Zbog tetki, strina i komšinica, tačno ću se zbog njih i udati pa ubrzo i razvesti

po njima je bolje biti neudata od neudavana i nema tu priče
Najkomičnije od svega je što si u pravu.
Kada se prijatelj prvi put ženio tamo neke 2005 (par godina ranije-kasnije), nebitno, vjenčanom kumu izgorio stan (kum sumnjao na prijatelja iz djetinjstva, zagrebačke socijalne Utrine, još je s kombinacijom sotonske naslade i gađenja rekao: "Kao da ga vidim kako nemarno gasi joint, uopće ne pazi da li će ispasti iz pepeljare i da li je uopće pogodio!"
Uglavnom, svatovi u Hrvstskoj su teška seljana, prepuni nekih običaja... koga zanima "prikazivanje", neka gugla, mene sramota spominjati, ali tješi me da sam čuo da običaj postoji na jugu Srbije... onako... kao kad nisi jedini koji dobije jedinicu iz ispita, ipak ti je lskše.
Uglavnom, sve smišljeno da se kum isprsi, pa pošalju ispod stola neko dijete da mladoj s kopita skine cipelu, pa kum mora otkupljivati i samo hrpa gluposti kako bi se ovome iscijedio novčanik.
Taj moj prijatelj na vjenčanju sve to odjebao, rekao kumu: "Kupi mi pržilicu za komp da ja mogu pržiti."
Kasnije ga starci prozvali, u smislu - ženiš li se ti ili ne?, a samo zato što je odjebao te seljačke pizdarije, na što je on odgovorio: "Radim li ja svatove za sebe ili vss?"