Udajom do spokoja

Kada se neka devojka uda zbog novca, moze da ocekuje razne komentare. “Sponzoruša”, “qurva”, “jadnica” to su samo neki od epiteta.Zivot vam nije bio lak,zavrsile ste fakultet, upoznale ste prijatelja vaseg profesora koji vam je pomogao da zavrsite skolu,platio je vaš ispit a vi to niste ni znale...upoznale ste coveka koji vam uopste nije bio lep iako se druzio sa profesorima nije bio ni nesto inteligentan...Odlucile ste da cete svojoj deci obezbediti šansu da ostvare sve svoje snove – da sviraju klavir ako im se svira, da igraju odbojku ako im se igra, da nikada ne zavise ni od koga...blah blah blah...
Ona je srecna,zadovoljna,deca su tu,ali je i dalje tada, u ocima ljudi sa strane sponzoruša, ovakva ili onakva.U svakom slucaju, ljudi ce pricati, ali na kraju dana najbitnije je da mozete leci u krevet bistre glave, srecni i zadovoljni svojim zivotom. Sta ce doprineti tome, ljubav, novac.. Najsrecnije bi bilo oboje jel tako?On mozda nije lep ali zato ima novca,radi od 10 do 12 sati i sve što ima pošteno i krvavo je zaradio. Izmedju vas nema ne znam ni ja kakve strasti, ali nema ni mrznje ili ljubomore.Radite sve što mozete da ga usrecite i on vama vraca istom merom.

Kako biste definisale ovu devojku-ženu ?Da li biste se i vi udale zbog novca kao ova devojka koja je imala težak zivot?
Kakav god da si, vecinu ne zanimas, a dezurne alapace ce te olajavati, tako da to sta ce selo reci nije bitno.

Po ovom tvom opisu, srecni su oboje, samo sto nisu ludi od strasti. Ako su srecni oboje i deca, ne vidim nikakav problem.

Ovu zenu bih definisala kao normalnu, posto nas ima raznih i mogu da razumem da neko vise zeli sigurnost nego strast, narocito, ako to nije imao u mladosti.

Ne znam da li bih se udala zbog novca da sam na njenom mestu, posto sam bila u prilici da se udam iz velike ljubavi i strasti i da to valja i da to traje i da nisam u ocajnoj finansijskoj situaciji da mi novac bude kriterijum.

Kad se ovako postavi, to deluje kao racunica, medjutim u zivotu nema svako priliku da bira izmedju dve povoljne prilike. Nekad i same okolnosti diktiraju situaciju. Ne verujem da je neko ko je cekao princa i nije ga docekao u prednosti u odnosu na ovu zenu.

Osim toga, svi znaju sta bi zeleli, ali i ne nude svi isto. Kriterijum pri izboru mora da prati i realno stanje onoga ko bira.

Slucaj je postavljen jako uprosceno i uvek su mi besmisleni pokusaji rezimiranja necijeg odnosa samo na osnovu onoga sto se vidi i sto su uobicajena merila/ pare, lepota.....
Moze da te tresne i te kakav grom od nekoga za koga se ne ocekuje, a da to komsijama bude skroz nevidljivo z;)

- - - - - - - - - -

Nisam se udala zbog novca.
Ženu iz posta ne bih osuđivala, težnja za spokojem je razumljiva. Nekome je prioritet prijateljstvo u braku, nekome strast, nekome spokoj... Mada spokoj onako kako ga ja razumem ne može biti osiguran samo spolašnjim okolnostima. Suština je da oni funkcionišu, a šta je tačno između njih znaju samo njih dvoje.
Mada... zar nije ljubav i potreba da se drugi usreći?
tema je postavljena tako da su ono srecni (usrecili jedno drugo, ako moze tak oda se kaze)

- - - - - - - - - -

Da li bi ga volela da je on,na tom fakultetu koji je ona kako-tako zavrsila bio,recimo,domar.
Ali nije domar. A to sta je nije samo stvar novca. Sta bi bilo kad bi bilo moe da dovede u pitanje sve sto postoji.

- - - - - - - - - -

Sasvim je u redu potreba zene da bude spokojna i sigurna i ne bih osudila zenu iz primera, narocito ako postuje svog muza i zeli da mu ugodi kako pises.

Postovanje je osnova svega, nebitno da li neko ima novac ili ne, ali meni licno samo novac nikad ne bi bio motiv, mora da poseduje i druge osobine i onda je tu novac sporedan.

Na kraju ne mora neko da ima tezak zivot da bi se udao/la za starijeg cak su cesto su takvi brakovi stabilniji od ovih drugih.

"Sponzorusa" bi bila da se udala cisto zbog novca ili iz interesa, bez postovanja njegovih osobina i bez vernosti, privrzenosti porodici.
Mozda ovaj i poseduje neke osobine koje us promake postavljacu teme. On je konstantovao da ovaj nije neki lepotan niti genije. Ni jedno ni drugo nije neophodno da covek bude fenomenalan partner. Ima jos toliko toga u ljudima...

- - - - - - - - - -

Kako volim to kada sponzorstva zamene za "sigurnost". Za mene je sigurnost da je ona bezbedna u fizičkom smislu, da ima osobu koja je neće prodati i izdati, sve ostalo je klasično uvaljivanje i tačka.

Zamisli "ona ga voli", ma nije valjda...

I što neko reče "deci da pruži sutra", ona to radi zbog sebe, kao što svako na svetu sve radi zbog sebe, samo što je lepše udariti na decu, to svi odmah oproste kao "a j b g, ne bih ja nego zbog dece"...
Pa jel nemoguce?

Svako ima pravo da sam odluci koji mu je prioritet i kriterijumi. Ono sto mi definitivno smeta jesu dvostruki kriterijumi , jer kao sto ti potcenjujes i ismevas u boldovanom delu znacaj ljubavi iz ugla zene kada bi to neki muskarac tako istakao u obrnutom smeru, bio bi razapet .
Od muskarca se ocekuje da obezbedi finansijsku sigurnost zeni, devojci i to se smatra normalnim a pored toga postoji i X kriterijuma koje treba da ispuni i slazem se da iz zenskog ugla je ljubav na poslednjem mestu ali kada je obrnuta situacija onda muskarac ne sme da ima nikakve kriterijume pa cak ni izgled devojke ne sme da gleda jer su zene prenerazene kako se muskarci usudjuju da ih privlace lepe zene.

Istina, samo nije tu samo rec o ljubavi. Od muskarca se ocekuje da bude vecno i patjenicki zahvalan sto ga je ona udostojila da joj pomirise pizzu :roll: i to cesto mora dobro da plati po ovom nasem mentalitetu i vaspitanju.

A ako nisi u fazonu da ceo zivot provedes kraj neke zene onda si automatski cudak i uvrnut kao sto mi je jednom receno na temi "Muskarci kojima ne odgovara nijedna".:roll:

Istina, samo nije tu samo rec o ljubavi. Od muskarca se ocekuje da bude vecno i patjenicki zahvalan sto ga je ona udostojila da joj pomirise pizzu :roll: i to cesto mora dobro da plati po ovom nasem mentalitetu i vaspitanju.

A ako nisi u fazonu da ceo zivot provedes kraj neke zene onda si automatski cudak i uvrnut kao sto mi je jednom receno na temi "Muskarci kojima ne odgovara nijedna".:roll:

Uvek mi je tužno kada čitam kako neko nekome treba da bude zahvalan, tra la la la...
Dakle, ili ljudi ne umeju da se postave ili je u pitanju teška patologija.
Jednostavno i za sva vremena, ona je u vezi zato što njoj odgovara, a ne zato što je tebi lepo pa da se očekuje tvoja (ili bilo čija) zahvalnost.
A što se tiče muškaraca koji nisu u stanju da nađu ženu koja im baš baš odgovara- to više govori o tome da ne znaju šta hoće ili kako da to realizuju, nego da su žene generalno ovakve i onakve....

Back