Ubijati zbog mesa

• Začetnik teme Začetnik teme Jeretik
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
J

Jeretik

Gost
Dali je bogu milo sto ljudi ubijaju zivotinje zbog mesa, koze i krzna iako to nije nuzno bar danas kada je medicina ustanovila da je covekov probavni trakt prilagodjen biljnoj hrani. BOG JE REKAO NE UBIJ!!

У Библији је јасно речено да је човек господар од свега што миче на земљи (животиње), као и биља. А исто тако, речено је да не погани човека оно што улази на уста, него оно што излази из уста. А заповест "не убиј" се односи само и искључиво на људе. А на ово обрати посебну пажњу:

(1 Тим. 4)
1 A Duh razgovijetno govori da će u pošljednja vremena otstupiti neki od vjere slušajući lažne duhove i nauke đavolske,
2 U licemjerju laža, žigosanijeh na svojoj savjesti,
3 Koji zabranjuju ženiti se, i zapovijedaju uzdržavati se od jela koja Bog stvori za jelo sa zahvalnošću vjernima i onima koji poznaše istinu.
4 Jer je svako stvorenje Božije dobro i ništa nije na odmet kad se prima sa zahvalnošću.

ПАзи се да и ти не упаднеш у ту скупину која "заповеда да се уздржава од јела". :wink:

Odgovor je nije.
Ali mnoge su ti stvari danas malo vise
naopacke pa ce vecina reci da jeste, a sto je
medicina dokazala da se celije raka hrane proteinima
iz hrane zivotinjskog porekla to malo koga brine dok
sam ne oboli.

MaranAta:
У Библији је јасно речено да је човек господар од свега што миче на земљи (животиње), као и биља. А исто тако, речено је да не погани човека оно што улази на уста, него оно што излази из уста. А заповест "не убиј" се односи само и искључиво на људе. А на ово обрати посебну пажњу:

(1 Тим. 4)
1 A Duh razgovijetno govori da će u pošljednja vremena otstupiti neki od vjere slušajući lažne duhove i nauke đavolske,
2 U licemjerju laža, žigosanijeh na svojoj savjesti,
3 Koji zabranjuju ženiti se, i zapovijedaju uzdržavati se od jela koja Bog stvori za jelo sa zahvalnošću vjernima i onima koji poznaše istinu.
4 Jer je svako stvorenje Božije dobro i ništa nije na odmet kad se prima sa zahvalnošću.

ПАзи се да и ти не упаднеш у ту скупину која "заповеда да се уздржава од јела". :wink:
Не уздржавам се ја од јела него једем онолико колико сам гладан. Једем чак и месо али, када би лично морао да убијам животиње да би јео месо, сигурно бих без проблема престао да једем месо. Једном сам признајем убио миша који се залепио на картон с лепком из хуманих разлога да би му скратио патње. Није ми било нимало пријатно да то урадим. Свака част БИБЛИЈИ али за мене су то ипак жива створења која осећају бол и ничим не заслужују да им их човек наноси, посебно зато што је свесно биће.

Имаш срећу да живиш у доба када има ко да коље животиње... видео би ти да ли би тако размишљао да живиш у било које раније време, чак и тако недавно као 50 година раније. :roll:

Драги Јеритике, у Новом Завету нигде није рећи да би људи не јели меса. :) Риба, на пример, је такође животиња и шта, али Господ је јео њу? Зашто би је Господ говорио о томе, да кад блудни син се вратио и онда његов отац убио...хммм :? па како је ово на Српском?...па уопштем на празнику због тога јели телетину.
Људи су јели и ће јести месо увек. Ово је једнонаставно неопходно, на пример, за човека, који раде много физишки.
Могу ти речи, да Црква ништа не говоре, да јести месо је грех.
"Не убиј" је се тиче само другог човека, кога ми понекад убијамо нашима мислима...
Кад ми једимо биљку, онда ми убијамо биљку, кад једимо рибу, онда убијамо рибу и т.д.

У сваком послу треба разуманост да би ми не дошли до апсурда.

Велики поздрав!

Back