Учити, учити и само..... wtf man?

jationmivioni

Početnik
Poruka
15
Е овако, можда већ има оваква тема, можда не, нема везе...

Да ли имате проблем са учењем, у смислу да вас мрзи и да једноставно, иако можете, не учите јер је досадно?

Ја, на пример, имам такав проблем...
У основној сам увек био одличан (мада нисам учио, стално су се жалили на мене и смарали како не учим и да нећу да упишем жељену школу)
Уписах ја ЈЕБЕНУ ФИЛОЛОШКУ ГИМНАЗИЈУ кад оно КЕО. Добијам двојке, тројке, вамо-тамо сналазим се некако да не добијам кечеве, а не учим.
Све живо ме занима, али то СВЕ ЖИВО се односи на све друго осим на школске предмете, и због тога сам једва врло добар.
Да ли неко има слично искуство? И има ли лека против тога ? :)

Ja sam u osnovnoj bila odlična...a baš sam malo učila.
A sad...u paklenoj gimnaziji...učim mnogo. Opet prolazim nekom četvorkom.
A da me mrzi da učim...rijetko. Prije me mrzilo biologiju da učim. To je sve do profesora. Kad profesor motviše na rad onda sam ja baš voljna da učim i dobijam dobre ocjene. U suprotnom, kad profesoru naiđe loš dan i podijeli nekoliko jedinica, kako on motiviše učenike? Ne znam, svi smo razičiti, ali kad se profesor na takav način ophodi, ja nemam motivaciju da učim taj predmet.

Е овако, можда већ има оваква тема, можда не, нема везе...

Да ли имате проблем са учењем, у смислу да вас мрзи и да једноставно, иако можете, не учите јер је досадно?

Ја, на пример, имам такав проблем...
У основној сам увек био одличан (мада нисам учио, стално су се жалили на мене и смарали како не учим и да нећу да упишем жељену школу)
Уписах ја ЈЕБЕНУ ФИЛОЛОШКУ ГИМНАЗИЈУ кад оно КЕО. Добијам двојке, тројке, вамо-тамо сналазим се некако да не добијам кечеве, а не учим.
Све живо ме занима, али то СВЕ ЖИВО се односи на све друго осим на школске предмете, и због тога сам једва врло добар.
Да ли неко има слично искуство? И има ли лека против тога ? :)

Isti problem sam imao uvek kad sam ucio ono sto me ne zanima,a ono sto me zanima procitam jednom i ostane u glavi...Resio sam tako sto mi je bilo dosta ponizavanje,a jeste ponizenje kad izadjes na ispit i ne znas nista ko vran konj.

Da, svi moji poznanici iz tehničke, tehnološke i ugostiteljske stalno govore da im je puno lakše nego u osnovnoj...a opet prolaze tricom, četvorkom. To je smiješno.
Mnogi profesori tvrde da im je bilo lakše na faksu nego u gimnaziji (vjerovatno jer na faksu se uči manji broj predmeta). To je stvar radne navike,

Poslednja izmena:
Mene je oduvek mrzelo da ucim, ali nateram sebe. Osnovne skole se i ne secam. A u srednjoj sam uvek pricala sebi: ovo si upisala, moras da zavrsis, nisi debil. Ako nesto pocnes svojom voljom, nema povratka, niko te nije terao, nisi gubitnik. I gle sad, cetvrta godina prava. I u drugoj godini sam shvatila da ovo nije za mene, a ipak sam tu gde sam.

Moj (retardirani) ortak reče da mu je osnovna teža od srednje
tad nije ni bio odličan uopšte, mučio muku.
a sad jedini odlikaš u razredu, i to u elektrotehničkoj školi koja je jebbeno teška
al on je prs'o

Eebote, kod vas Elektro jebbeno teska skola?
Kod nas se tu upisuju oni koji ne mogu nijednu drugu.
Tu, hemijsku, i masinsku
Mada ima i par odlicnih

Back