UEFA takmičenja

Ko osvaja LŠ 2017/2018?

• Atletiko Madrid

• Bajern Minhen

• Barselona

• Čelzi

• Juventus

• Mančester Junajted

• Mančester Siti

• PSŽ

• Real Madrid

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sutra počinje nokaut faza:

14.02.2012.
Lion - APOEL
Bajer Leverkuzen - Barselona

15.02.2012.
Milan - Arsenal
Zenit - Benfika

21.02.2012.
Napoli - Čelzi
CSKA - Real Madrid

22.02.2012.
Bazel - Bajern Minhen
Marsej - Inter

LŠ: "Bunker" Apoela nije izdržao u Lionu

Fudbaleri najprijatnijeg iznenađenja Lige šampiona, kiparskog Apoela, poraženi su od Liona na "Žerlanu" minimalnim rezultatom 0:1 u prvoj utakmici osmine finala elitnog takmičenja. Strelac jedinog gola na meču bio je Aleksandre Lakazet u 58. minutu, donevši svom timu prednost pred revanš koji je za dve nedelje na Kipru.

Lion je potpuno zasluženo stigao do trijumfa jer je dominirao celim tokom utakmice. Trener Apoela Ivan Jovanović opredelio se za totalno defanzivnu formaciju, sa akcentom na kontranapade. Jedini istureni igrač Kiprana bio je Ivan Tričkovski, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, ali bio je potpuno odsečen i neprimetan u takvoj postavci.

Domaći tim je, praćen bučnom podrškom navijača na "Žerlanu", stvorio nekoliko poluprilika tokom prvog poluvremena, a najbolje su imali Lakazet i Ederson u finišu. Najpre je Lakazet u 40. minutu šutirao sa 12, 13 metara direktno u Kiotisa, dok je u poslednjim trenucima prvog dela Ederson bio neprecizan iskosa sa desne strane gola Apoela.
Nastavak susreta doneo je još veći pritisak Liona. Kiprani su nastavili po zacrtanom planu da se sačuva sopstveni gol. Kalstrom je u 55. minutu propustio veoma dobru šansu kada je sa desetak metara šutirao pored gola Apoela. I onda, trenutak odluke. Najbolji akter susreta Aleksandre Lakazet postiže gol u 58. minutu kojim donosi željenu pobedu svojoj ekipi. Kris mu je dodao loptu sa centra igrališta, on se stuštio ka kaznenom prostoru gostiju, posle prvog driblinga opredelio se na šut, tom prilikom imao je i sreće jer je lopta pogodila nekog od odbrambenih igrača Kiprana i prevarila Kiotisa - 1:0. Bio je to prvi gol mladog 20-godišnjeg veznog igrača u Ligi šampiona.

I pored činjenice da su bili u rezultatskom zaostatku igrači Apoela nisu uspeli da učine ništa konkretno na ovoj utakmici. Pokušao je Ivan Jovanović da izmenama i ubacivanjem ofanzivnijih Solarija, Marsinja i Manduke malo razmdra svoj tim, ali nije bilo efekta. Šta više, Apoel je mogao da doživi ubedljiviji poraz. Lion je u poslednjih 15 minuta imao nekoliko opasnih napada, iz kojih su stvarane šanse za Džimi Brijana i Joana Gurkufa, koji su bili neprecizni u tim situacijama.

Fantasticni Milan, stvarno igraju lepo za oko. Ibra se uozbiljio, odigrao kao pravi plejmejker, ima ga i u vezi i u napadu

Voleo bi da na terenu vidim trojku Ibrahimovic - Pato - Robinjo

Kad im trener ne bi bio jajara koja taktizira i kad treba i kad ne treba........umesto ko covek,kad vec ima uslova da odigra 4-3-3 s pomenutom trojkom napred on igra bozicnu jelku pazi ti u timu su ti van bomel-ambrosini-nocerino.......i gura emanuelsona u sredinu umesto na beka umesto onog antoninija.....pato i robinjo bocno ibrahimovic u sredinu,iza njih 1 zadnji vezni,Boteng i Sedorf (dok ne nadju nesto mlado a ofanzivno) i eto njih dosta daleko

Ja se nadam da će sledeći put prenosti Benfika - Zenit, sudeći po onome što sam vidio u pregledu, odličan meč!

Imao na Areni 3 prenos......inace teren je bio ocajan kao po njivi da su igrali,mnogo zemlje,ali i pored toga odlican fudbal pruzen,u pocetku se Spaleti stis'o ali cim je primio gol poceo je da igra fudbal,lepo su igrala oba tima,a Semak je postigao nesvakidasnji gol

Kad im trener ne bi bio jajara koja taktizira i kad treba i kad ne treba........umesto ko covek,kad vec ima uslova da odigra 4-3-3 s pomenutom trojkom napred on igra bozicnu jelku pazi ti u timu su ti van bomel-ambrosini-nocerino.......i gura emanuelsona u sredinu umesto na beka umesto onog antoninija.....pato i robinjo bocno ibrahimovic u sredinu,iza njih 1 zadnji vezni,Boteng i Sedorf (dok ne nadju nesto mlado a ofanzivno) i eto njih dosta daleko

Sta mozes da ocekujes od italijanskog trenera osim taktiziranje, sreca njegova da ima kvalitetne igrace pa se ta defanzivna formacija ne oseca u igri

Taj meč se igrao ranije, RTS ne prenosi te...
Ali sledeći je u Portugalu...mada čisto sumnjam, drugi duel je zvučniji.
Imao na Areni 3 prenos......inace teren je bio ocajan kao po njivi da su igrali,mnogo zemlje,ali i pored toga odlican fudbal pruzen,u pocetku se Spaleti stis'o ali cim je primio gol poceo je da igra fudbal,lepo su igrala oba tima,a Semak je postigao nesvakidasnji gol
'Ebi ga, nemam Arenu...
A gol je odličan, peta-centaršut-peta :D

nadam se da ce se na kraj sezeone vratiti nazad u Tottenham...
odlican je bio...sve najbolje o njemu....ali Voker je ove sezone explodiro :D

PS. ja sam cuo da je Carli miran van terena...

Krivo si čuo.

Kod njega je u Londonu bilo redovito 10-15 prijatelja s kojima se zayebavao cijelo vrijeme. Trener ga na treningu stavi igrat stopera on odglumi ozljedu i ode s treninga. Prije uzvrata sa Milanom (u utorak), cijeli vikend je rokao po Beogradu itd....nitko nikad ne zna koja ozljeda njega muči...ne moš tako na vrhunski nivo.
A za Walkera i slične će uvijek biti doktor nogometa (naravno ako iz priče izbacimo brzinu, motoriku, mogućnost ponavljanja i slične fizikalijez:mrgreen:)

Poslednja izmena:
Ja se nadam da će sledeći put prenosti Benfika - Zenit, sudeći po onome što sam vidio u pregledu, odličan meč!
Gledao sam ja na Areni..Strasan mec..
Oba tima su odigrali vrhunski,Zenit me prijatno iznenadio,Spaleti ih je skroz uigrao,njihov drugi gol je bio fantastican..
Benfika je dala oba gola na gresku golmana,ali su i oni imali svoje sanse..Kardozo na leto verovatno ide u neki veliki klub..I Gaitan je strasan igrac..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back