj. da li je po zakonu jer bilo koj ugovor koji nije u skladu za zakonom pravno je nevazeci. Da li sadasnji poslodavac moze da me tuzi ako se zaposlim kod konkurencije?
ako je srbija ne razumem se u vash zakon
ako je nemacka evo ovoliko
firma gde sam radila ranije pre nego sto sam svoje otvorila prodana je
kupljena od strane Holdinga za mene je odmah bilo jasno da ne zelim da uchestvujem u tom prelazu sa privatne firme u holding jer znam princip rada takvih kompanija
rijesila sam da dam otkaz i da cu svoje otvoriti
holding je predvodio jedan sitan plav chovek kojeg sam ja za sebe i u sebi nazivala jevrejem u pogrdnoj varijanti
na razgovoru je najprije prichao o njegovoj viziji i gde on mene vidi u toj kompaniji i ponudio vetju platu iako sam realno bila vishe nego zadovoljna sa vetj postojechom platom ali kao on top josh vetja i procenat od profita
ja sam se lepo zahvalila i rekla da ne zhelim biti dio tog koncepta , zatim je smeshak nestao sa njegovog lica i kazhe direkt da u radiusu od 70 km nesmijem otvoriti biznis inache tje me tuzhiti na osnovu "nelojalna konkurencija"
rekla sam da se onda eto vidimo na sudu.
ja sam svoje otvorila a on nije pokrenuo postupak a da je imao shanse da "pobedi" vidjeli bi se pred sudom
savetujem ti da porazgovarash sa advokatom tog smjera