nactu:
Mene samo interesuje sta je ona ucinila za svoju zemlju i uopste se nisam raspalila oko ucenja njenog deteta,boli me uvo pravo da vam kazem sto jedna ogorcena zena ne voli zemlju iz koje je potekla.
Najvise me smaraju likovi tipa otiso sam sa rodne grude jer mi ista nije obezbedila nista!!!
Ako je doticna radila i zaradila ,a zemlja joj sve uzela mogu da razumem ogorcenje,ali ako je cekala da joj zemlja obezbedi posao i blagostanje to je potpuna budalastina.Ko hoce da radi radi ce i u Francuskoj i u Norveskoj i u Donjem Prcilovcu,a ko hoce da zivi od socijale moze to samo u Francuskoj i Norveskoj u Donjem Prcilovcu mora da se radi!Pozdrav,lepo se provedite na godisnjem odmoru uskoro odoh i ja ma koliko to Vma besmisleno i pateticno zvucalo.Pozdrav
Oho, pa otisli smo jos i dalje u donosenju sopstvenih (i najlicnijih, jer nikakav realni osnov nemaju!) besmislenih zakljucaka, zar ne?! "Jedna ogorchena zena", kazete? Koja ne voli zemlju iz koje je potekla?! Ma nije moguce?! A kako ste Vi toliko upuceni u to da li je ona ogorchena ili nije ogorchena i da li i koliko voli ili ne voli zemlju iz koje je potekla? Mislim, Bog je sinoc umro, sta li, pa je Vama ostavio da sudite i presudite ko je ogorcen, ko voli, ko ne voli? Interesantno!
'Ako je cekala da joj zemlja obezbedi posao i blagostanje'?! Cekala? Pa nije cekala - ocekivala je, kao i svi mi koji smo a) posteno ucili skole, b) znojli se na fakultetima, c) malo i vise od toga se znojili na nekim specijalizacijama, magisterijumima, doktoratima, d) ziveli pristojno kao civilizovan svet vaspitan da se ponasa kulturno i da se znanje i pamet isplate, i da istina uvek pobedjuje (i da verovatno postoji Deda Mraz, sta li?!), e) nismo bili kriminalci koji su u dvadesetoj stekli prvi milion maraka sa 'svoje dve ruke' jer smo se - o eto nezgode! - prezivali kao Precednikov sin (nesrecne li slucajnosti!).....itd.
I zato mi nemojte pricati tu debilnu pricu kako 'svako ko hoce da radi moze da radi i radice' - moze naravno, jedina razlika je sto skolovan lekar, advokat, inzenjer u toj istoj Francuskoj radi kao lekar, advokat, inzenjer ili ga uopste ne skoluju ako im ta struka ne treba, a ovde u Donjem Prcilovcu pa i Beogradu, Nisu, N. Sadu skolovan lekar raznosi pice, radi kao prodavac od vrata-do vrata, brise sank u kaficu, ili - sto je nedavni primer (a ne moramo ici u donji Prcilovcu, jer se to desava eto u sred Beograda) magistar stomatologije vozi taksi, a inzenjer tehnologije radi kao kucna pomocnica po stanovima, ali ne zato sto vole!
I zatoi nemojte trubiti o tome kako zaboga u Donjem Prcilovcu mora da se radi, a u Francuskoj moze da se zivi od socijale, jer vecu budalastinu niste mogli da izgovorite nekome ko je ziveo i preko i ovde, i ko je ovoj zemlji dao najbolje sto ima i jos to daje!
Od zemlje se ne ceka NISTA, od zemlje se, kao i od roditelja, OCEKUJE sa PUNIM PRAVOM da ti obezbedi NORMALNE egzistencijalne uslove ako si uradio svoj deo posla; nikakav glamur i sjaj, nikakve bahanalije, samo normalne uslove da zivis zivot dostojan coveka, da radis svoj posao, dobijes svoju platu (ne jednom u tri meseca, ne klizno u toku meseca - vec redovno i tacno!) i da te nikakav moron sa pola mozga ne maltretira i ne sikanira i ne prevesla samo zato sto pripada ovoj ili onoj stranci ili zato sto mu tata ima puno para ili zato sto se preziva....popularnim prezimenom! Ali valjda od ove zemlje vise nista ne treba ocekivati nego ta zapeva na sav glas 'RADJAJTE!' -to je najvaznije, da nam ne pada natalitet, a decu izvozimo, pamet nam je ocito u suficitu al' drzavna mudrost iz deficita nikad nije izasla!
Nemam nista protiv Donjeg Prcilovca, ali ja sam iz Beograda, i 4 generacije mojih predaka su takodje iz Beograda, ovde su mi roditelji, rodbina, prijatelji, stan, zivot. Ovde sam se skolovala (bar delimicno) i zelela sam ovde i da zivim i da radim kao i skolovanje, ova drzava nije od kraja moje osnovne skole ulozila ni jedne zute pare u mene - ali ako se vec ne moze jer su oni iz Prcilovca sa jakom vezom, parama, i prezimenom i mnogo manje znanja i pameti zauzeli to mesto, radije cu birati Francusku. Ne znam kako da Vam kazem - mozda ste vi iz pomenutog Prcilovca pa Vam je to rodna gruda i nalazite se pogodjeni, ali ja bi izmedju ta dva ipak birala Francusku. A ako ima jos postenih na ovoj temi, mislim da bi anketom saznali da bi vecina napravila taj izbor - samo da moze. No, kad vec ne moze, onda i basna o liji i kiselom grozdju dobro dodje za (slabu!) utehu, zar ne?!
Priajtan Vam odmor zelim, sigurno ste ga udarnicki zaradili (a ne ko ostatak nas neradnika sto bi samo ziveli u Francuskoj od socijale..... :? ). A ja cu na odmor u Crnu Goru, da ne bude zabune. To je zato sto ovo nije Francuska, nego Srbija, pa nije normalno ici na odmor svake godine nego tek svake trece ili redje: cisto, da se zna - nismo mi Evropa, zaboga, ovde mora da se RADI! :?
(KAKVE GLUPOSTI!)