Popusti kod mobilnih operatera

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
9.127
Pored akcija koje daju svi mobilni operateri, neki mobilni operateri daju popust za neke kategorije stanovništva.

Za osobe sa invaliditetom:

MTS - "Dostavom Rešenja o invaliditetu sa stepenom invaliditeta od 100%, na tvoje ime ili na ime člana domaćinstva, možeš da ostvariš pravo na popust od 20% na mesečnu naknadu.

Popust važi uz novi ugovor na 24 meseca za Mobilni Net PLUS, Mobilni Net MAX, Mobilni Net ULTRA i Mobilni Net MEGA.

Isto pravo možeš da ostvariš i uz dostavu Rešenja o tuđoj nezi ili Rešenja o potpunom gubitku radne sposobnosti. "

https://mts.rs/Privatni/Korisnicka-...odnosti-na-osnovu-Resenja-o-invaliditetu.html

Za penzionere:

"
Nova Senior tarifa je idealna za sve naše sugrađane starije od 65 godina, koji uz ovu tarifu mogu neograničeno da razgovaraju i šalju SMS poruke. Osim toga, tarifa uključuje i neograničen internet saobraćaj za Viber, tako da mogu potpuno bezbrižno da provode vreme u dopisivanju i razgovorima na ovoj aplikaciji.

Korisnike koji se opredele za Senior tarifu uz ugovor na 12/24 meseca bez telefona očekuje povoljnija mesečna naknada. Tu je i TOP ponuda - povoljnija mesečna naknada za tarifu i mogućnost kupovine telefona na rate, uz ugovornu obavezu na 12/24 meseca. "

Poslednja izmena:
A1 ne daje posebne popuste za osobe za osobe sa invaliditetom i za penzionere, ali imaju akcije u kojima daju popuste za kupovinu novog telefona:

15 000 dinara popusta za kupovinu novih telefona, ukoliko na prodajno mesto A1 donesete vaš stari telefon.

Za penzionere postoji senior tarifa

https://a1.rs/privatni/postpaid/postpaid_tarife

Yettel akcija: Slična kao i kod A1 operatera:

• Recikliraj tri stara uređaja i dobijaš do 15.000 RSD popusta za kupovinu novog telefona.
  • Izaberi plaćanje na 36 rata i uz to automatski dobijaš i treću godinu garancije na svoj uređaj, bez dodatnih troškova.
  • Kod nas možeš da recikliraš stari telefon, tablet, laptop, pametni sat, MiFi ili ruter, punjač, slušalice ili bluetooth zvučnik.
  • Popust možeš i da preneseš na člana porodice ili prijatelja, čak i ako nisi Yettel korisnik.

Iskustvo pokazuje da su ti "popusti" kod operatera uvek privremeni mamac. Daju ti nešto povoljno na startu, dodatne gigabajte, nižu cenu, novi telefon za 1 dinar, ali obavezno uz ugovor na dve godine. Prvih par meseci deluje kao super ponuda, ali posle shvatiš da se stvar okrenula: popust istekne, tržište se promeni, drugi operater daje bolju ponudu, a ti si vezan ugovorom i plaćaš punu cenu za paket koji više nije konkurentan.

U suštini, to funkcioniše kao zamka na duge staze, oni računaju da ćeš većinu vremena plaćati više nego što bi plaćao da si slobodan da menjaš. Dakle, popust traje kratko, ugovor dugo.

Ja sam već godinama kod A1 operatera. Najpovoljniju ponudu sam dobila pre par meseci. Dala sam jedan stari telefon, kupila Samsung ( ali ne najnoviji, već starije generacije ).
Za vreme trajanja Ugovora imam fiksnu pretplatu i to mi odgovara.

Iskustvo pokazuje da su ti "popusti" kod operatera uvek privremeni mamac. Daju ti nešto povoljno na startu, dodatne gigabajte, nižu cenu, novi telefon za 1 dinar, ali obavezno uz ugovor na dve godine. Prvih par meseci deluje kao super ponuda, ali posle shvatiš da se stvar okrenula: popust istekne, tržište se promeni, drugi operater daje bolju ponudu, a ti si vezan ugovorom i plaćaš punu cenu za paket koji više nije konkurentan.

U suštini, to funkcioniše kao zamka na duge staze, oni računaju da ćeš većinu vremena plaćati više nego što bi plaćao da si slobodan da menjaš. Dakle, popust traje kratko, ugovor dugo.
Bilo je pre nekoliko god stvarno povoljno, VIP posebno.
Solidan telefon si mogao uzeti i koristiti usluge 2 god i da te izadje manje nego da si samo kupio telefon.
Lumia 550 i moto c+ sam recimo uzeo tako, za to vreme ok telefoni, uz paket od 500 din su kostali oko hilj-dve
Posle su nam porasli prohtevi i apetiti

Back