Udri i ti njega

Ма не, сад се награђује тужакање, муку сам мучио док ме уЋитељица није схватила озбиљно - да је код нас у кући непожељно тужакање, а од тужибаба правимо мортаделе.

Poslednja izmena:
Da. Učio sam ga da prvi ne dira,
ali da se brani.
Samo jednom je udario, i to braneći druga
koga su trojica napali.

Ja se ne računam, jer sam školovan borac.
I ja udario samo jednom (Ushiro Mawashi geri)
u nužnoj samoodbrani
i više se niko nije kačio samnom.

Ма не, сад се награђује тужакање, муку сам мучио док ме уЋитељица није схватила озбиљно - да је код нас у кући непожељно тужакање, а од тужибаба правимо мортаделе.

Uuu, sto to mrzim. Skoro da mi nista nema ljigavije od tuzakanja.

A tema... Dugo sam imala "problem". Za koji sam sama kriva, priznajem. Od pocetka sam se trudila da svaku negativnu osobinu koju je pokupio od tate iskorenim, i preterala. Pa sam na kraju dobila decaka koji je vise nego obziran, pun razumevanja i saosecanja, bez trunke agresije.( Zapravo ga vidim kao "Filozofa", Mihajla iz "lajanje na zvezde" :lol: ) I tako smo u vrticu prolazili kroz ujede i ozbiljno stipanje od strane devojcica (Ne mogu da vratim devojcici), a u skoli udarce drugih decaka (Ne mogu da vratim, manji je od mene). E, onda mi je pukao film, i rekla sam da svaki put kada ga neko udari, a ne odbrani se, ja cu ga dodatno kod kuce izmlatiti. Sto je najveci fazon, naspram vecine zgleda 2 god. starije, kao da je 6. a ne 4. razred. I sada moje dete vise samo ne dira, ali kada krenu da mu se mrste i odmeravaju snage, postavi ih na mesto. I ja sam ucitelju odrzala slovo. Nece nikoga tuziti, samo sebe zastititi.

Да не изазивају и уздржавају се до границе властите сигурности.
Али ако већ морају, онда да иду без уздржавања, необављени посао је узрок нових чарки.

Kad mi se rodila cerka naravno da sam je ucila da ne treba da se tuce. Dok jednom ne sedimo ja i jetrva u kuhinji, pijemo kafu a pogledamo kroz prozor na njenu i moju cerku kako se igraju. Inace tad je moja imala oko 2 godine, njena godinu vise i uvek je tako lepo mazila moju kad smo i mi mame sa njima.
Elem vidimo kroz prozor kako radjaka uzima bas debeli stap i moju po glavi iz sve snage. Izletim napolje a, jetrva za mnom i sve se kao cudi " pa kako to M..., " al ni da vikne ozbiljnije .
Posle nekog vremena situacija se ponavlja. I onda ja mojoj kazem, kad te udari vrati joj .a ona " mama al nju ce to da boli "
I muke sam imala dok sam je ubedila da vrati. A prvi put kad je vratila nikad vise je nije udarila

Vec sina sam odmah ucila da ne pocinje tucu prvi ali ako ga neko napadne da vrati

Mada ne pamtim da su se ikad potukli ni on ni cerka sa nekim, medjusobno takodje nisu. Ali mislim da je potrebno da dete zna da ako je napadnuto ima pravo i treba da se odbrani . Jer kao sto rece sarvas " siledzije ne napadaju one koji hoce da uzvrate "

Back