Ugljenisane

KingLear

Zainteresovan član
Poruka
466
Jeste od onih što kada odu na letovanje ako se ne vrate ugljenisane kao da nisu ni bile,ili se sunčate samo u pauzama kupanja?
A možda ste i nešto treće...
Koliko je fimejlova u vašem okruženju koje se ugljenišu na moru?

Ovo samo žemske smeju da pišu ili svi? Osim dok sam u vodi i na putu od ležaljke do vode, trudim se da me sunce ne vidi. I uvek iznerviram ženu što budem ko crnac a ne provirim nos van suncobrana. A ona jedino može da nabaci neku od nijansi crvene boje. :mrgreen:

e, što imam frendicu na fejs, al ne smem da kačim slike zbog teme o zabrani fotografisanja
znači devojka neverovatno izgleda, al je urnisala lice solarijumom, izgleda ko bantu crnac :hahaha:

Jeste od onih što kada odu na letovanje ako se ne vrate ugljenisane kao da nisu ni bile,ili se sunčate samo u pauzama kupanja?

ja sam nesto trece
bas bih volela da sam osuncana macka,al mrzim da lezim na plazi,i mrzim da se przim
al bas bih volela

Volim da potamnim jer tad sama sebi izgledam bolje. A inace ni nemam tu prljavu boju nego onu lijepu broncanu :flert:

I ne razumijem one sto moraju pocrniti i sa unutrasnje strane lakta..... i one sto pomicu kupaci vamotamo (kao da ce nekad gole hodati ulicom).

Мрзи ме да лежим на плажи, а волим да пливам у друштвву.
Код нас се иначе зна - на плажи смо само ујутру (Хелен и ја, док остали џоњају), и поподне (е, ту су будни, па смо онда сви заједно)

Волела бих да поцрним, али, ем не могу, ем водим рачуна да не изгорим.
Иначе, знам људе који су по цео дан на плажи док су на мору, платили су то сунце, ваљда.. :)

Ovo samo žemske smeju da pišu ili svi? Osim dok sam u vodi i na putu od ležaljke do vode, trudim se da me sunce ne vidi. I uvek iznerviram ženu što budem ko crnac a ne provirim nos van suncobrana. A ona jedino može da nabaci neku od nijansi crvene boje. :mrgreen:

Ja isto ovako, iako sam žeMsko, mrzi me da kuckam. :D

Ali zato mi priroda posla takva da sam sem tih 10 dana na odmoru, celo leto na suncu, pa sa mora dođem crnja no Ciganka. Iako me sunce na moru ne vidi.

...samo koliko me uhvati u hodu...pozutim i dobijem neki odsjaj...ne suncam se jer moja kosa sunce ne voli...bolje izgledam bleda...
...cini mi se da kvarcanje nije vise kod nas u trendu, sudeci po ulicama....bogu 'fala...

E pa ja sam se kao mlađa sa 16-17 god čvarila a pre toga se lepo natapkam maslinovim uljem da kad uđem u vodu ostavim za sobom ogromnu masnu fleku. I to uđem samo na kratko čisto da se pokvasim malo, ne ostajem dugo da slučajno ne propustim nešto od sunca, pa sve okrećem ležaljku po ceo dan kako se sunce pomera:roll: mentol.
Pa kad se vratim sa mora nosim samo belo i drečave lakove za nokte i tako neki ruž :roll: mentol na kvadrat
O kad se setim:rumenko:
Godinama unazad mrzim vrućinu, mrzim da me peče sunce, ne izlazim iz vode, na suncu budem tek da se malo osušim i odmah pod suncobran ili kafić. Baš, ali baš mi ne prija. Ove godine sam em bila najkraće, em mazala nivea dečiji 50+, em dobila alergiju i sedela u hladu, a opet dobila boju, i sad svaki put kad se tuširam psujem mrzim kada se posle mora perutam ma koliko se mackala.
A gledam ove godine, na plaži dve paćenice kao ja nekada, ne mrdaju, samo se pomere malo da jedna drugoj dodaju ulje, Došlo mi da uzmem malo vode da ih polijem po glavi onesvestiće se deca...

ugljenisana, za sve pare
ali ne zbog toga da se vidi da sam bila na moru
ja jednostavno obozavam sunce
i mogu satima da lezim na pesku
istina to ne cinim
jesam vasceli dan na plazi, pola od toga u vodi, pola u kaficima u hladu+uvek namazana faktor mnimum 36, sad sam i sa faktorom 50 pocela
ali pocrnim vrlo lako'i uglavnom ne gorim

na svu srecu i deca su to povukla na mene, inace bi muku mucili kao tatko im koji ne izlazi ispod suncobrana, ne priznaje faktor zastite ispod 50, macka se onako bas oblacno, mislim bas se maze...i pocrveni....kob plavih ljudi.....

obozavam da se cvarim, ali koza mi je preterano bela pa ne smem.
kad se tome doda i alrgija koja me tera pslednjih godina, uskoro cu biti ko gejsa...:lol:
E to mi je baš enigma...ja koji pocrnim pod sijalicu i koji sam nekada po ceo dan bio na suncu bez ikakve kreme, sada ( od pre par godina) se ospem ko da sam se u komprivama valjao. Ili smo postali mnogo kilavi ili ovo sunce nešto ne valja...

A i toliko pričaju o štetnosti sunca, još malo pa ćemo ići u odelu na plažu, sa velikim šeširima, da nam slučajno koji deo sunce ne zahvati. A što se tiče maslinovog ulja, odlično je za tamnjenje, daje lepu boju, al je masno...:roll:, sijam se ko slaninica na tiganju :rumenko:

A i toliko pričaju o štetnosti sunca, još malo pa ćemo ići u odelu na plažu, sa velikim šeširima, da nam slučajno koji deo sunce ne zahvati. A što se tiče maslinovog ulja, odlično je za tamnjenje, daje lepu boju, al je masno...:roll:, sijam se ko slaninica na tiganju :rumenko:
Jeste, maslinovo ulje je odlično za opekotine 4 stepena. Probao sam na prasetu na ražnju... :mrgreen:

Ja obozavam da se suncam i mackam kremicama. Koristim najvise faktore i mazem se svakih 30ak minuta..
Medjutim, imam svetlu kozu i nikada ne pocrnim nesto mnogo.. tek toliko da ne budem bas bela..
E da, pijem i beta bronz kapsule, uvek.. za svaki slucaj, da zastitim kozu..
A ove godine sam i pored svega toga, dobila neku alergiju, po dekolteu i vratu, tako da sam pola odmora provela ispod suncobrana sa maramom oko vrata.. :(

cigance oridjinale :lol:
ne cvarim se, nikada se ne suncam- ne podnosim sunce, vrucinu ... ali uvek pocrnim, nekada sam bila cigance cele godine :)
samo od plivanja

i ja sam poslednjih god pocela goreti pre farbe, cak sam i alergiju na sunce fasovala :(

To je ona tzv. nemačka boja....?
Ciklama boja.
Nemci se tako čvare kad dođu na Jadran.
Kad se smeste u hotel legnu na dušek,
a ustanu kad im istekne smena.
I dobiju naročito rafiniranu,ali prilično bolnu - ciklama boju.
Koja ih drži do čvarenja sledeće godine.
Ako se ne oljušte ko kuvan krompir.
(A,redovno se oljušte,ti Nemci...)

To je ona tzv. nemačka boja....?
Ciklama boja.
Nemci se tako čvare kad dođu na Jadran.
Kad se smeste u hotel legnu na dušek,
a ustanu kad im istekne smena.
I dobiju naročito rafiniranu,ali prilično bolnu - ciklama boju.
Koja ih drži do čvarenja sledeće godine.
Ako se ne oljušte ko kuvan krompir.
(A,redovno se oljušte,ti Nemci...)

svaba se secam po belom tenu, kupanju u majicama i strasnoj izgorenosti

Back