UDžBENICI

Nikola Barovic

Obećava
Poruka
74
Svake godine se u početku školske godine priča o udžbenicima. Mislite li da će i ove?
Šta mislite da će uraditi?
Šta treba uraditi?
Mislite li da balkanske države imaju dobre udžbenike?
Čekam oštru diskusiju.
Hvala! :cool:

Dopada mi se sto osnovci u Beogradu dobijaju besplatne udžbenike.

Mislim da je to lepo rasterecenje i ovako skromnih kucnih budzeta.

Sto se kvaliteta samog štiva tiče, ne znam koliko sam kompetentan. :)

Bas sinoc gledah knjigu iz biologije za VI razred osnovne, i mogu reci da je primetan napredak u pristupu deci u smislu adekvatnijeg priblizavanja gradiva...takodje je tako i sto se geografije tiče.

Istorija mi deluje vrlo pristrasno i politizovano napisana, nabacane su mnoge stvari...ali, ok, nije strasno.

fizici i hemiji nedostaju eksprerimenti koji su izvodljivi u asoj praksi.

ostalo mislim da nije lose.

Dopada mi se sto osnovci u Beogradu dobijaju besplatne udžbenike.

Mislim da je to lepo rasterecenje i ovako skromnih kucnih budzeta.

Sto se kvaliteta samog štiva tiče, ne znam koliko sam kompetentan. :)

Bas sinoc gledah knjigu iz biologije za VI razred osnovne, i mogu reci da je primetan napredak u pristupu deci u smislu adekvatnijeg priblizavanja gradiva...takodje je tako i sto se geografije tiče.

Istorija mi deluje vrlo pristrasno i politizovano napisana, nabacane su mnoge stvari...ali, ok, nije strasno.

fizici i hemiji nedostaju eksprerimenti koji su izvodljivi u asoj praksi.

ostalo mislim da nije lose.

Da, ali se još uvek u udžbenicima iz biologije previše pažnje posvećuje nervnom sistemu člankovitih glista, a kasnije se ne stiže ni početak priče o čovekovim organima...
Istorija jeste pristrasna, ali čini mi se da se ide ka nekom neutralnom stavu. Biće problematična situacija oko devedesetih i dvehiljaditih i mitova o Đinđiću i Miloševiću, pa treba da se nađe sredina...
Geografiji treba možda smanjiti učenje o izohipsama, širini i Eratostenu, a povećati učenje o državama...
U pravu ste za fiziku i hemiju! A i one besmislene slike treba poukidati po knjigama iz fizike. Bolje nek bude nešto normalno, a ne oni Ajnštajni...

Ne znam da li je adekvatno mesto, ali želela bih samo da pitam koje se sada knjge i radne sveske iz engleskog jezika koriste u osnovnim školama?
I da li se engleski uči od 1. razreda ili kako? :) Hvala unapred.

Ne znam da li je adekvatno mesto, ali želela bih samo da pitam koje se sada knjge i radne sveske iz engleskog jezika koriste u osnovnim školama?
I da li se engleski uči od 1. razreda ili kako? :) Hvala unapred.

U oš se uči strani jezik od prvog razreda onaj koji škola pruža. To je u 99,9%slučajeva engleski. Od petog razr se bira drugi strani jezik koji se ne sme poklapati sa prvim i uce se i prvi i drugi strani jezik.
Prvi strani jezik: 1-8 razred
Drugi strani jezik: 5-8 razred

Back