Udžbenik za VI razred osnovne škole

USTAŠKI PROSVETITELJ

Brat bivšeg Tuđmanovog ministra Miomira Žužula Ante zajedno sa Slovencima osvojio bezmalo 50 odsto srpskog tržišta školskih udžbenika

Thumb_0101_13.jpg

BEOGRAD Hrvatski tajkun Ante Žužul, brat jednog od najradikalnijih Tuđmanovih ministara „vanjskih“ poslova, srbomrsca Miomira Žužula - uveliko štampa i prodaje udžbenike za srpske osnovne škole. Prema procenama beogradskih izdavača, hrvatski štampar je zajedno sa slovenačkom firmom „Klet“ zaposeo više od 40 odsto domaćeg tržišta udžbenika, a srpski osnovci učiće prva slova iz hrvatskog bukvara!

Ante Žužul je od 2005. vlasnik nekada slavnog „Bigza“, od kojeg je stvorio „Bigz pablišing“ i „Bigz školstvo“. Veoma agilnim nastupom na srpskom tržištu, Žužul je uspeo da se nametne i raznim poklonima „osvoji srca“ nadležnih za obrazovanje, ali i za uvoz u Srbiju, i postane gotovo monopolista na tržištu školskih udžbenika.

Jedan od vodećih srpskih izdavača koji je želeo da ostane anoniman, prosto je ogorčen takvim razvojem događaja. On za Kurir otkriva da država ništa ne preduzima kako bi sprečila Hrvate i Slovence da svojim udžbenicima obrazuju srpsku decu. - Žužul nema skrupula. Država mu je nesumnjivo ostavila manevarski prostor i on to maksimalno koristi. Njegovi komercijalisti posećuju škole po Srbiji, podmićuju direktore, pa se tako skoro polovina osnovnih škola u Srbiji odlučila se da kupi njegove, hrvatske knjige. Strašno! Osim nekih verbalnih osuda, niko od nadležnih nije učinio ništa da spreči ovu sramotu - kaže naš sagovornik

Eto i posle neko kaze kako DS NIJE NAJVECE ZLO KOJE JE ZADESILO SRBIJU>????

Pa gde moze nize da padnemo od toga da nam Hrvati vaspitavaju i uce decu iz njihovih hrvatskih udzbenika?

A sta reci o DS direktorima koji uzimaju pare od Hrvata da distribuiraju njegove udzbenike?

I odkad je u Srbiji to pravo direktora? Zar ne bi samo ministarstvo prosvete trebalo da bira udzbenike?

Kakvo rasulo u drzavi srbiji. strasno

Eto i posle neko kaze kako DS NIJE NAJVECE ZLO KOJE JE ZADESILO SRBIJU>????

Pa gde moze nize da padnemo od toga da nam Hrvati vaspitavaju i uce decu iz njihovih hrvatskih udzbenika?

A sta reci o DS direktorima koji uzimaju pare od Hrvata da distribuiraju njegove udzbenike?

I odkad je u Srbiji to pravo direktora? Zar ne bi samo ministarstvo prosvete trebalo da bira udzbenike?

Kakvo rasulo u drzavi srbiji. strasno

Pa sta se cudis? To ti je taj "zapadnjacki sistem". U skoli moje dece, ne da bira direktorka, vec uciteljice iz kojih ce udzbenika deca da uce!

ЕУропске школе су катастрофа...нарко-рупетине.Служе духовном и интелектуалном геноциду.
Као лек на рану ће доћи пуцање система и мањак пара за запослене у школству.
Чисто да се умањи затупљивање деце.

Неки дан је на Б92 било анкетирање деце да ли и колико чћитају књиге.Углавном су одговори били негативни,али они који и читају кажу да је то "Хари Потер" и "Господар прстенова".
Поред оваквих ненормалних окултистичких књига за децу,боље је да не читају ништа кад немају родитеље да их упуте на оно што треба да читају да би се образовали у способне и поштене људе.

Pođi u Ljubljanu, uđi u njihovu Gimnaziju, mislim da se zove Gimnazija Jožeta Plečnika, pa onda kritikuj EU škole

ZA POCETAK , GEORGIJE OSTROGORSKI, ONDA USPENSKI , OBOJICA SU NAPISALI ISTORIJU VIZANTIJE, PA ZA POCETAK PROCITATI TO AKO CE DA SE RASPRAVLJA , NE SME SE U UDZBENIK STAVLJATI NESTO STO NIJE 100% SIGURNO , A AKO SE IZNESE NEKA TEORIJA ONDA SE NAGLASI DA JE TO TEORIJA I KAZE SE DA NIJE DOKAZANA, A ONAJ MALI STO BESE NA TAKMICENJU IZ ISTORIJE PRE 6 GODINA , VRATIO BIH GA PONOVO U 6.RAZRED DA OBNOVI MALO .....

A šta je to u istoriji 100% tačno?

hvala bogu razumnim profesorima po skolama koji deci lepo objasne i ukazu na greske tog tipa, maedjutim da li se zaista radi o greskama i na osnovu cega je napisano to sto je napisano ?

Ne znam koji bi ih nastavnik istorije maltretirao malu decu u osnovnoj skoli da moraju da uce lekcije o Albanskim divljacima, to se uvek preskace cak i u gimnaziji, uvek se preskacu i Albanci i Hrvati i Slovenci, ja kad sam isao u gimaziju ucili smo samo srpsku istoriju, zapadnoevropsku, rusku i nesto americke istorije (Rat za nezavisnost i Gradjanski rat), Hrvate, Slovence i Albance smo preskakali tacno se secam.

To ti je Tadic izdajnik sa svojim satrapima napisao

Pokusavaju nasoj deci da utuve u mozak da su Albanci ovde starosedeoci a mi srbi dodjosi , i samim tim kosovo pripada siptarima a ne nama.

Srbija nije srpska drzava vec njihova .

I mi smo u osnovnoj školi učili nešto slično. To je bilo negde '98, recimo... Sloba izdajnik.

Uostalom, šta kog zabole ko je najstariji, tu smo gde smo. Glupo je očekivati da će sad naša deca kad to uče zbog toga raditi u interesu Albanca ili sl. Pa valjda i Ameri uče ko je pre njih bio na teritoriji SAD-a..., Australijanci za Aboridžine, takođe.
Da li to ima ikakve veze sa interesom Indijanaca i Aboridžina...? :cool:

Ne znam koji bi ih nastavnik istorije maltretirao malu decu u osnovnoj skoli da moraju da uce lekcije o Albanskim divljacima, to se uvek preskace cak i u gimnaziji, uvek se preskacu i Albanci i Hrvati i Slovenci, ja kad sam isao u gimaziju ucili smo samo srpsku istoriju, zapadnoevropsku, rusku i nesto americke istorije (Rat za nezavisnost i Gradjanski rat), Hrvate, Slovence i Albance smo preskakali tacno se secam.

U SAD zbog njihovog sistema obrazovanja,70% njih misli da je Evropa jedna drzava...

Back