L
LAURAA
Gost
IMAM PROBLEM SA UBRZANIM RADOM SRCA.MOJ PULS U MIRU NEKADA IZNOSI102.BILA SAM KOD INTERNISTE I EKG JE U REDU.DA LI VI MOZDA ZNATE NESTO O OVOME ILI IMATE SLICAN PROBLEM? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
DAVALA SAM REZULTATE I ONI SU BILI DOBRI,NEMAM NIKAKVE PROBLEME SA JELOM,KILAZOM,ITD.INACE IMAM 23 GODINE,I PORED UGBRZANOG PULSA OSECAM I PROBADANJE U PREDELU SRCA.dr:Ubrzan puls ne mora uvek da bude povezan samo sa srcem,cesto je manifestacija nekih drugih problema.Anemije(proveri krvnu sliku),oboljenja stitaste zlezde(hipertireoza,treba da proveris i hormone tsh,t3),ne znam da li imas problema sa zelucem ali i dijafragmalna hernija(zeludacna kila)hoce da da lupanje srca iz cistog mira,naravno stres(u najvecem broju slucajeva).Ako stres stavimo sa strane jer smo svi pod stresom ovo je spisak stvari koje bi trebalo proveriti da bi se iskljucio neki organski uzrok.
Toliko mogu da ti kazem samo na osnovu tvog pitanja,mozda bih mogla i vise ako mi kazes koliko imas godina i da li si primetila bilo sta pored lupanja srca(ma koliko ti banalno delovalo) a odnosi se na spavanje,jelo,kilazu...
Pozdrav!
HVALA TI PUNOOOOOdr:Onda je verovatno sve u redu,ta probadanja koja ti osecas su mialgie intercostalis,u prevodu bolovi koji zahvataju ne srce nego medjurebarne misice.Sve to ukazuje da si verovatno pod stresom,i sigurno nije nista strasno.Nista,moras da nadjes ventil za opustanje.Da se setas,bavis nekim sportom,kad osetis ta probadanja mozes da uzmes brufen tabletu i da prilegnes.Vazno je da se ne sekiras.Znam da je lakse reci nego uraditi ali tako je.Ako mislis da nisi nervozna i napeta poslusaj svoje telo,ono ti govori suprotno.Pozdrav!
NE BRINI BRE,NJOKI,NECES DA UMRES!!!!LAURAA:IMAM PROBLEM SA UBRZANIM RADOM SRCA.MOJ PULS U MIRU NEKADA IZNOSI102.BILA SAM KOD INTERNISTE I EKG JE U REDU.DA LI VI MOZDA ZNATE NESTO O OVOME ILI IMATE SLICAN PROBLEM?![]()
Ubrzan puls ne mora uvek da bude povezan samo sa srcem,cesto je manifestacija nekih drugih problema.Anemije(proveri krvnu sliku),oboljenja stitaste zlezde(hipertireoza,treba da proveris i hormone tsh,t3),ne znam da li imas problema sa zelucem ali i dijafragmalna hernija(zeludacna kila)hoce da da lupanje srca iz cistog mira,naravno stres(u najvecem broju slucajeva).Ako stres stavimo sa strane jer smo svi pod stresom ovo je spisak stvari koje bi trebalo proveriti da bi se iskljucio neki organski uzrok.
Toliko mogu da ti kazem samo na osnovu tvog pitanja,mozda bih mogla i vise ako mi kazes koliko imas godina i da li si primetila bilo sta pored lupanja srca(ma koliko ti banalno delovalo) a odnosi se na spavanje,jelo,kilazu...
Pozdrav!
Imam i ja jedno pitanje. Imam 34 godine i od pre par nedelja mi krvni pritisak jako varira. Desava se da bude i 170 sa 100 i to obicno nocu, dok je preko dana normalan. Ranije sam uvek imala nizi pritisak, oko 110 sa 70. Imam i ubrzan puls oko 90, a ranije je stalno bio oko 65. Prosle godine sam radila analizu krvi na hormone stitne zlezde i bilo je sve dobro. Teska sam 88kg i visoka 160 cm.Holesterol mi je blago povisen na 5,7 i sad sam na dijeti bez soli, kofeina, masti, kaloricnih namirnica, gaziranih pica itd.Ne znam sta da radim, ako imate neki koristan savet, dobro bi mi dosao.
I ja imam slicnih problema naime dugooo vremena imam problema sa ubrzanim pulsom,radila sma sve rezultate sve ok,dijagnoza sinusna tahikardija,na kraju kod kardiologa gde mi je covek rekao da imam zdravo srce i da je sve na nervnoj bazi sto hoce kod mladjih osoba,inace imam 22 godine.Dao mi propranolol da pijem po potrebi kad mi zasmeta lupanje,al ja ga pijem 2x dnevno,na kraju nalaza pise "Nalaz govori o prilogu poovecanog simpatikotonusa" sto mi nije jasno.J i dalje strahujem non-stop osluskujem srce,drzim prst na vratu,to me mnogo muci al ne mogu da prestanem,sve mislim d aje kardiolog nesto propustio,ne znam kako da izadjem iz tog kruga opsednutosti.
ja ne bih savetovao opustanje nego fizicku aktivnost posle koje bi srce samo pravilo balans
kad je neko anksiozan, onda fizicka aktivnost nema nikakve veze sa tegobama, nego je potrebno da nauci da kontrolise to psihicko stanje.
taj povecan simpatikotonus znaci da jednostavno je njen simpatikus (deo autonomnog nervnog sistema) jace aktivan nego sto je normalno, a onda on dalje prouzrokuje ubrzan puls i jos poneki simptom.
I ja imam slicnih problema naime dugooo vremena imam problema sa ubrzanim pulsom,radila sma sve rezultate sve ok,dijagnoza sinusna tahikardija,na kraju kod kardiologa gde mi je covek rekao da imam zdravo srce i da je sve na nervnoj bazi sto hoce kod mladjih osoba,inace imam 22 godine.Dao mi propranolol da pijem po potrebi kad mi zasmeta lupanje,al ja ga pijem 2x dnevno,na kraju nalaza pise "Nalaz govori o prilogu poovecanog simpatikotonusa" sto mi nije jasno.J i dalje strahujem non-stop osluskujem srce,drzim prst na vratu,to me mnogo muci al ne mogu da prestanem,sve mislim d aje kardiolog nesto propustio,ne znam kako da izadjem iz tog kruga opsednutosti.
Pa ja resila samaI tako pijem pola god 2x dnevno,mada nije od neke velike pomoci.I kad imam lupanje ja se osecam dobro,al me uhvati ta panika,strah,posle svega toga iscrpljenost,glavobolja.Ponekad dodje period kad ne razmisljam o tome i bude mi super,inace radim u nekom marketu, al srce mi je uvek u podsvesti iako jako puno radim.Ja uglavnom ne osecam lupanje,al stalno drzim prst na vratnoj zili,stvarno se ponekad pitam da li sam normalna al ne mogu da prestanem da mislim o tome,znam da nista necu postici posmatarjuci svoje srce al ne vredi,Ima li ko kakav savet
Razmisljala sam opet da posetim kardiologa al znam sve isto,on me utesi da sam zdrava,ja puna srece,i posle par dana opet isti tripovi,i majka ne da da joj pomenem srce,kaza da umisljam niko me ne razume.