Believix
Zainteresovan član
- Poruka
- 284
Sad sam dobio ovu veryiju i yanima me dal mogu da instaliram igrice sve kao na Windows-u i kako sa drajverima
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Trudio si se 2 minuta ili vise?nista na ovaj lunix nemogu da se snadjem najbolje je da ga obrisem prf smara samo zivcde gubim i neznam kako da napravim konekciju za net
@ Darko
Sigurnost/Pouzdanost/Stabilnost/Brzina/WebDesign/GraphicDesign(predjanjaci PS ali moze se on naterati i na linuxu preko wine-a ...)/Hack (whitehat ofc )/Aplikaciono programiranje /ITD
Objektivno, Linux je uvek bio veoma ozbiljan sistem za veoma ozbiljnu profesionlanu upotrebu kome su u poslednjih par godina dodate "neozbiljne" korisnički orijantisane stvari kao što su multimedija, muzika, film, pojednostavljenje korisničkog interfejsa, i tako to. Razume se, toga je bilo i pre, ali je bilo teže i mukotrpnije sve podesiti. Danas to sve ide automatski, većina Windows programa se na Linuxu instalira na isti način kao i na Windowsu - dvoklik na Setup.exe i vozi... Linux se u Windows mrežama snalazi bolje nego sam Windows, ima uglavnom sve drajvere za sve mašine (za razliku od Windowsa) itd.Objektivno - linux ne sadrzhi ozbiljne aplikacije za ozbiljnu profi upotrebu. Svaka chast na podrshci za net, muziku, film, gadgetima ali to je sve sprdnja i razbibriga.
Ja poslednjih par godina na radne stanice uglavnom instaliram Fedoru, i nikad nisam imao ni jedan problem. Uostalom, tu su i onlajn repozitorijumi za drajvere, ko baš nema sreće... ali meni je iz prve instalirao sve drajvere na nekim egzotičnim laptopima na kojima ništa nije standardno, i na kojima nakon instalacije Windowsa ne radi skoro ništa.Budimo iskreni... Ima i Linux problema sa drajverima... Koga god znam da je instalirao Linux imao je poneki problem... jednog zeza grafika, drugog, zvuk, trecem ne radi Wireless, nekom Bluetoot, nekom kamerica... Iskustva su razna...
Za obicnog korisnika sa svakodnevnim potrebama, Windows je zakon... Jer se u Linuxu i ne bi snasao... Linux treba da se vrati prvobitnoj svrsi...
Postoji li neki program na principu Partition Magic koji ce mi omoguciti da podelim hard disk na jednu manju sistemsku particiju i sto ostane da bude pomocna.