Ucestali Snovi...

Вуја

Veoma poznat
Poruka
10.723
Kapiram da je ovo deo foruma koji se najdirektnije bavi psihologijom pa samim tim i snovima,pa zato i ovde postavljam temu, mozda postoje slicne teme ili slucajevi.

Naime poslednjih nekoliko nedelja redovno mi se desava da svake noci imam ucestale snove, i to ne jedan vec nekoliko njih (5-6) sa razlicitim temama, motivima i likovima. Cesto se probudim po nekoliko puta iz sna i kad zaspim nastupi novi.

Snovi nisu nikakve nocne more, vec neki motivi i mesta iz mog detinjstva i mladjih dana. Likovi koji defiluju u tim snovima uglavnom moji stari prijatelji iz detinjstva, ljudi sa kojima se slabije vidljam, raznorazni poznanici ili ljudi koje znam onako iz vidjenja, dakle ne bliski prijatelji ili ljudi sa kojima se redovno druzim. Mesta su obicno ostala onakva kakva ih pamtim (kao da ih vreme nije dotaklo), ali je sve ostalo realtime.

Sto se tice mog psihofizickog stanja, ne uzimam nikakve lekove, nisam u depresiji, dobre sam fizicke kondicije, jedino sam osetljiv na ove promene vremena (meteoropata sam i imam nizak pritisak) zbog kojih imam malih problema sa spavanjem (zaspim tamo oko 3-4 sata).

Ne shvatam,da li ti to smeta,ne zelis da se secas svojih snova?
Pa bar ti nije dosadno :) ako si radoznao nadji knjigu Tumacenje snova od Dusana Djorica,meni bila vrlo zanimljiva,puno toga o snovima,
opisi nekih snova i tumacenja istih.

šta misliš da je tu važnije - to što učestalo sanjaš ili sadržaji snova?

I jedno i drugo.
Ne shvatam,da li ti to smeta,ne zelis da se secas svojih snova?

Ne smeta mi sadrzaj snova, no zbog njih se bas i ne osecam naspavano i odmorno, jer se budim po nekoliko puta tokom noci.

Pa bar ti nije dosadno ako si radoznao nadji knjigu Tumacenje snova od Dusana Djorica,meni bila vrlo zanimljiva,puno toga o snovima,
opisi nekih snova i tumacenja istih.

Mislim da otprilike nazirem poruku tih snova, mozda sam i u krivu.
Negde sam procitao na netu da ucestali snovi mogu biti znak jake depresije, iako kod mene to nije slucaj.

I sta ti je tu problem sto ucestalo sanjas? I ja sanjam ucestalo, gotovo da nema jutra/podneva da se ne probudim i da se ne secam svojih snova. Cak sma i nekoliko puta sanjala isti san, a dva puta sam san ponovila u istom jutru tj. sanjala sam, pocela da se budim, san mi se svideo i ja ponovo zaspala i sanjala isto, ali kraj nije bio isti. Ne bi bio nikakav problem da se nije radilo o jurnjavi sa cudovistem. :zcepanje:

šta ti misliš da tvoji snovi znače?

kažeš da su mesta ostala netaknuta, a da je sve ostalo realtime, šta je to ostalo?

Pa mislim da ta mesta, motivi i likovi dosta imaju veze sa nostalgijom. Zeljom za vracanjem u prosla vremena, detinjstvo, zato su ta mesta netaknuta i onakva kakvih ih se secam. Npr. sanjao sam Vrnjacku Banju pre neko vece (bio sam tamo kao klinac sa 10-ak godina), ali ne onakvu kakva je ona sada (a posetio sam je i ove godine) nego kakva je bila bas pre 15 godina.
Sa druge strane likovi koji se pojavljuju snovima nisu deca ili klinci, vec odrasli ljudi (onakvi kakvi su sada). Kapiram da su oni tu da me podsete da ipak zivim u sadasnjosti a da proslost ne mogu vratiti. Interesantno ponavljam to su uglavnom sporedni likovi, ne likovi sa kojim sam u nekom redovnom kontaktu.

Ne znam,u godinama kojim se nalazim (25) osecam odredjeni zamor raznoraznim nastupajucim obavezama, planovima gde treba uklopiti posao, ljubavni zivot, porodicu, prijatelje, hobije pa zato mozda ceznem za tim proslim vremenima gde je bilo manje obaveza, vise neke idile i entuzijazma, jesam pomalo nostalgicna osoba.

I sta ti je tu problem sto ucestalo sanjas?

Zato sto mi se to nije ranije desavalo, a plus teme snova su slicne i prate odredjeni sablon.
Ne mislim ja da je ista ozbiljno, no eto bilo mi je zanimljivo da pitam i da diskutujemo, zato i postoji forum.

Moguce da o tome i ovako previse razmisljas i da ti to nedostaje..pa probaj te misli malo da korigujes i kanalises na nesto drugo

Pa rekoh da sam pomalo nostalgican, ali licno ne razmisljam toliko koliko u poslednje vreme kada je to nastupilo sa tim snovima.

Zato sto mi se to nije ranije desavalo, a plus teme snova su slicne i prate odredjeni sablon.
Ne mislim ja da je ista ozbiljno, no eto bilo mi je zanimljivo da pitam i da diskutujemo, zato i postoji forum.

Ne znam sta da ti kazem, postoje periodi kada cesce sanjamo tj. kada se secamo svojih snova. Obicno sanjam poznate ljude, koji su deo mog zivota ili su bili u nekom periodu deo mog zivota, a mesta su mi najcesce nepoznata.
Negde sam citala da se senzibilni ljudi cesce secaju svojih snova.

Ne znam sta da ti kazem, postoje periodi kada cesce sanjamo tj. kada se secamo svojih snova. Obicno sanjam poznate ljude, koji su deo mog zivota ili su bili u nekom periodu deo mog zivota, a mesta su mi najcesce nepoznata.
Negde sam citala da se senzibilni ljudi cesce secaju svojih snova.

Znači ja sam ne senzibilna...kuku mene...:confused:
Inače knjiga Snovi od DŽulije i Dereka Parkera je odlična...

Kapiram da je ovo deo foruma koji se najdirektnije bavi psihologijom pa samim tim i snovima,pa zato i ovde postavljam temu, mozda postoje slicne teme ili slucajevi.

Naime poslednjih nekoliko nedelja redovno mi se desava da svake noci imam ucestale snove, i to ne jedan vec nekoliko njih (5-6) sa razlicitim temama, motivima i likovima. Cesto se probudim po nekoliko puta iz sna i kad zaspim nastupi novi.

Snovi nisu nikakve nocne more, vec neki motivi i mesta iz mog detinjstva i mladjih dana. Likovi koji defiluju u tim snovima uglavnom moji stari prijatelji iz detinjstva, ljudi sa kojima se slabije vidljam, raznorazni poznanici ili ljudi koje znam onako iz vidjenja, dakle ne bliski prijatelji ili ljudi sa kojima se redovno druzim. Mesta su obicno ostala onakva kakva ih pamtim (kao da ih vreme nije dotaklo), ali je sve ostalo realtime.

Sto se tice mog psihofizickog stanja, ne uzimam nikakve lekove, nisam u depresiji, dobre sam fizicke kondicije, jedino sam osetljiv na ove promene vremena (meteoropata sam i imam nizak pritisak) zbog kojih imam malih problema sa spavanjem (zaspim tamo oko 3-4 sata).
To sto sanjas ucestalo, sto se secas snova i sto sanjas je normalno..
Ne treba se baviti snovima, jer je u pitanju i podsvest i razni uplivi...
A mislim da i sam shvatas sta tvoji snovi znace jer poznajes sebe...

Ne treba ih tumaciti... u smislu nekih znakova..

Cim pitas verovatno te nesto muci :think:

Poslednja izmena:

Back