Udaja u 20-toj.....

gurmanci:
Previse je emocija na ovoj temi. Kao da se radi o necijoj licnoj vrednosti ako je vencan ili nije. Brak je vazan deo zivota, ali nije merilo nicije vrednosti da li je u braku ili ne, da li je brak uspesan ili ne, ili da li je neko "usedelica", "raspustenica" ili "srecno udata zena" (kakvi grozni nazivi!). Neki gledaju sa nipodastavanjem na neciju zelju da se uda (...pa bolje nije ni zasluzila...) a neki na one koji nisu u braku gledaju kao da su hendikepirani. PREDRASUDE. PREDRASUDE... :P

Izuzetno jednostavno, ali jasno sroceno. Uzgred, jeste li primjetile da ti odvratni nazivi za muskarce ne postoje ili bar nisu u tako odurnom kontekstu kao za zene... Problem naseg zaostalog drustva.

NatasaNatasa:
HEBEHA:
NatasaNatasa:
Možda je poenta da sve te mlade devojčice koje žele da se udaju, više privlači ideja svadbe, venčanice i samog tog dana, nego što dublje zalaze u suštinu bračnog života i onoga što on sa sobom nosi.

Grijesis. Nikakve svadbe i nece bas biti, ali kako sto rekoh necu nikada vise iznositi istinu o svome zivotu na forumu. A zasto ti mislis da moram da pravim djecu cim se udam? Ej, rekoh, idemo zajedno na fax, a da smo htjeli, napravili bi ih do sada... No, nije ni vazno...

Moguce da sam iz tvoje price izvukla samo ono sto ne treba. Izvini. Vjeruj mi da sam svjesna da nista nece biti isto kada budem imala 30 i to mi se, nekako, podrazumijeva! U svakom slucaju, bitno je da ja polazem nade u taj brak i tabi hvala na lkijepim zeljama.

Moj cilj nije da ti nametnem svoje mišljenje, već da ti kažem da postoje i drugi uglovi gledanja.
Moj brat se oženio u 20oj ... ona je imala 19 .... i dan danas žive u divnom braku, odlično se slažu, imaju dvoje dece i zadovoljni su. Znači, sve se može kad se hoće .... alli je moje mišljenje da je sve to suviše rano.
Ne znam zašto sve ove postove gledaš kao napadanje? Svako ima neki svoj stil izražavanja i pokazivanja emocija.
Ako si već toliko sigurna da si donela pravu odluku u životu, ne treba onda da te dotiču sve ove priče.

Naravno, i ja ti želim srećan i dugovečan brak.

Moguce da sam iz tvoje price izvukla samo ono sto ne treba. Vjeruj mi da sam svjesna da nista nece biti isto kada budem imala 30 i to mi se, nekako, podrazumijeva! U svakom slucaju, bitno je da ja polazem nade u taj brak i tabi hvala na lkijepim zeljama.

HEBEHA:
majcheki:
Ma jok Nale, nemoj da se trudiš - ako im je do udaje u dvadesetoj - nek se udaju, niko im ne brani.

Nekima je to maksimum - jednostavno ne mogu ni da urade ni da razumeju više.

Nemam rijeci, ali apsolutno. Majo, radije razmisli prije nego sto ces reci nesto... Jako ruzno.

Pa dobro Nevena - reci mi da li postoji još nešto što bi volela da uradiš pre nego što se okreneš ka porodičnom životu?

I da se razumemo, ja ne podcenjujem porodični život, baš naprotiv. Mislim da je to jedna velika odgovornost i obaveza koju preuzimaš na sebe.

Retardirano je roditi decu pa ih onda kriviti za svoju propuštenu mladost - kao što je to moja majka umela da uradi (kao i mnoge druge).

Lepo razmisli - podizanje deteta ne traje 9 meseci koliko ga nosiš u stomaku nego sledećih 20 godina od tada.

Odakle tebi, pobogu, ikakva ideja o tome da udajom momentalno ostajes trudna i radjas djecu?! Da, naravno, moze da se desi, ali je moglo i tokom ovih godina dok smo bili u vezi, zar ne?! Rekoh ti da idem na fakultet sa njim, upisali smo isti fax i bez braka bismo zivjeli zajedno. A djecu ne planiramo u narednih pet godina. Na kome jeziku da objasnim da je nesto drugo uslov za djecu, a ne brak. Jao, malo mi je do*izdilo da objasnjavam svoje planove da vi nebiste prosipali savjete koje, btw, nisam ni trazila. A, da, ionako sam nesposobna za bilo sta drugo, pa moram da se udam...

I ŽENA nije ŽENA sa 20 godina - ona je još uvek devojka kojoj je potrebno još dosta životnog iskustva da bi znala da rasuđuje kako traba kada su te krupne stvari upitanju.

Šta hoće vaši roditelji da vam gaje decu dok vi budete ludovale po gradu, putovale, učile, gradile karijeru, upoznavale nove ljude ili ćete se toga odreći?

majcheki:
HEBEHA:
majcheki:
Ma jok Nale, nemoj da se trudiš - ako im je do udaje u dvadesetoj - nek se udaju, niko im ne brani.

Nekima je to maksimum - jednostavno ne mogu ni da urade ni da razumeju više.

Nemam rijeci, ali apsolutno. Majo, radije razmisli prije nego sto ces reci nesto... Jako ruzno.

Pa dobro Nevena - reci mi da li postoji još nešto što bi volela da uradiš pre nego što se okreneš ka porodičnom životu?

I da se razumemo, ja ne podcenjujem porodični život, baš naprotiv. Mislim da je to jedna velika odgovornost i obaveza koju preuzimaš na sebe.

A, ovu poruku ti nisam vidjela. Pa, ajde kad moram. Planiram da ovoga ljeta putujem u Francusku, da na zimu odem na neku planinu na skijanje, zajedno sa suprugom obidjem pogranicne zemlje... Zavrsim fax i vanredno pocnem postdiplomske, mada je prerano pricati o tome, planiram da objavim svoju trecu i cetvrtu knjigu i eventualno jos koju, zatim rijesim mali zdravstveni problem i ponovo konkurisem za reprezentaciju sporta kojim se bavim, da, tokom faxa, idem u teretanu, upoznam mnogo novih ljudi, naucim da vozim snowbord i rolere, kupim akvarijum, jednom u zivotu da odem na more kao turista i stalno visim na plazi, naucim da pravim sladoled sa jogurtom i breskvama, procitam jos puno knjiga, na faxu utvrdim znanje engleskog i italijanskog, naucim njemacki, mozda jos francuski i pocnem da citam i na tim jezicima... I jos stosta, pa onda da, za nekih 6-7 godina dobijem bebu, kada vec insistiramo na djeci! I, vidis, sve to u toku braka. Cudno, jel' da? Nisam ni mislila da podcjenjujes porodicni zivot, vec da ne smatras da je neko spreman za to prije svoje 30. Sta ti smatras porodicnim zivotom? Toplo ognjiste, svekrvu, prezaposlenog matorog muza, dvoje djeci i gomilu sudja za pranje? Hej, ja cu samo da zivim i ozvanicim svoju vezu, cemu tolika frka? Ako nekoga volis toliko da bi te rastanak jako pogodio i da si sigurna da nakon njega neces isto gledati na muskarce i ako znas da cete njegovo ime vjecno pratiti, makar u sjecanju tvoje porodice i drustva, mislim da je dobro udati se za njega. Ali, mora ispuniti prviuslov - da ga volis na poseban, divan nacin zato sto nije isti kao ti, ali te postuje i podjednako voli, zato sto ZNAS da cete zajedno biti i ljepsi i jaci i sposobniji za zivot koji ceka.

ako je neko siguran u svoj izbor nema potrebe da ga opravdava.
nevena u tvojim godinama smo mahom sve sa ove teme bile.ti ces tek doci u nase :wink: izgledas mi zrelo donekle,ali za svoje godine :wink:
poslusaj sta ti drugi kazu.imam osecaj da si sebi nesto zacratala i da ne zelis da vidis dalje.kazes da ni najbolju drugaricu nisi pitala za misljenje.sto je cudno jer kad smo mi sami u pitanju nismo nikad dovoljno objektivni.ne kazem da je pitas sta da radis nego kako se to njoj cini.
ima vremena za brak,posle nece biti vremena za druge stvari.
ja sam udata od svoje 25.,al kad razmislim-poranila sam.iako sam bila dovoljno zrela mislim da sam mogla jos ponesto da obavim.a zivela sam bas ludo.nisam neizivljena.
al dobro.najbolje covek uci na sopstvenom iskustvu.
zelim ti srecu,ali da prethodno razmislis bar jos dva puta :D

Ne brini, nije mi ova ideja pala na pamet, onako naprasno, preturanjem po forumu. Ne, nisam razmislila dva puta. Razmislila sam mnogo vise tokom godinu dana i vise. I, zaboga kakvo cuvanje djece. Djeca se ne prave brakom nego polnim odnosom za koji uopste nije neophodan brak, ili nisam u pravu. Hvala na brizi i lijepim zeljama. Vjencanje je zakazano, nece biti nikakva svadba, lumperaj, vec da odradimo formu. Ne pravdam se, samo sam objasnila zasto se udajem, jer sam uvjerena da ce neke djevojke koje su mojih godina ovo citati, zanimace ih. Jedino u cemu ce me brak kociti su nove i nove ljubavne afere za kojima i ne sizim previse i nimalo mi nece faliti. Ako je to jedina zrtva, bezuslovno sam spremna na nju i jako se radujem.

HEBEHA:
Jedino u cemu ce me brak kociti su nove i nove ljubavne afere za kojima i ne sizim previse i nimalo mi nece faliti. Ako je to jedina zrtva, bezuslovno sam spremna na nju i jako se radujem.

A da li ti je palo mozda na pamet da tvoj dragi sada ima 19 godina, i da ce mu mozda "pasti na pamet" neka nova ljubavna afera kad bude imao 25/30?!

izvini, ali po meni danasnji muskarci nisu zreli za VECNU vernost DO GROBA, narocito ako se ozene u 19-oj :roll:

A sto se tvoje odluke tice, to je tvoja privatna stvar kad ces da se udajes i za koga, nama je ovde "ni iz dzepa ni u dzep", pa ne kapiram zasto se toliko pravdas oko tvoje udaje ovde na forumu :shock: :?

slatko volim :)):
HEBEHA:
Jedino u cemu ce me brak kociti su nove i nove ljubavne afere za kojima i ne sizim previse i nimalo mi nece faliti. Ako je to jedina zrtva, bezuslovno sam spremna na nju i jako se radujem.

A da li ti je palo mozda na pamet da tvoj dragi sada ima 19 godina, i da ce mu mozda "pasti na pamet" neka nova ljubavna afera kad bude imao 25/30?!

izvini, ali po meni danasnji muskarci nisu zreli za VECNU vernost DO GROBA, narocito ako se ozene u 19-oj :roll:

Potpuno tačno, ALI.... moj dragi recimo, se oženio u 28, pa ni to mi nije garancija da mu u 38,42,53,88( :shock: ) neće pasti takva ideja na pamet...jbg, that's life

Al' ako mu se to desi, završio je karijeru , hihihi

majcheki:
Au bre.... yebote - što bre nećete da prihvatite i drugu stranu medalje?

Svi se ljute kad pitaju za mišljenje a ne dobiju tapšanje po ramenu u znaku odobravanja :roll:

Tacno, samo nisam pitala za misljenje nego mi je bilo zao sto svi napadse onu djevojku koja je postavila temu. Pa sad predjose na mene. Uostalom, nije ni bitno. Ljubi vas sve vasa Nevena... Samo naprijed, pamet u glavu, saslusajte savjet, ali nemojte ga i bezuslovno poslusati! Sve cemo mi biti srecne u zivotu, neko manje, neko vise. POZZ!

slatko volim :)):
HEBEHA:

A sto se tvoje odluke tice, to je tvoja privatna stvar kad ces da se udajes i za koga, nama je ovde "ni iz dzepa ni u dzep", pa ne kapiram zasto se toliko pravdas oko tvoje udaje ovde na forumu :shock: :?

Tema udaja kao škopljenje muškarca....

Back