"U zdravom telu - zdrav duh!"

Doktor Kembel je tokom 12 nedelja hranio jednu grupu pacova sa hranom koja sadrzi 20% kazeina, glavnog proteina mleka i mlecnih proizvoda, drugu grupu sa 5% kazeina. U prvoj grupi nakon zavrsetka istrazivanja primecen je nagli rast raka jetre.

Informativan video koji razjasnjava koliko se danas malo zna o proteinima.

A zasto, ako je to tako, ne pronadjes taj naucni rad, da vidimo taj nagli rast lepo u brojkama, nego sve kod tebe mora preko jutjub klipova? Mislim, kad neki naucnik uspe da dokaze nesto iole znacajno, on to objavi u nekom naucnom casopisu, pa se to moze naci u bazi podataka. Ja jos nisam cuo za naucnika koji objavljuje otkrica preko youtube.
Dakle, nemam nista protiv da citamo i o ovome, ali ako moze bar u formi clanka iz nekog ozbiljnog casopisa, ako vec ne moze konkretan njegov naucni rad.

Da zanemarimo sto si pricu o "kiseljenju organizma" naprasno zaboravio :)

Edit: koliko sam shvatio iz pretrage, taj doktor je izdao knjigu na tu temu i vegani su je masovno kupovali.
I onda sam pronasao mnoge tekstove koji osporavaju tvrdnje koje je on izneo:

http://www.westonaprice.org/blogs/c...-rats-does-protein-deficiency-prevent-cancer/ - ovaj je veoma detaljan i pun linkova ka ostalim tekstovima koji se bave istom temom;
taj se poziva i na ovaj kao dobar izvor informacija:
http://rawfoodsos.com/2010/07/07/the-china-study-fact-or-fallac/

savetujem citanje :)

Poslednja izmena:
Ne volim da se frljakam farmaceutskim sajtovima, mada i oni prednjace u korist zdrave ishrane biljne. Primeri u praksi to potkrepljuju.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...pomoc-veganizma-izlecio-retki-oblik-raka-krvi

O kiselosti i alkalnosti raspravi sa nutricionistima. Iskreno ni meni nisu dragi, jos manje logicni, ne u vezi kiselosti vec sto se ponasaju poput vecine kojima je ishrana bazirana na lesevima.

Poslednja izmena:
Ja tebi dam radove prepune argumenata, ti kazes da ne volis “farmaceutske sajtove” i onda okacis kao argument vest iz Novosti. Shvatas li koliko je ovo bizarno? :D
U svakom slucaju, oni radovi daju dobre argumente zasto je pogresna ona prica o proteinima i raku :)

Prvo ti smetale zivotne price iz Kurira a sada i za vesti iz Novosti navodis da su bizarne? Tebi je prica o coveku koji je izlecio rak pravilnom ishranom bizarna?

Ne, ta prica mi nije bizarna, ta prica je anegdota koja nema znacaj dokaza. A bizarno je tvoje komentarisanje, kada ozbiljan tekst pun dokaza odbijas da citas, ali zato ti je dobar tekst iz Novosti. Time pokazujes koliko si neozbiljan.

U krajnjem slucaju, nije ni bitno da li ces ti procitati. Vazno je da procitaju drugi posetioci koju naidju na temu, da se ne polakome.

Ne, ta prica mi nije bizarna, ta prica je anegdota koja nema znacaj dokaza. A bizarno je tvoje komentarisanje, kada ozbiljan tekst pun dokaza odbijas da citas, ali zato ti je dobar tekst iz Novosti. Time pokazujes koliko si neozbiljan.

Anegdota - U svakodnevnom jeziku anegdota se odnosi na priču (uglavnom usmenu) koja opisuje čudan, neobičan ili smiješan događaj.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Anegdota

Vidis, meni nije cudno, ni neobicno, a u najmanju ruku smesno da se neko pravilnom ishranom oslobodio raka krvi.

Anegdota - U svakodnevnom jeziku anegdota se odnosi na priču (uglavnom usmenu) koja opisuje čudan, neobičan ili smiješan događaj.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Anegdota

Vidis, meni nije cudno, ni neobicno, a u najmanju ruku smesno da se neko pravilnom ishranom oslobodio raka krvi.

Ako si morao da guglas sta je anegdota, nisam iznenadjen sto ti nije cudno da se neko izleci magicno.

Ako si morao da guglas sta je anegdota, nisam iznenadjen sto ti nije cudno da se neko izleci magicno.

Nisam znao da na fakultetu ne ucite istoriju medicine. Postavio sam temu o tome, mozes pogledati link ispod.

http://forum.krstarica.com/showthread.php/549130-Istorija-medicine?highlight=istorija+medicine

Srbin se izlecio nagonskom medicinom, poslusao svoj instinkt koji mu je ukazao sta treba menjati a to je ishrana zivotinjskim aminokiselinama i ... oslobodio se raka krvi.

Pažnju javnosti ovaj 95-godišnjak privukao je zbog svoje vitalnosti, a svoj mladenački izgled pripisuje redovnom vežbanju, ishrani i pozitivnom stavu prema životu.
Kako je naveo, presudno je redovno vežbanje i rad na fleksibilnosti tela i zglobova.

Naravno, jednako je važna i ishrana, a Kazim tvrdi da postoje izvrsne namirnice poput maslina, meda, svežeg voća i paprika.

http://www.kurir.rs/zabava/ludi-sve...-ima-95-godina-i-ovako-izgleda-clanak-1894785

kazim-gurbuz-joga-turcin-foto-facebook-1439569171-720189.jpg

LESKOVAC - Četiri psa uginula su od toplotnog udara danas na izložbi pasa Saut viner šou (South winner show) koja se održava na izletištu Pašina česma u Leskovcu.

U Kinološkom društvu "Leskovac", koje je organizovalo izložbu, rečeno je da su psi duže vreme bili izloženi suncu.

"Veterinari su u dva slučaja, za koje ja znam, odmah pritekli u pomoć, ali nisu uspeli da pomognu psima. Savet je vlasnicima pasa da osetljive rase nikako ne izvode po velikim vrućinama i oni uglavnom to i ne čine. Mi smo se molili da ne pada kiša dva dana dok traju izložbe, ali su nas iznenadile ove tropske vrućine. Jako nam je žao zbog svega što se desilo", kazao je predstavnik Kinološkog društva Nebojša Jovanović.

Nije prirodno drzati predatora u kuci, jos manje izlagati zivotinje na izlozbama u lancima oko vratova. Nije ni normalno.

Kakve veze ima zdravo telo i zdrav duh o cemu je tema u odnosu na ovaj zalutali post o kinologiji?Ti stvarno nisi pri sebi i na razne nacine od kako sam video prvi put tvoj post kad sam se registrovao na ovaj forum pokazujes koliko si psihicki nestabilan i zastranio usled nedostatka vitamina B12..Umesto da se pozabavis uvodjenjem vegetarijanske ishrane jer mozda ima sanse za tvoj zivot da se vratis kolko tolko na normalniji put da spases sebe od raznih oboljenja koja su te zahvatila a najvise psihicka..Pocni da jedes ribu pod hitno,budi vegetarijanac,ostavi se rdjava posla i veganske ishrane,izadji iz te sekte..Prestani da gledas u sunce i prduckas oblacice pokosenog sena..

Diodor sa Sicilije u svom delu „Istorija biblioteka“ kaže: „Hekatej (iz Abdere) i neki drugi kažu da se iza zemlje Kelta, malo dalje na severu, nalazi ostrvo veliko kao Sicilija. Ono je daleko na severu i na njemu žive Hiperborejci, koji se tako nazivaju jer se nalaze izvan domašaja severnog vetra. Zemlja je plodna i daje sve vrste plodova. Zbog blage klime, daje dve žetve godišnje. Osim toga, priča se da je Leto, majka Apolona i Artemide, rođena na ovom ostrvu i zbog toga stanovnici ostrva slave Apolona više nego druge bogove. Na stanovnike te zemlje gleda se kao na Apolonove sveštenike, jer oni svakodnevno slave tog boga u pesmama i posebno ga poštuju.

Klaudije Elijan iz Prenesta (Palestrina) kod Rima, koji je pisao na helenskom jeziku, govori o hramu koji su Hiperborejci podigli bogu sunca Apolonu i daje poetičan opis religiozne ceremonije: „Labudovi se vrte oko hrama i kao da čiste svojim krilima. Zatim se razmeštaju po veoma prostranom i veoma lepom dvorištu. Kad hodočasnici zapevaju svoju uobičajenu himnu i kad se razlegu akordi citre, čitavi oblaci labudova sjate se oko svetilišta i svojom pesmom počnu pratiti himnu. Ove ptice, koje podsećaju na (krilati) dečiji zbor, celi dan svojom pesmom slave božanstvo.“.

http://hiperboreja.blogspot.rs/2015/08/istina-i-legenda-o-hiperboreji-marko.html

„Arimaspijske pesme“ pominju brojni helenski pisci, a poslužile su i Herodotu kada je govorio o Aristeju i Hiperborejcima. U njima je Aristej opisao kako je, po nalogu boga Apolona, posetio zemlju Isedonaca, od kojih je saznao da iza njih žive Arimaspe (jednooki ljudi), a da su dalje od njih čuvari zlata grifoni (stvorenja s telom lava a krilima i glavom sličnim orlu), a još dalje — Hiperborejci, miran narod koji ne ratuje sa susedima, a hrane se kao vegetarijanci. Oni su živeli daleko iza Ripejske planine, a severno od njih nalazila se reka Okean, koja okružuje kopno.

Predanje o Hiperborejcima posebno je negovano u južnoj Italiji, u krugu Pitagorinih učenika. Pitagora, genijalni i zagonetni matematičar, je, kako kažu, sebe smatrao inkarnacijom Apolona Hiperborejskog. Po jednom predanju Pitagora se sastao i vodio žučnu raspravu s čuvenim hiperborejskim čudotvorcem i prorokom Abaridom, dok je ovaj, sa Apolonovom strelom u ruci i ne jedući ništa, obilazio svet i ljudima delio savete.

Istoričar Posejdonije izjednačava Ripejsku planinu sa Alpima i smešta Hiperborejce iza njih. Neki su autori smatrali da Rim nisu 390. g. pre n. e. opljačkali Kelti, nego Hiperborejci. Istoričar Hekatej iz Abdere, autor „Istorije Hiperboreje“, koja nije sačuvana, smestio ih je na Britanska ostrva.

Neki smatraju da su Hiperborejci možda bili civilizovani Kinezi, koji su tada bili pod upravom dinastije Čou. Za divlje srednjoazijske narode koji su živeli opasnim životom nomada (Masageti, Isedonci), sređeno kinesko društvo moglo je izgledati kao model mira, pravde i blagostanja. Za ljude čija je glavna hrana bilo meso, pretežno poljoprivredna Kina mogla je izgledati kao zemlja vegetarijanaca. Bez obzira na prihvatanje ili neprihvatanje ove neobične teorije, od Aristeja pa nadalje Hiperborejci se javljaju na geografskim kartama kao narod koji postoji. Osim toga, oni su živeli iza daleke Ripejske planine, a to su mogle biti Altajske planine.

Daleko na severu, iza velikih ledenih blokova, prostirala se topla zemlja u kojoj se pojavila i razvila rasa ljudi neobičnih kvaliteta. Odatle potiču beli ljudi koji se kasnije sele ka jugu. Hiperboreja postepeno nestaje, ostaju njeni tragovi, kao što je slučaj sa stanovnicima Grenlanda i Islanda. Arijevci sa severa prodirali su sve više ka jugu, čak do Indije. Brojne kombinacije, koje nemaju nikakve veze sa geološko-geografskim razvojem naše planete i arheološkim nalazima, neprestano se gomilaju. One su samo plod mašte i želja o dalekoj, sunčanoj prošlosti čoveka, o njegovom zlatnom dobu.

Kada su ljudi poceli manipulisati zivotinje poceli su se i zbijati u gradove. Unosom mesa primili su u sebe frekvenciju krda jer osim samog mesa unosi se i frekvencija onog sto se jede, sami sebe su ogradili u tor (grad) koji je neprirodna tvorevina. Ulice su dizajnirane pravolinijski, nijedan zivi stvor na Planeti ne hoda pravolinijski.

- - - - - - - - - -

map_of_merida.jpg

Kada su ljudi poceli manipulisati zivotinje poceli su se i zbijati u gradove. Unosom mesa primili su u sebe frekvenciju krda jer osim samog mesa unosi se i frekvencija onog sto se jede, sami sebe su ogradili u tor (grad) koji je neprirodna tvorevina. Ulice su dizajnirane pravolinijski, nijedan zivi stvor na Planeti ne hoda pravolinijski.

- - - - - - - - - -

map_of_merida.jpg
:rotf:
Какви аргументи!

Prioni izazivaju subakutnu upalu mozga, sundjerasto rastakanje mozdane
supstance, gde mozdana supstanca biva fizicki unistena. Na mestima gde je
bolest zahvatila mozak nastaju rupe, pa makroskopski gledano mozak izgleda
kao sunder.

Kod ljudi, BSE izaziva Krojcfeld-Jakobovu bolest i kuru. Kod ovaca slicna
stvar se zove skrejpi, a kod miseva i pacova slicna proteinska bolest zove
se mink. Prioni koji su preko mesa uneseni uorganizam su bolesni.

To sto kazu da je u Nemackoj trenutno zarazeno 15-20 goveda, uopste ne
treba verovati, jer je inkubacija kod ove bolesti veoma duga i pitanje je
koliko je ogroman broj goveda koji je stvarno infektivan. U Engleskoj
postoji 200.000 legalno registrovanih slucajeva. Cifre na crno govore i o
pola miliona goveda. Oni to kazu na osnovu malo boljih testova, a u vecini
zemalja koje su zahvacene BSE-om, jos ne postoje ni takvi testovi.

Back