U2

Kvalitetan bend,koji se vremenom sve vise komercijalizovao i izgubio na tom kvalitetu...O Bonu ne vredi trositi reci,covek se trti svuda i zamislja da je on sam U2,ali necemo sad o tome...Nisam neki revnosan slusalac,ali imaju par sjajnih,vanvremenskih stvari...

Ne vidim zasto toliko napadate Bona , ipak je ovde rec o muzici a ne o njima kakve su licnosti, tako da sve drugo me ne zanima u vezi njih sem muzike njihove.

slazem se sa vama po pitanju Bonovog politickog angazmana - nekako je previse ljigavo. osim toga ne mogu da ga shvatim kad je odavno rekao da nece svirati u Bgd zbog okupacije Kosova, a ne smeta mu da sviraju u Londonu iako imaju u Irskoj nerasciscene racune sa englezima.
no, na stranu taj njihov politicki aktivizam koji je mozda samo u funkciji njihove promocije - kao da ih pa nigde nema pa im i to treba. ono sto je bitno to je njihova muzika. u zadnje vreme su poprilicno izduvali, dobro ima pokoji hit, urade oni to majstorski. pratim njihovu muziku pa ima mozda 22-23 god kad jos nisu kod nas bili toliko poznati - kod nas su se probili sa albumom 'joshua three'. ali najbitniji momenat u njihovoj karijeri je 'achtung baby'. da nisu napravili takav zaokret i nanovo izmislili muziku oni bi i dalje svirali jedno isto. uostalom kad se pojavio taj album, vrlo brzo su ga kriticari proglasili albumom za 21. vek zajedno sa albumom REM-ovaca sto se pojavio u to neko vreme. taj album sam slusao par godina, kao na recept 3 puta na dan, a i sada volim da cujem neke pesme. bilo je i kasnije jako jako dobrih stvari, ali je ono meni vrh.
naravno ukusi su razliciti.
da li znate da je pesma 'until the end of the world' pesma o judi i isusu? dugo sam ziveo u uverenju da je to ljubavna pesma dok nisam procitao biografiju grupe.

Back