Ubijanje Zivotinja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:lol:
Najgore je što se neki nikad neće promeniti, tvrda glava i neki ukorenjeni sačuvajmebože stavovi.

Nebitno čije je dete; to samo sadista može uraditi.
Sad vas sve volim.
Dovoljno je da se makar mi ovde bez srdžbe i mržnje dogovorimo razumno i dobronamerno. Ali vidiš, to i ovde ide teško.
Obuzet sa, nekom emosijom ljubavi i pomirenja i voleo bih kada bi svi bili srećni ili se bar složili oko nečega.

Sad je jasnije šta si hteo da kažeš i daću ti komentar ili odgovor na to. Eto vidiš. Znači ne možeš da tvrdiš da je donet loš zakon. Ne znam ni ja kako glasi taj zakon, ali je za pretpostaviti da se sa njime štite životinje od zlostaljanja i sakaćenja.
Aко је била потребна таква медијска припрема за доношење овог закона (а чини ми се да је тај закон или амандман издвајао псе и њихову добробит), онда је све јасно. А поготово то да је тиме постигнуто оно о чему сведоче и све чешћи случајеви напада на људе, постигнута је заштита паса науштрб заштите људи.

E sad, ti pretpostavljaš da je sakaćenje urašeno da bi se taj zakon progurao, a manimo osećaj krivice. Zakon ne stvara osećaj krivice, ali ako je kod onih koji se tako ponašaju stvorio osećaj krivicen ne vidim da je to loš efekat. Ja u to što ti ovde tvrdiš ne mogu da budem siguran, ali ne mogu ni da odbacim. Jednostavno to ne možemo da uzimamo kao činjenicu. Ali koji god da je motiv bio, ja taj gest osuđujem, a ako to znači da i ti osuđuješ, kako to deluje po ovome što pišeš, onda se slažemo u tome.
Na kraju, mi uglavno ovde ne donosimo odluke i zakne, već stavove, i pokušavamo da ih, ako može razumno, uskladimo.
Ako hoćeš oštar nijalog po svaku cenu, stojim na raspolaganju. I to me zabavlja.

Počeo Rivotril da deluje. :)
Наравно да претпостављам, оно што сам изнео више је него довољно да разуман човек схвати о чему се ради, а да имам доказе немам, нити имам намеру да их тражим, а изгледа немају ни они који су данима дизали халабуку око тога, кад су постигли циљ све се смирило, шта је осакаћен кер према том циљу, ништа, циљ оправдава средство...

Наравно, код обичног човека који је видео све то остаје горак укус у устима, колики лицемер мораш бити да унаказиш животињу да би прогурао некакве своје назоре и законе...

А тај ривотрил не знам шта је, вероватно неки лек, шта да ти кажем, само редовно узимај терапију..

Aко је била потребна таква медијска припрема за доношење овог закона (а чини ми се да је тај закон или амандман издвајао псе и њихову добробит), онда је све јасно. А поготово то да је тиме постигнуто оно о чему сведоче и све чешћи случајеви напада на људе, постигнута је заштита паса науштрб заштите људи.
E svašta. Zašto misliš da je nauštrb ljudi? Kakve to veze ima jedno sa drugim?
Ako si mislio da se zažtite psi koji će da napadaju ljude onda ti ne možeš da povežeš smisao u okviru samo jedne rečenice. Eutanazija pasa se vrši svuda u svetu jer ne mogu ili ne znaju da im promene agresivnu prirodu. Nije reč o tome, već o iživljavanju na psima. Šta je loše napisati makar na papiru da to nije dozvoljeno?

Наравно да претпостављам, оно што сам изнео више је него довољно да разуман човек схвати о чему се ради, а да имам доказе немам, нити имам намеру да их тражим, а изгледа немају ни они који су данима дизали халабуку око тога, кад су постигли циљ све се смирило, шта је осакаћен кер према том циљу, ништа, циљ оправдава средство...

Наравно, код обичног човека који је видео све то остаје горак укус у устима, колики лицемер мораш бити да унаказиш животињу да би прогурао некакве своје назоре и законе...
Pa naravno da pretpostavljaš, i celu konstrukciju i zaključke donosiš na osnovu toga. I ukoliko grešiš, sva tvoja priča pada u vodu. Bar si mogao da se ogradiš izrazom - "ako je ovo tačno". Ali ti odeš duboko u raspravu na osnovu svoje pretpostavke. Ti prvo pucaš pa onda postavljš pitanja. :)

А тај ривотрил не знам шта је, вероватно неки лек, шта да ти кажем, само редовно узимај терапију..
Uzimam redovno. Proveri da tebi nije potrebna neka terapija. Često oni kojima je potrebna, nisu ni svesni da im je potrebna.
Mada ovo nije tvrdnja, samo sam rekao da proveriš.
Ako je glupost u pitanju, tu terapija ne pomaže. :)

E svašta. Zašto misliš da je nauštrb ljudi? Kakve to veze ima jedno sa drugim?
Ako si mislio da se zažtite psi koji će da napadaju ljude onda ti ne možeš da povežeš smisao u okviru samo jedne rečenice. Eutanazija pasa se vrši svuda u svetu jer ne mogu ili ne znaju da im promene agresivnu prirodu. Nije reč o tome, već o iživljavanju na psima. Šta je loše napisati makar na papiru da to nije dozvoljeno?

Могу и теби да поставим исто питање које сам већ поставио овде:
Да ли мислиш да пси луталице треба да постоје по градовима и насељима Србије?

Pa naravno da pretpostavljaš, i celu konstrukciju i zaključke donosiš na osnovu toga. I ukoliko grešiš, sva tvoja priča pada u vodu. Bar si mogao da se ogradiš izrazom - "ako je ovo tačno". Ali ti odeš duboko u raspravu na osnovu svoje pretpostavke. Ti prvo pucaš pa onda postavljš pitanja. :)
У реду, разумем те, данас се у Србији исплати правити се блесав. Само пази да ти не пређе у навику и постане модел понашања, ако већ није...

Мислим колико неко треба да се труди да буде глуп па да не види да МИЛА и МИМА (пази, чак и име се разликује само у једном слову) у Србији и Бугарској у року од 3 недеље са потпуно истим начином хируршког одсецања шапа, са заустављањем крварења да би остале живе, са истом медијском кампањом, колико неко треба да уложи напора да би се направио толико луд па да прича ово што ти причаш...

Uzimam redovno. Proveri da tebi nije potrebna neka terapija. Često oni kojima je potrebna, nisu ni svesni da im je potrebna.
Mada ovo nije tvrdnja, samo sam rekao da proveriš.
Ako je glupost u pitanju, tu terapija ne pomaže. :)
Јакако, узми нешто и против заглупљивања које се спроводи над српском популацијом, прогуглај мало о случајевима Мила и Мима, укључи мозак ако ти није сасвим иструлио...

Могу и теби да поставим исто питање које сам већ поставио овде:
Да ли мислиш да пси луталице треба да постоје по градовима и насељима Србије?
Ne mislim.
A umeš li i da odgovoriš na postavljeno pitanje?
Da li to znači da treba zbog toga da budu zlostavljani i sakaćeni?

У реду, разумем те, данас се у Србији исплати правити се блесав. Само пази да ти не пређе у навику и постане модел понашања, ако већ није...
Hoćeš da kažeš da se ja pravim blesav jer mi se to isplati? Kako misliš da mi se isplati? Kkoju ja korist imam od toga. Ili se ti praviš blesav. Ili jesi blesav?

Мислим колико неко треба да се труди да буде глуп па да не види да МИЛА и МИМА (пази, чак и име се разликује само у једном слову) у Србији и Бугарској у року од 3 недеље са потпуно истим начином хируршког одсецања шапа, са заустављањем крварења да би остале живе, са истом медијском кампањом, колико неко треба да уложи напора да би се направио толико луд па да прича ово што ти причаш...
Da, oni koji su to radili, gledali su da to bude što očiglednije. Da to svaka budala može da zaključi. Pa onda budala to i zaključi. Ti možeš da sumnjaš šta hoćeš, ali ne možeš da tvrdiš. Ovde svi imaju neke teorije na osnovu pretpostavki. Ali i da je to tačno, šta je poenta? Šta je cilj tvog pisanja? Ako je cilj da li takvi treba da se kazne, ja odgovaram treba. Šta još hoćeš? Koji ti odgovor daješ. Šta ti hoćeš? Znaš li šta hoćeš? Ili samo trućaš u prazno ubeđujući kako je pretpostavka istina.
Imaš li ti neki cilj kad nešto pišeš?

Јакако, узми нешто и против заглупљивања које се спроводи над српском популацијом, прогуглај мало о случајевима Мила и Мима, укључи мозак ако ти није сасвим иструлио...
Da li si ti uopšte ili šta? Šta da proguglam? Jel piše tamo ko je krivac ili samo da čitam koječije baljezgarije i pretpostavke. Ja ne donosim i ne želim da donosim zaključke na osnovu pretpostavki i insinuacija kojekakvih individua. Pun mi penis onih koji se prave pametni i zanju ono što niko drugi ne zna. A onaj koji zna, neće da kaže. I sad si ti i slični nešto pametni. Sumnja može da služi samo za to da odredi smernicu istraživanja, ali ne može da bude dokaz. I ne mogu se na osnovu sumnje donositi ispravni zaključci. A ti ako hoćeš da to tvrdiš, moraćeš i da dokažeš inače je samo prazno palamuđenje. Sad ti misliš da si pronicljiv, a samo trućaš bez veze. I sad je moj mozak truo koji ne uzima pretpostavke kao istine, ali tvoj radi besprekorno. Upravo tvoj mozak kome nisu potrebni dokazi da bi veruvao u nešto, podložan je manipulaciji.

Ljubitelji...
1. Imam li ja puno pravo da ne dozvolim da pas prilazi meni da me onjuši, kad znam da je sekund pre toga uredno sebi jaja oblizao, ili zabio njušku u guzicu neke kuje, ili ždrao neku lešinu?
2. Imam li pravo da takvog psa ćušnem od sebe, jer teško da ću mu rečima objasniti 'nemoj'?
3. Smem li ga udariti ako i dalje nastavlja da mi se približava?
4. Shvataju li vlasnici takvog psa da ja ne uživam u onome u čemu oni uživaju, i da me ne zanima njihovo 'neće on', jer ne želim ni da me njuši?

Moliću nedotupavne fanatike da ne odgovaraju, samo uljudne vlasnike pasa, i one koji brane prava lutalica koje spavaju ispred zgrade... a nemaju nikakvu odgovornost ako ta lutalica nekome pocepa nogu.

Hvala.

:ceka:

Ljubitelji...
1. Imam li ja puno pravo da ne dozvolim da pas prilazi meni da me onjuši, kad znam da je sekund pre toga uredno sebi jaja oblizao, ili zabio njušku u guzicu neke kuje, ili ždrao neku lešinu?
2. Imam li pravo da takvog psa ćušnem od sebe, jer teško da ću mu rečima objasniti 'nemoj'?
3. Smem li ga udariti ako i dalje nastavlja da mi se približava?
4. Shvataju li vlasnici takvog psa da ja ne uživam u onome u čemu oni uživaju, i da me ne zanima njihovo 'neće on', jer ne želim ni da me njuši?

Moliću nedotupavne fanatike da ne odgovaraju, samo uljudne vlasnike pasa, i one koji brane prava lutalica koje spavaju ispred zgrade... a nemaju nikakvu odgovornost ako ta lutalica nekome pocepa nogu.

Hvala.
Da ti odgovorim kao vlasnica psa:
1. Ništa nije čistiji ni neki čovek sa kojim sam se rukovala ili poljubila u obraz, a koji je izašao iz toaleta i nije oprao ruke ili hvatao prljav novac ili ima ko zna kakvu bolest- kožnu, npr. Ne možeš živeti u sterilnim uslovima niti zahtevati da planeta bude takva. Šta, uđem u gradski prevoz i ne treba da uhvatim nijedan rukohvat zato što je preprljav i da zbog toga ljosnem o pod? :eek:
2. Nema potrebe da ga ćušneš, pogotovo ako ti ne prilazi ili nečim ugrožava. Ako ga ti prvi šućneš ili kreneš da ga teraš sa ,, šibe'' i sl, doživeo bi to kao atak. Kao i čovek kome bi iz čista mira opsovao nešto.
3. Već odgovoreno. Ako je nenasilan, nema potrebe.
4. Nikad nisam svog psa tokom šetnje puštala da nekome priđe, njuši ga ili bilo šta slično. Ko je hteo, mogao je da mu priđe, ako želi da ga pomazi i poigra se s njim. Tako je vaspitan i opet se vraćamo na isto da je čovek kriv ako je pas nasilan i van kontrole.

Da ti odgovorim kao vlasnica psa:
1. Ništa nije čistiji ni neki čovek sa kojim sam se rukovala ili poljubila u obraz, a koji je izašao iz toaleta i nije oprao ruke ili hvatao prljav novac ili ima ko zna kakvu bolest- kožnu, npr. Ne možeš živeti u sterilnim uslovima niti zahtevati da planeta bude takva. Šta, uđem u gradski prevoz i ne treba da uhvatim nijedan rukohvat zato što je preprljav i da zbog toga ljosnem o pod? :eek:
2. Nema potrebe da ga ćušneš, pogotovo ako ti ne prilazi ili nečim ugrožava. Ako ga ti prvi šućneš ili kreneš da ga teraš sa ,, šibe'' i sl, doživeo bi to kao atak. Kao i čovek kome bi iz čista mira opsovao nešto.
3. Već odgovoreno. Ako je nenasilan, nema potrebe.
4. Nikad nisam svog psa tokom šetnje puštala da nekome priđe, njuši ga ili bilo šta slično. Ko je hteo, mogao je da mu priđe, ako želi da ga pomazi i poigra se s njim. Tako je vaspitan i opet se vraćamo na isto da je čovek kriv ako je pas nasilan i van kontrole.

1. Pitao sam konkretno za psa. To što pokušavaš baš providno da napraviš Monka od mene pozivajući se na to da sam tražio da planeta bude sterilno mesto :eek: teško da će da pije vodu; ispadaš smešna, i samosvrstavaš se u jednu od one dve grupe koje sam zamolio da zaobiđu moja pitanja. Dakle, imam li pravo da ne želim da me njuši džukela koja je sebi lizala jaja sekund pre toga, a zatim bi meni da onjuši ruku tim istim nosem i tako se upozna? Ovoga puta konkretnije, moliću.
Rukohvati u autobusima su moj izbor, a i nužno zlo. Ovo je izbor jedne ulične džukele, pa neka je i kućni pas, i imam li pravo da tu 'čast' odbijem?

2. Kako da izbegnem tu 'čast', ako ne sa čibe i slično? Kakvo je to besmisleno poređenje sa čovekom koga bih iz čista mira opsovao nešto? Pre će biti da je u pitanju pijandura koja bi da me poljubi, ili gripozan čovek koji bi nešto da mi šapne, ili nevaspitana osoba koja ga je maločas tresla u pisoar a sada bi da se rukuje sa mnom. Jasnije?

3. Rekoh li već da ima potrebe, jer meni ne odgovara kao tebi da mi liže usta istim jezikom kojim je prao svoja jaja sekund ranije, ili da me 'ljubi' njuškom kojom je prekopavao neku lešinu? Ma ni ruku, kamoli usta?

4. OK. A šta raditi sa prethodna tri slučaja?

1. Pitao sam konkretno za psa. To što pokušavaš baš providno da napraviš Monka od mene pozivajući se na to da sam tražio da planeta bude sterilno mesto :eek: teško da će da pije vodu; ispadaš smešna, i samosvrstavaš se u jednu od one dve grupe koje sam zamolio da zaobiđu moja pitanja. Dakle, imam li pravo da ne želim da me njuši džukela koja je sebi lizala jaja sekund pre toga, a zatim bi meni da onjuši ruku tim istim nosem i tako se upozna? Ovoga puta konkretnije, moliću.
Rukohvati u autobusima su moj izbor, a i nužno zlo. Ovo je izbor jedne ulične džukele, pa neka je i kućni pas, i imam li pravo da tu 'čast' odbijem?

2. Kako da izbegnem tu 'čast', ako ne sa čibe i slično? Kakvo je to besmisleno poređenje sa čovekom koga bih iz čista mira opsovao nešto? Pre će biti da je u pitanju pijandura koja bi da me poljubi, ili gripozan čovek koji bi nešto da mi šapne, ili nevaspitana osoba koja ga je maločas tresla u pisoar a sada bi da se rukuje sa mnom. Jasnije?

3. Rekoh li već da ima potrebe, jer meni ne odgovara kao tebi da mi liže usta istim jezikom kojim je prao svoja jaja sekund ranije, ili da me 'ljubi' njuškom kojom je prekopavao neku lešinu? Ma ni ruku, kamoli usta?

4. OK. A šta raditi sa prethodna tri slučaja?

1. Odgovorila sam kao vlasnica jednog psa. Jesi li pozvao vlasnike pasa da ti odgovore ili ne? Ja sam sasvim uljudno odgovorila i ako ti i slični osećate stalnu mržnju zbog svoje kinofobije, to nije moj problem. Zato je preporučen Rivotril u nekom od mužjakovih postova.
2. OK, zato posle nemoj da se čudiš ako ta lutalica koju si iz čistog mira počastio sa šibe ili je udario uzvrati adekvatno.
3. Ako mene liže moj pas, to je moja lična stvar. Jel se ti ne pereš??Smatraš li da psi ne treba da održavaju ličnu higijenu?? Lizanje je deo pseće lične higijene.

Poslednja izmena:
@Bossa Nogga

Evo i mog odgovora, kao jedne uljudne, doduše i nažalost bivše vlasnice p(a)sa:

Pre nego što odgovorim na pitanja, postaviću i ja tebi par komada:
1. Imaš li prijatelja ili nekog bliskog ko je vlasnik psa?
2. Odlaziš li kod njega?
3. Ako ideš kod njega, da li ti pas prilazi da te pozdravi (onjuši) a ti znaš/pretpostavljaš da je prethodno uredno sebi ... etc.etc? Da li ga tom prilikom udariš?

Reći ću ti kako je to funkcionisalo u mom slučaju:
a) Na ulici
Moji psi nikada nisu izlazili ili šetali bez povoca. Stoga i nisu bili u mogućnosti da na ulici nekom prilaze, niti su pokazivali interesovanje za upoznavanje prolaznika, izuzev u situaciji kada bi prolaznik sam poželeo da uspostavi kontakt – a često ni tada psi nisu želeli komunikaciju. Nije ih interesovalo da se druže sa nepoznatim ljudima.
b) U stanu
Pas je teritorijalna životinja, a rase koje sam imala spadaju u čuvare. Moji nisu tolerisali čopore lutalica oko zgrade i u bližoj okolini, tako da su vrlo brzo rasterali uljeze – na zadovoljstvo celog komšiluka. Bili su temperamentni ali disciplinovani. Gost koji bi prvi put došao kod nas morao je biti onjušen, i na tome se završavalo upoznavanje. Poznata lica dočekivana su pozitivno, bez skakanja, nasrtanja itd, osim ako neko od poznatih nije želeo sa njima da se poigra. Međutim, svaki gost – poznat ili nepoznat – pomno je ispraćen pri izlasku iz stana.
Među mojim prijateljima postoje i ljudi koji nisu ljubitelji životinja (ravnodušni su). No, njima nije smetalo prisustvo pasa, a kontakt nije ni postojao, jer i psi osete kada nekome nisu zanimljivi. Imala sam samo jednog poznanika koji je prestao da dolazi od trenutka kada smo uzeli psa – što ga je na vreme definisalo kao poznanika a ne kao prijatelja. Da uporedim sa nečim drugim kako bi bilo jasnije: pušač sam, ali kada idem u stan nepušača, tamo ne pušim. Ukoliko bih insistirala da zapalim cigaretu ili je zapalila iako znam da im smeta, sigurno me ne bi više rado primali u kuću. Ne znam da li je potrebno dodatno objašnjenje ...

Prema tome:
1. Imaš puno pravo da ne dozvoliš da ti prilazi pas, ali na ulici. Kada uđeš kod vlasnika psa u stan, ušao si u posed osobe čijim životnim navikama moraš da se prilagodiš – „moraš“ ukoliko želiš, odnosno ukoliko ti je isti blizak. A ukoliko ti je extra blizak, možeš mu i objasniti da ne voliš pse, pa će, zavisno od vašeg odnosa i vaših karaktera, biti napravljen neki kompromis.
2. Imaš pravo da ćušneš psa, ali na ulici, ako ti priđe (a ti ne želiš da ti priđe). Pri tom rizikuješ da te napadne pas (ako je ujedljiv) ili da te fizički napadne vlasnik (ako je nezgodne naravi). Verbalno će te napasti bilo koji vlasnik.
3. Ne smeš. To ti kažem ne zato što ti osporavam to pravo (iako ne odobravam, a ne odobravam jer imam dijametralno suprotne stavove po pitanju definisanja samoodbrane), nego zato što reskiraš da izazoveš lošu reakciju psa, vlasnika (ako ga ima) ... i, najvažnije, drugih pasa. Psi, čak i ako se međusobno ne poznaju, dejstvuju po principu kolektiva/čopora: čim reaguje jedan, i drugi se nađu pozvani da učestvuju. Psihologija psećeg čopora tek je malo drugačija od psihologije grupe (ljudskog čopora). Odnosi se i na čopor lutalica kao i na vlasničke pse koji se zateknu na istom mestu u isto vreme.

Bossa Noga, ja bih ti odgovorila da si malo tolerantnije postavio pitanja, ovako necu, posto se odgovori vec namecu u tako postavljenim pitanjima.
Reci cu samo da je moja kerusa jos veoma mlada, ima tek osam meseci, i ume da pritrci coveku jer se raduje ljudima misleci verovatno da su svi isti, tj. da je svi vole. Mi se naravno iz petnih zila trudimo da je naucimo da to prestane da radi, upravo zato da je ne bi tome ucio neko slican tebi, i ovo ne kazem zato sto mislim nesto lose licno o tebi kao takvom, nego zato sto se takvom reakcijom kod psa moze da izazove agresivna kontra-reakcija, a da za tako nesto zapravo uopste nema potrebe. Ja jos ne videh (a volim pse) da pas prilazi i lize nekog ko mu nije gazda, osim ako ne govorimo o stencima. Udariti stene je...odvratno. Pas kad njusi ni ne dotakne coveka njuskom, nema potrebe, njuh im je odlican. To sto ti spominjes mogu da rade samo jako mladi psi, ili stenci. Pa ti ako bas imas potrebu da udaris, udari. Udaras nedoraslo bice, kao dete.

Poslednja izmena:
Bossa Noga, ja bih ti odgovorila da si malo tolerantnije postavio pitanja, ovako necu, posto se odgovori vec namecu u tako postavljenim pitanjima.
Reci cu samo da je moja kerusa jos veoma mlada, ima tek osam meseci, i ume da pritrci coveku jer se raduje ljudima misleci verovatno da su svi isti, tj. da je svi vole. Mi se naravno iz petnih zila trudimo da je naucimo da to prestane da radi, upravo zato da je ne bi tome ucio neko slican tebi, i ovo ne kazem zato sto mislim nesto lose licno o tebi kao takvom, nego zato sto se takvom reakcijom kod psa moze da izazove agresivna kontra-reakcija, a da za tako nesto zapravo uopste nema potrebe. Ja jos ne videh (a volim pse) da pas prilazi i lize nekog ko mu nije gazda, osim ako ne govorimo o stencima. Udariti stene je...odvratno.

Meni bilo slatko njeno radovanje. :D
Sinoc sam takodje imala bliski susret slicne vrste, sa dva labradora.
Ali sam sinoc imala i priliku da delim prostor sa covekom koji je bazdio na beli luk i znoj ... i sela podalje od njega.
Ako treba da biram izmedju coveka koji smrdi i psa koji mi se raduje, biram ovo drugo.

@ Bossa Nogga

Ljubitelji...

Obratila si se na pogresno mesto sa pitanjem jer ljubitelji i prijatelji iz drustva za zastitu zivotinja se ne mesaju u privatne odnose ljudi sa zivotinjama ali se zalazu za smanjenje nasilja prema njima.

Obrati se vlasnicima tih pasa a takvih je pola Beograda, dakle oni koji drze pse u svojim stanovima i pitaj da li pas nakon lizanja svojih jaja prilazi njihovoj deci i lize ih po licu pa primi savet.

A kad sam otvorio ovu temu nisam se nadao ovome xD

Nego, citam sve ove strane i ne mogu da poverujem tvrdnjama da je opravdano ubiti psa, mesari i kojekakvi k***i se pominju.... Srecom takvi manijaci su u manjini. Drugo ovi sto pitaju pas me njusi, bla,bla... Ne moras da ga udaris, uglavnom svaki pas bezi kad se podvikne na njega. Sto se tice pasa koji pripadaju nekome onda oni trebaju biti na povodcu i ne treba ih pustati bez povodca osim u parkovima za pse, koje mi nazalost nemamo nego su parkici za decu i sve ostalo na jednom mestu.

Obratila si se na pogresno mesto sa pitanjem jer ljubitelji i prijatelji iz drustva za zastitu zivotinja se ne mesaju u privatne odnose ljudi sa zivotinjama ali se zalazu za smanjenje nasilja prema njima.

Obrati se vlasnicima tih pasa a takvih je pola Beograda, dakle oni koji drze pse u svojim stanovima i pitaj da li pas nakon lizanja svojih jaja prilazi njihovoj deci i lize ih po licu pa primi savet.

Moja dzukelica nema jaja, zensko je. Sad bih ti postavila neko pitanje u vezi razmene telesnih tecnosti, oralnog zadovoljavanja itd. ali necu, vidim da si bas gadljiv na jaja, verovatno si podjednako osetljiv i kada su tvoja sopstvena u pitanju. Mislim bilo bi logicno, zar ne?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back