Udri Srbine dok si mali...

Zaokruži šta ti srcu drago

• Svaka majka bi uradila što i Branka

• Kad mogu popovi mogu i ostali

• Naše školstvo zahteva reforme

• Od kolevke pa do groba

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

1) Golo telo nije strašno, strašno je kad je ružno jer ukazuje na stanje duha.
2) Rekoh da poštenije zaradjuje nego prosečna matematičarka pa ti nadji...

Vjeruj mi poštovani Iron, da je ta poštena noćna Bleki Rouz sa njenim ružnim duhom to dolje neđe u MNE napravila duh bi joj posle toga bio najljepši dio njene same. Posledica je da bi posle toga neđe morala nešto drugo radit, -- recimo ka prosečna matematičarka;):lol:

Dragi Salvantise,

ovo će te razočarati ali žene imaju osobinu da isprobaju sve što žele i onda da napuste takav život preko noći. Naime, bolje je da se svako izduva pre braka, nego da u braku počinje da meri čiji je koliki. To u Šapcu recimo, najbolje znaju...
Nemoj sa tim 'dragi', svasta cu da pomislim :shock:

Devojcica od 13 godina nije zena vec klinka, maltene dete (nije cak ni krivicno odgovorna jer se ne smatra dovoljno intelektualno razvijenom osobom).
Problem je nametanje nakaradnog sistema vrednosti zasnovanih na tzv zapadnoj 'kulturi' koji naravno prvo usvajaju najmladji (i svi ostali nesposobni da joj se odupru). Obrazovni sistem cine slabo placeni i jos slabije zainteresovani nastavnici, roditelji imaju svojih, uglavnom egzistencijalnih problema a deca su prepustena ulici (i ulicnoj kulturi amerike).
Samo jos da predju sa nozeva na pistolje, kao u SAD, pa da slika bude kompletna.

Ipak je reč o budućnosti Srbije i neadekvatnoj edukaciji deteta, iz srpskog miljea, da ne nabrajam...

Дакле, шта је поента теме?

Да ли је у питању то да мајка брани своје дете од другог агресивног детета, при том колико сам
разумела у уводном тексту, прича са насилничким понашањем се понављала, више пута?

Да ли је поента агресивност деце? Или је поента у занимању ове мајке?

Nemoj sa tim 'dragi', svasta cu da pomislim :shock:

Devojcica od 13 godina nije zena vec klinka, maltene dete (nije cak ni krivicno odgovorna jer se ne smatra dovoljno intelektualno razvijenom osobom).
Problem je nametanje nakaradnog sistema vrednosti zasnovanih na tzv zapadnoj 'kulturi' koji naravno prvo usvajaju najmladji (i svi ostali nesposobni da joj se odupru). Obrazovni sistem cine slabo placeni i jos slabije zainteresovani nastavnici, roditelji imaju svojih, uglavnom egzistencijalnih problema a deca su prepustena ulici (i ulicnoj kulturi amerike).
Samo jos da predju sa nozeva na pistolje, kao u SAD, pa da slika bude kompletna.

Drugar, glupost je okrivljivati Ameriku i nekakav sistem nakaradnih vrenosti zapadne kulture, umesto okrivljivati sistem nakaradnih vrednosti u Srbiji. Uvek je neko drugi kriv.

Дакле, шта је поента теме?

Да ли је у питању то да мајка брани своје дете од другог агресивног детета, при том колико сам
разумела у уводном тексту, прича са насилничким понашањем се понављала, више пута?

Да ли је поента агресивност деце? Или је поента у занимању ове мајке?

Poenta je da se ta majka ponasa kao dete.

Drugar, glupost je okrivljivati Ameriku i nekakav sistem nakaradnih vrenosti zapadne kulture, umesto okrivljivati sistem nakaradnih vrednosti u Srbiji. Uvek je neko drugi kriv.
Ne. Glupost je stalno nametati nekakvu samokrivicu i tamo gde je nema uopste, sto je postala prava manija nekih ovde (a ne kazem da je ovo iskljucivo posledica zapadnih uticaja, procitaj moj post ponovo, eksplicitno sam naveo los obrazovni sistem i nedovoljnu roditeljsku brigu-sto je opet posebna i duga prica).

Naravno ako ti smatras da je Srbija izolovano ostrvo na Marsu koje nikako nije pod uticajem tzv. 'kulturnih vrednosti' zapadne civilizacije poput puskaranja po skolama, i maloletnickog (decijeg) orgijanja onda je to tvoja stvar.

Ова тема је стварно коше конципирана и нема благе везе са овим пдф.

п.с. Интересује ме само како си Лорди Бој дошао до закључка ДА СУ У ПИТАЊУ СРБИ ????????????

'kulturnih vrednosti' zapadne civilizacije poput puskaranja po skolama, i maloletnickog (decijeg) orgijanja onda je to tvoja stvar.

Ne znam ,zasto bi decija orgijanja bila "kulturna vrednost" zapadne civilizacije??

Nisi cuo , ili ne zelis da znas, da je trgovina decom, i prostitucija dece u Rusiji , dostigla neverovatne razmere???..........to bi trebalo da bude "kulturna vrednost" istocne civilizacije??

Ili , sex turizam na Tajlandu, gde se , potpuno legalno podvode devocice i decaci , stranim turistima??
To je "kulturna vrednost" dalekoistocne civilizacije????

O kulturnim vrednostima " balkanske civilizacije", maltretiranju dece u porodici, "batina je iz raja izasla" odgoja, i slicnih izvornih , balkanskih specijaliteta........da ne pricamo, to svi imate u komsiluku, ali ne bi da se mesate......eto, napio se malo Milutin, pa malo preslisava decu i zenu motikom po ledjima...

Elem, nema ovo sranje po skolama nikakve veze sa "zapadnom " ili " istocnom " civilizacijom , nego sa nama ovakvima kakvi smo......i traziti opravdanje u filmovima je debilno, skroz........

Poenta je da se ta majka ponasa kao dete.

Poznata srpska striptizeta, u društvu svog korpulentnijeg prijatelja, upala je u školu oko 10.30, za vreme velikog odmora i počela da šamara dečaka. Na ovaj korak, kako kaže, odlučila se kad ju je sin pozvao telefonom i rekao da je dobio batine. Ona tvrdi da ovo nije prvi put i da joj dete od septembra trpi maltretiranje i dolazi kući sa modricama.- A. R. je jedan delikvent, koji nema roditelje i iživljava se nad mojim sinom. Pre dva meseca ga je bacio na zemlju i rekao mu „liži pod, robe“. Moj sin je dobro, mirno i povučeno dete, koje ne zna da se brani, a ja sam samo majka, koja je pokušala da zaštiti svog sina. Možda nisam trebala tako da postupim, ali nije bilo drugog načina - rekla je za „Blic“ Branka Milijančević i dodala da je više puta dolazila u školu i žalila se učiteljici, ali ona nije ništa uradila da zaštiti njeno dete.

Јеси ли прочитао уводни текст?
Прича са малтретирањем се понављала, а мајка се више пута обраћала учитељици!
Да ли је можда требала да оде у полицију?!

Slažem se s tobom u potpunositi.

Ono što su nekada bili pojedinačni slučajevi, sada je masovna pojava. Ovo nije američki sistem vrednosti, ovo je sistem vrednosti uspostavljen devedesetih godina.

Naglo osiromašenje nacije, više nego očigledno raslojavanje društvenih slojeva, pojava polupismenih milionera (isključivo ljudi s one strane zakona), koji su svoje enormno bogatstvo stekli trgovinom drogom, oružjem ili bliskošću s režimom, to su pojave koje su, sasvim logično, dovele do toga da su obični ljudi, u borbi za opstanak, sve manje vremena provodili sa decom i ovo što se dešava po školama je samo logična posledica načina života, promenjenog iz korena za veoma kratko vreme.

Sve ovo što nam se dešava nema veze sa zapadnim načinom života, a dokaz tome je da se takve stvari ne dešavaju masovno u drugim zemljama poput Češke, Slovenije i drugih, koje su takodje prošle period tranzicije, ali daleko manje bolno za običan svet, nego što je to slučaj u Srbiji.

Te države, na njihovu sreću, nisu imale SM, V.Šešelja, Arkana, i njima slične "patriote".

Ne. Glupost je stalno nametati nekakvu samokrivicu i tamo gde je nema uopste, sto je postala prava manija nekih ovde (a ne kazem da je ovo iskljucivo posledica zapadnih uticaja, procitaj moj post ponovo, eksplicitno sam naveo los obrazovni sistem i nedovoljnu roditeljsku brigu-sto je opet posebna i duga prica).

Naravno ako ti smatras da je Srbija izolovano ostrvo na Marsu koje nikako nije pod uticajem tzv. 'kulturnih vrednosti' zapadne civilizacije poput puskaranja po skolama, i maloletnickog (decijeg) orgijanja onda je to tvoja stvar.

Dobar odgovor. "Mi" nismo krivi kao drustvo, iako je skolstvo drustvena institucija. Porodica je osnovna celija drustva i svako problematicno dete je odraz iste takve porodice. Sbija jeste izolovano ostrvo, srce hoce na istok a dupe hoce na zapad.

Ne znam ,zasto bi decija orgijanja bila "kulturna vrednost" zapadne civilizacije??

Nisi cuo , ili ne zelis da znas, da je trgovina decom, i prostitucija dece u Rusiji , dostigla neverovatne razmere???..........to bi trebalo da bude "kulturna vrednost" istocne civilizacije??

Ili , sex turizam na Tajlandu, gde se , potpuno legalno podvode devocice i decaci , stranim turistima??

O kulturnim vrednostima " balkanske civilizacije", maltretiranju dece u porodici, "batina je iz raja izasla" odgoja, i slicnih izvornih , balkanskih specijaliteta........da ne pricamo, to svi imate u komsiluku, ali ne bi da se mesate......eto, napio se malo Milutin, pa malo preslisava decu i zenu motikom po ledjima...

Elem, nema ovo sranje po skolama nikakve veze sa "zapadnom " ili " istocnom " civilizacijom , nego sa nama ovakvima kakvi smo......i traziti opravdanje u filmovima je debilno, skroz........

:lol::lol:Ne moram više ništa da pišem, od sada samo potpiši i mene (osim kad kreneš u onaj "muški" način komunikacije).

Јеси ли прочитао уводни текст?
Прича са малтретирањем се понављала, а мајка се више пута обраћала учитељици!
Да ли је можда требала да оде у полицију?!

Nisam citao ceo tekst i nema opravdanja za njen postupak, Da, trebala je da ide u policiju ako treba, i da razgovara sa direktorom i detetom, babom i sv. Petrom i Pavlom. Rekla-kazala.

A ko kaze da je Rusija imuna na stetne uticaje koji dolaze sa zapada ? Nije niko, ni Kina koju je takodje preplavio talas tzv 'potrosackog drustva'; cak ni muslimanske zemlje nisu imune (mada se oni najjace opiru, sto opet ne znaci da njihove vrednosti smatram idealnim)

Ako takvo identicno sranje (i jos gore) postoji po skolama u americi , onda ne morE biti da je kriv milutin. Ista bolest MORA da ima isti uzrok. I tu nema nikakvog ali.

Jedan od problema sa Srbijom ( i prakticno svim drzavama bivseg istocnog bloka) sto i ta amerika (ili autralija ili britanija) ima neke sisteme filtriranja i kontrole, dok ovde to ne postoji. U nekim drzavama ne mozes ni pivo da kupis ako nisi punoletan, cenzurisu sve od filmova -do video igrica, dok u Srbiji radi ko sta hoce (jos se novine utrkuju koja ce da prenese vise sex-skandala sa maloletnicima, ili dogodovstine BJ Branke i Karleuse).

A opet kad neko pokusa da ukaze na tradicionalne vrednosti (koje sigurno nisu mlacenje porodice) onda je on 'patriJota, pravoslavni fundamentalsita, antidemokrata, klerofasista, zlikovac, bla, bla, buuuu...'

Nisam citao ceo tekst i nema opravdanja za njen postupak, Da, trebala je da ide u policiju ako treba, i da razgovara sa direktorom i detetom, babom i sv. Petrom i Pavlom. Rekla-kazala.

Како можеш да доносиш било какве закључке и да дискутујеш, а да претходно не прочиташ текст
који је повод за тему?

Рекла казала:confused::confused::confused:

Dobar odgovor. "Mi" nismo krivi kao drustvo, iako je skolstvo drustvena institucija. Porodica je osnovna celija drustva i svako problematicno dete je odraz iste takve porodice. Sbija jeste izolovano ostrvo, srce hoce na istok a dupe hoce na zapad.
Ne znam za tu Sbiju ali Srbija definitivno nije ostrvo, bar su mene u skoli tako ucili :D
Sad ko ce znati sta ovim danasnjim klincima predaju...

@ Salvantis

A ko kaze da je Rusija imuna na stetne uticaje koji dolaze sa zapada ? Nije niko, ni Kina koju je takodje preplavio talas tzv 'potrosackog drustva'; cak ni muslimanske zemlje nisu imune (mada se oni najjace opiru, sto opet ne znaci da njihove vrednosti smatram idealnim)

Ako takvo identicno sranje (i jos gore) postoji po skolama u americi , onda ne morE biti da je kriv milutin. Ista bolest MORA da ima isti uzrok. I tu nema nikakvog ali.

Ideoloska pustos post-totalitarnog drustva ispunjava se idealima zapadnog sveta.
Izgnani bes komunizma,doveo je sa sobom jos sedam zlih duhova.

Како можеш да доносиш било какве закључке и да дискутујеш, а да претходно не прочиташ текст
који је повод за тему?

Рекла казала:confused::confused::confused:

Kao sto rekoh, nema opravdanja - samo sam "preleteo" preko teksta.
Ako ne znas povod za temu, ponovo procitaj tekst.
A to, koliko je ona puta isla kod uciteljice i sta je rekla, to bi trebao sud da utvrdi.
rekla-kazala.

U pravu si, Mars nema ostrva. Sad polako prelazimo na godine starosti i ostale gluposti...
Citaj postove, ljudi ti lepo rekose sta je problem.
Hocemo, hocemo cenzuru...
Ti si presao na gluposti od svog prvog posta, sad samo nastavljas...i nastavljas...i nastavi. Samo je dosadno koliko si bzvzan...

Sto se citanja postova lepo sam ti savetovao da procitas moj dva-tri puta, ili koliko ti vec treba ( u tvom slucaju izgleda nece vredeti ni da citas do jutra), pa onda probaj da i ti sam sastavis nesto iole inteligentno (a jasno je da nisi u stanju) umesto sto smaras :roll:
Aj

Ti si presao na gluposti od svog prvog posta, sad samo nastavljas...i nastavljas...i nastavi. Samo je dosadno koliko si bzvzan...

Sto se citanja postova lepo sam ti savetovao da procitas moj dva-tri puta, ili koliko ti vec treba ( u tvom slucaju izgleda nece vredeti ni da citas do jutra), pa onda probaj da i ti sam sastavis nesto iole inteligentno (a jasno je da nisi u stanju) umesto sto smaras :roll:
Aj

Tipicna Srpska seljacina, bas si bezobrazan...
Mozda si imao peticu iz knizevnosti, ali inteligentan nisi. Vrtis istu pricu o zapadu, zaveri i ostalim glupostima. Drzi se teme, a na temu nemas sta reci, ustvari nisi se ni dotakao iste.

Jesam imao peticu, za razliku od tebe koji tesko da si zavrsio osnovnu (jer bi, izmedju ostalog, znao da se 'srpska' pise malim slovom :D )

No, s obzirom na tvoje postove, a posebno ovaj poslednji, i na to da apsolutno nista smisleno nisi napisao, a ja nemam ni vremena ni volje da se previse bakcem sa polupismenim retardima kao sto si ti, dodjosmo do trenutka u diskusiji kad ti ja kazem: duvaj klonJirani, a ti odes i duvas, i prestanes da smaras.
Pa eto.... duvaj klonjirani....

Kao sto rekoh, nema opravdanja - samo sam "preleteo" preko teksta.
Ako ne znas povod za temu, ponovo procitaj tekst.
A to, koliko je ona puta isla kod uciteljice i sta je rekla, to bi trebao sud da utvrdi.
rekla-kazala.

E, svašta, kakva policija, kakav sud :roll:
Je li, majke ti, kad si se ti tukao sa vršnjacima u 10-12 godina, jel ti tatko išao u policiju, podizao krivičnu prijavu i vukao se po sudovima ili bi otišao roditeljima drugog klinca na vrata i rekao da ga primire "jer ako mu se to ponovo desi biće $#!!"/$#&...."?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back