pivosok
Buduća legenda
- Poruka
- 26.396
to je samo oko kradje tehnologija i slicno. Na mjesalici su sve stvari poznate.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To su tipski ugovori, gde god sam radio uvek je bila ta klauzula, ... i kod svakog zaposlenog. Sad mi pade na pamet jer planiram da trazim drugi poso (uopste ne kod konkurencije ali kao sto rekoh ko zna sta zivot nosi i razmisljam se cekaj bre ja ne smem ni da fizikalisem kod njega ... bas zbog toga sam postavio ovo)
Zavisi sta se desava, ja sam kod nekog prethodnog poslodavca isto prosao neku obuku koja je valjda vrijedjela 600 eura i tu su me uslovili da ostanem jos makar godinu, a ako dodje do raskida ugovora da ja kao treba da platim to.Pozdrav, može li neko da me posavetuje? Naime imam ugovor na određeno koji ističe u februaru. U oktobru mesecu potpisujem neki aneks koji me obavezuje da po prestanku obuke, ne smem da napuštam firmu narednih 12 meseci. Da li ja imam prava da ne nastavim ugovor o radu po isteku? Ili me pak aneks obavezuje da potpišem bilo šta da bih im odradila tih 12 meseci?
U ugovoru o radu postoji stavka da ukoliko prestane radni odnos u firmi ne smes godinu dana da se zaposlis kod konkurencije niti da otvaras sam firmu sa istim poslom (tako nesto). Mene zanima da li je to pravno potkovano tj. da li je po zakonu jer bilo koj ugovor koji nije u skladu za zakonom pravno je nevazeci. Da li sadasnji poslodavac moze da me tuzi ako se zaposlim kod konkurencije?
Nisi u obavezi da radis, ali zavisno od toga sta si potpisala, mozda si u obavezi da parama platis tu obuku.A da li sam uopšte u obavezi da potpisujem novi ugovor o radu nakon isteka sadašnjeg? Ili istekom ugovora o radu moje obaveze prema poslodavcu prestaju?
Ja cu opet ponoviti. Nisi u obavezi da radis ali si u obavezi da platis, jer si se tako dogovorila.Pa jesam potpisala 12 meseci da radim ili da platim obuku. Ali mi nije jasno ako mi ističe ugovor o radu u februaru, da li sam i dalje u obavezi da odradim tih 12 meseci. Kako mogu da me obavežu na 12 meseci a ugovor o radu mi ne traje toliko?