A sta jedes, goveda i krmace?
Znaš šta mi nije jasno, evo sad ozbiljno
Vegani se obično deklarišu tako zbog neke brige prema životinjama i slično, saosećaju, žao im je
al nikad, nikad nisam čuo toliko pogrdnih naziva, fraza i generalno, toliko unižavanja tih životinja ni od koga do iz usta vegana, konkretno tebe i one radikalne veganke što se skoro pojavila na filozofiji
Takođe, nije mi jasno otkud toliko radikalnog neprijateljstva prema ljudima koji nisu vegani, kao i tolika potreba za nekakvom indoktrinacijom, kao da je taj vaš stav ideološki, a ne prosto odabir načina ishrane. Znaš zašto vas ljudi zaebavaju? Zato što ih ne zanima da slušaju vegansku ideologiju i propagandu. Svaki put kad okačiš neki od onih plakata tipa "šta jedu vegani", ja pomislim "zašto bi ovo mene trebalo da zanima?". Nikad mi u životu nije bilo bitno šta neko jede kada sam hteo da ga procenim, više me je zanimalo kakav je čovek, dal je dobar, pošten, korektan, prijatan, pametan itd.
Sa druge strane, gospođica veganska vjerica radeta dođe na filozofiju i krene da priča o tome kako nikad ne bi mogla da bude sa muškarcem koji nije vegan, mislim, čoveku se prosto nameće pitanje "šta u njenoj glavi nije u redu?" Ako je glavni kriterijum za prihvatanje nekog čoveka na bilo koji način to da li jede pirinač ili odrezak, tu postoji ozbiljno poremećen sistem vrednosti
Kod dosta vegana ja vidim istu stvar, to svojevrsno izmeštanje prostora identifikovanja samog sebe u oblast ishrane, stvaranje identieta na osnovu onoga što ti je u tanjiru. Dolazi do apsurdne situacije da kada se nađem u društvu vegana, ja to obavezno moram da saznam
Prosto skrećem pažnju na taj problem koji nije samo problem vegana, već svih subkultura koje i nastaju kao fikcionalni model u okviru kog se ispunjavaju određeni stepenici Maslovljeve piramide, al to je čisto samozavaravanje