Ubiti coveka

Da,verovatno - da.
Nakon teške provokacije u suženju svesti ili tzv. afektu.
Ili samoodbrani.

Znam da bih,potom,nastavak života živeo opterećen kajanjem.
Bez obzira na sve.....
Teško je,što reče Luna,mirno živeti,a košmare sanjati !

Pitao me neki lik svojevremeno da li postoje pare za koje bih ubio coveka..naravno odgovorim sa ne..i onda citam neke hronike kako neko za neku sicu ubije bespomocnu staricu..to su bolesni umovi i nema opravdanja da ih je neka muka naterala na bilo kakav zlocin tog tipa..i onda razmisljam za koliko i zbog cega neko ubije coveka..placena vojska..bez problema povlaci oroz za novac..ako je neko osudjen na smrt opet neko izvrsi taj cin..da li se mozete staviti u tu situaciju i da sagledate razne slojeve ljudi da li je neko manje vredan zivota u slucaju da ste vi dzelat pa bi to mogli uraditi?

To je Mesa Selimovic lepo objasnio u romanu ,,Ostrvo''. Da li da umre stari mandarin?
http://www.mudremisli.com/2012/04/ubiti-starog-mandarina/

Naravno da postoji niz situacija kad bi mogli da ubijemo nekoga.

Kad bi nam dete ili neko blizak bio u opasnosti od tog drugog, kad bismo se branili od napada i sl stvari..

bash nisam toliki idealista
mislim da bih iz svojih pobuda mogla i to me nekad plasi a nekad samo kao ne bih u zatvor
mogao bi neko da me navede
zato sto nekad pretpostavljam i oslanjam se na to, npr pretpostavim da je ovaj mislio to i to i odreagujem pre njega
mogla bih da navedem
i bolje o tome da cutish heheh
u stvari jos racunam da je sve u nekom afektu

e zaboravih da pitam jel znate nekog ko je ubio coveka a da nije ratiste?mada i to kakvi su ljudi posle toga kako se nose s tim?znam jednog lika iz detinjstva jos smo se igrali zajedno i bio je na ratistu i ranjavan i sigurno je ubijao..i nekako ok je lik konkretan ali nervozan prilicno ne bih rekao da je pouzdan prilicno se promenio od kad ga znam

sta ce ti sve to :eek:
imas neke ovde po forumu, mislim da vole neki grublji crnji humor mada opet povrshno to zakljucujem

Pitao me neki lik svojevremeno da li postoje pare za koje bih ubio coveka..naravno odgovorim sa ne..i onda citam neke hronike kako neko za neku sicu ubije bespomocnu staricu..to su bolesni umovi i nema opravdanja da ih je neka muka naterala na bilo kakav zlocin tog tipa..i onda razmisljam za koliko i zbog cega neko ubije coveka..placena vojska..bez problema povlaci oroz za novac..ako je neko osudjen na smrt opet neko izvrsi taj cin..da li se mozete staviti u tu situaciju i da sagledate razne slojeve ljudi da li je neko manje vredan zivota u slucaju da ste vi dzelat pa bi to mogli uraditi?

...a sta bi ovom trebalo raditi...http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=09&dd=25&nav_category=16&nav_id=646153

da naravno ali tako sam postavio pitanje da imamo izbor da li cemo to uraditi za novac ili neku materijalnu dobit..ne u samoodbrani ili kao osveta
Bio je slucaj u Batajnici da je probisvjet izubadao djevojcicu koja je prelazila prugu . To je bilo izvan pruznog prelaza .
Mjestani su napravili precicu da ne idu prko rampe .Ova bitanga sacekala djevojcicu , ubila dijete nozem i uzela
mobilni telefon i jos neke sitnice . Otkrili su ga lako jer je pio krvav u kafani . Tip je vec bio odlezao jednu kaznu zbog
ubistva , a takvi slucajevi da ubica izadje iz zatvora i da opet ima sanse da ubija mogu se desiti samo u divljim drzavama
kao sto je Srbija . Tog smrdljivca bih ubio dobrovoljno iz puske , a da ne trepnem , naravno kad ne bih odgovarao zbog toga .

Mene je u ratu zarobila grupa hrvatskih paravojnika zvanih Zenge . Uspio sam da im pobjegnem . Bila je o tome reportaza na Novosadskoj televiziji .
Prije toga je ta grupa ubila cetiri zene i pet muskaraca .Znaci , vidio sam ubice , a bio sam i ja predvidjen za likvidacuju . Jos se tu vodi sudjenje .
Sva sreca pa te likvidacije nisam gledao .Vidio sam dosta ljudi da ginu od metaka ili granata .Gadan je prizor vidjeti kad iz covjeka tece krv , ali
se vremenom ogugla .

Kriminalci koji ubijaju iz koristoljublja su verovatno najnizi oblik postojanja zivota - tesko da se uopste mogu nazvati ljudskim bicima.

Ne ubijaju oni zbog novca - novac je tu samo izgovor. Ubijaju da bi ubili, da bi naneli zlo i povredili, da bi se osetili mocnim i da bi osetili da imaju kontrolu nad necim. Ubijaju da bi zadovoljili sopstvene porive i zato sto ih djavo tera da rade takve stvari, a novac dodje kao svojevrstan "bonus".

:ok:da li bi se ti mogla staviti u tu ulogu..ili sina poslati na te duznosti da radi tako neki posao?i da li postoje manje vredni ljudi poput kriminalaca koji su nekom nesto nazao ucinili da bi njih mirnije savesti neko ubio?

Znas sta, ove vashke koje su kod nas osudjivane na smrt tesko da mogu da izazovu savest i sazaljenje (Pohorska, Futog i sl.)

Nazalost, smrtna kazna je ukinuta, ali verujem da su se policajci javljali dobrovoljno da "spakuju metak" u takvu kreaturu.

Znaci i kada si u ulozi egzekutora, sumnjam da se to radi zbog novca. Da, taj lik prima platu kao policajac, ima svoje redovne duznosti, ali "s vremena na vreme" stane u streljacki vod i "razduzi" gnjidu koja je ubila zenu i dete za 250 maraka - definitivno mogu da se identifikujem sa tim policajcem.

Ne bi mogao ni zivotinju ubiti :kafa: Jedino ako je neki vuk ili medved pa da prezivim ok :mrgreen:
Mozemo mi na ovoj temi pishkamo kolonjsku vodu i da bacamo cvijece , ali covjek je opasna zvijerka .
Samo treba da ga dovedemo u ekstremnu situaciju . Poznat je dogadjaj kad je pao u Andima avion .
Bilo je to prije puno godina , ali sam siguran da se moze naci na internetu .Jedan broj ljudi je prezivio .
Avion je nadjen poslije par mjeseci . Kraj njega je bilo tridesetak prezivjelih . Prezivjeli su jer su jeli ljudsko
meso , svi do jednoga . Nijedan tu nije rekao da nece i umro od gladi . Jeo bi i ti !

Normalnost je relativan pojam. Ja poznajem nekoliko oficira i policajaca. To su sasvim normalni porodični ljudi.

Ne mislim na policajce i oficire, vec na ljude koji rade kao profesionalni vojnici u Iraku na primer; dobrovoljci koji ne idu u rat iz patriotskih razloga vec su zedi krvi itd.
Ako je vama to normalno i zgrazavate se nad mojim misljenjem, pa dobro, vase misljenje.

Poslednja izmena:
Mozemo mi na ovoj temi pishkamo kolonjsku vodu i da bacamo cvijece , ali covjek je opasna zvijerka .
Samo treba da ga dovedemo u ekstremnu situaciju . Poznat je dogadjaj kad je pao u Andima avion .
Bilo je to prije puno godina , ali sam siguran da se moze naci na internetu .Jedan broj ljudi je prezivio .
Avion je nadjen poslije par mjeseci . Kraj njega je bilo tridesetak prezivjelih . Prezivjeli su jer su jeli ljudsko
meso , svi do jednoga . Nijedan tu nije rekao da nece i umro od gladi . Jeo bi i ti !

To su extremni slucajevi i situacije :aha:

Ali u normalnim uslovima nemam potrebu da ubijam nkog niti zivotinje bez razloga nekog krajnjeg ;)

dobro zakljucili smo da nekog nije greota ubiti to jes da ga nema..da pojasnim pitanje..ako bi vam ponudili 10 000..100..milion evra..da li to menja misljenje..u zavisnosti koga treba ubiti..ili striktno odbijate?razmatramo i otpisujemo..zene..deca..stare osobe..ubice..silovatelji..pedofili..teroristi..pa i neko bolestan zahteva od vas da ga ubijete..m?

dobro zakljucili smo da nekog nije greota ubiti to jes da ga nema..da pojasnim pitanje..ako bi vam ponudili 10 000..100..milion evra..da li to menja misljenje..u zavisnosti koga treba ubiti..ili striktno odbijate?razmatramo i otpisujemo..zene..deca..stare osobe..ubice..silovatelji..pedofili..teroristi..pa i neko bolestan zahteva od vas da ga ubijete..m?

Striktno odbijam.

Inace, ja sam malo promasio temu, posto si ti postavio temu "Ubiti coveka" a ja sam davao odgovore na temu "Ubiti necoveka", sto je potpuno druga prica

Ne mislim na policajce i oficire, vec na ljude koji rade kao profesionalni vojnici u Iraku na primer; dobrovoljci koji ne idu u rat iz patriotskih razloga vec su zedi krvi itd.
Ako je vama to normalno i zgrazavate se nad mojim misljenjem, pa dobro, vase misljenje.

Ti ljudi tamo idi jer za pola godine službe u Iraku ili Avganistanu zarade koliko za 5 godina kod kuće. Daleko od toga da među njima nema psihopata ubica ali je jako bezobrazno generalizovati i sve ih smatrati nenormalnim.

Back