У Загребу одржана миса за монструма Анте Павелића

Teodosije

Domaćin
Banovan
Poruka
4.932
KATOLIČKI svećenik Vjekoslav Lasić, u zagrebačkoj crkvi Srca Isusova u nedjelju je koncelebrirao u svetoj misi zadušnici održanoj povodom 49. godišnjice smrti ustaškog poglavnika Ante Pavelića.

Misu je predvodio zagrebački svećenik i član isusovačkog reda Marijan Steiner, a u misi je sudjelovalo oko stotinjak vjernika te nekolicina fotoreportera.

Svećenik Lasić je prijašnjih nekoliko godina 28. prosinca održavao mise zadušnice za Antu Pavelića, a poznat je po svojim radikalnim stavovima kojima je veličao Nezavisnu Državu Hrvatsku (NDH), a njeno postojanje ocijenio temeljem moderne hrvatske države.

Poznata je i njegova skandalozna poruka koju je uputio za oltarom na jednoj od misi zadušnica: "uvjeren sam da je poglavnik Ante Pavelić sada u raju i da zajedno s nevinom dječicom gleda Bogu u lice."
http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=415281

Како је лепо да славе павелића а наша деМократија то све лепо хвали и распродала пола Србије усташама.

Pa ne slave ga, i sam vidis da su u pitanju pojedinci i da je vest skandalozna i u njihovim novinama.
Razlika je samo sto njih sve u drzavi boli qita za takve stvari kad se desavaju, dok bi u Srbiji to pitanje bilo potegnuto u Skupstini, Vlada bi bila u krizi, predsednik Tadic bi se izvinjavao NVO :roll: itd.
Srbima nisu krivi Hrvati, vec "Srbi"...g0vna se prvo ciste u svojoj kuci.

srecom pa je to dogadjaj koji nije privukao veliku medijsku paznju..niti zainteresovanost gradjana Hrvatske..jer bi to stvarno bilo sramotno...ipak se pitam...da smo mi imali takvog Hitlera iz domaceg sokaka i da je na tako necemu prisustvovalo ma i samo dvoje ljudi...sta bi rekao Canak..da li bi odmah svi srbi bili fasisti..eto to mi palo na pamet..u stvari palo mi je napamet kako smo zalosni i jadni kad o svemu moramo da vodimo racuna..da ne bismo po ko zna koji put ponovo bili pogresno shvaceni....i prikazani...kakav nam je to zivot...ali stvarno

srecom pa je to dogadjaj koji nije privukao veliku medijsku paznju..niti zainteresovanost gradjana Hrvatske..jer bi to stvarno bilo sramotno...ipak se pitam...da smo mi imali takvog Hitlera iz domaceg sokaka i da je na tako necemu prisustvovalo ma i samo dvoje ljudi...sta bi rekao Canak..da li bi odmah svi srbi bili fasisti..eto to mi palo na pamet..u stvari palo mi je napamet kako smo zalosni i jadni kad o svemu moramo da vodimo racuna..da ne bismo po ko zna koji put ponovo bili pogresno shvaceni....i prikazani...kakav nam je to zivot...ali stvarno

Ти заборави на усташу томпсонов концерт недавно у загребу који је био препун хрвата свакојаких узраста.

Ma da sitnica,opet sve bezazleno,prisustvovalo samo stotinjak,nema medijske paznje................a koliko ljudi posecuje tu crkvu uopsteno, u kojoj predikuje taj isti Lasic,i cemu li ih sve uci................i bezazleni komentar novinara...............u logorima poubijano samo desetine tisuca......................i Alojzije Stepinac se distancirao od ustaskih zlocina,ma nemojte.......................sve bezazleno

Nishta neobichno
Josh jedna potvrda da Gospod, vec odavno ne "boravi u crkvama
*Nakotio se razni olosh, pa se slave zlikovci, chak ih i proglashavaju svecima.
ps. Naravno ima toga i kod nas.Ista je to bagra!

Типичан комуњарски одговор новокомпоноване деМократије. Требали да подсећам на чедин интервју у коме је похвалио усташе, попљувао крајишке србе и назвао Радована и Ратка највећим злочинцима. Горе багре од чеде и чедиста не постоји. Да је хрватски политичар у Србији рекао да је павелић највећа звер (што и јесте), и да су хрвати геноцидни, тог политичара би мрак појео кад би се вратио у геноцидну творевину хрватску.

Јави се кад срби направе Јасеновац и покољу 700.000 хрвата. Толико су срба поклали хрвати само у Јасеновцу.

uvjeren sam da je poglavnik Ante Pavelić sada u raju i da zajedno s nevinom dječicom gleda Bogu u lice."

Ovo je vrhunac kretenizma ustaškog.

Kada bi, nekim čudom, to bilo istina, dobrovoljno bih se javio da nakon smrti idem u pakao, kako ne bih boravio u istom prostoru sa tim "anđelčićem".
No, neka priča taj inkvizitor šta god hoće. Ako postoji zagrobni život, on će se nakon smrti sigurno naći u društvu sa svojim poglavnikom, pa će videti kako je lep taj "raj" u kome mu se poglavnik nalazi.
A, da je okružen nevinom dečicom...to sigurno jeste. Verujem da ga danonoćno proganjaju likovi preklane srpske nevine dečice.

Типичан комуњарски одговор новокомпоноване деМократије. Требали да подсећам на чедин интервју у коме је похвалио усташе, попљувао крајишке србе и назвао Радована и Ратка највећим злочинцима. Горе багре од чеде и чедиста не постоји. Да је хрватски политичар у Србији рекао да је павелић највећа звер (што и јесте), и да су хрвати геноцидни, тог политичара би мрак појео кад би се вратио у геноцидну творевину хрватску.

Јави се кад срби направе Јасеновац и покољу 700.000 хрвата. Толико су срба поклали хрвати само у Јасеновцу.

I, shta sad tebi odgovoriti, sem, E jadni choveche, zaludjeni ogranicheni, pa zar mislish da si neshto bolji od istog tako zaslepljenog hrvatskog ludaka.
To shto ti je Radovan heroj a isti takav olosh na Hrvatskoj strani, zlikovac,samo znachi da ste ISTI i da ste, nekim nesrecnim sluchajem u vecini, na ovim prostorima bi bio PAKAO!

ps. Naravno ima toga i kod nas.Ista je to bagra!

Типичан одговор, ко из доба владавине Стамболића. "Шамар" лево, "шамар" десно, да се нико не осети
запостављен. То се зове распиривање братсва-јединства, које је и произвело, све оно што се дешавало '90-их.

Ти заборави на усташу томпсонов концерт недавно у загребу који је био препун хрвата свакојаких узраста.

ma nisam zaboravila....stvarno pokushavam da na osnovu normalnih ljudi iz Hrvatske koje znam nekako ne generalizujem stvari....mada mislim da u mnogo vecem broju oni mrze nas nego mi njih..ali to je njihov problem i usud..nek se bore sa tom mrznjom kako znaju i umeju..ne mogu da kazem da mi je zao...ali generalno mi je zao onih koji su zatrovani mrznjom...meni je nekako lepsa ravnodusnost..to boli vishe

ma nisam zaboravila....stvarno pokushavam da na osnovu normalnih ljudi iz Hrvatske koje znam nekako ne generalizujem stvari....mada mislim da u mnogo vecem broju oni mrze nas nego mi njih..ali to je njihov problem i usud..nek se bore sa tom mrznjom kako znaju i umeju..ne mogu da kazem da mi je zao...ali generalno mi je zao onih koji su zatrovani mrznjom...meni je nekako lepsa ravnodusnost..to boli vishe

Pa katolicka crkva je zasluzna za to

Типичан одговор, ко из доба владавине Стамболића. "Шамар" лево, "шамар" десно, да се нико не осети
запостављен. То се зове распиривање братсва-јединства, које је и произвело, све оно што се дешавало '90-их.

E sad, na kom jeziku STRELI I DRUZINI, *docharati moju pripadnost ideji komunizma i svim budalashtinama koje on nosi, moje gadjenje prema sledbenicima Titove_Slobine_Mirine idiotske ideologije,pa josh vama koji ste onomad chuli da je Tito umro pa da je vreme da se polako nacionalno osveshcujete. Moje iskreno zaljenje ali moracete josh da *rastete

Poslednja izmena od moderatora:

nema veze šta bi rekao čanak...on je i onako minorna figura...al bi nam se zakačile rospije jahačice....sonjica i nataša...kako bi od toga lepo živele dve godine....

Pa katolicka crkva je zasluzna za to
----------------------
tačno tako...kada bi se ona toga odrekla,stvari bi bile drugačije...ovako...ali ni ona to ne može,jer je u tome učestvovala...skrivala je ubice i sama je organizovala njihovo prebacivanje u južnu ameriku pacovskim kanalima...katolička crkva je sebe tu uprljala i sada ne može da se odrekne same sebe...ne vredi...

nema veze šta bi rekao čanak...on je i onako minorna figura...al bi nam se zakačile rospije jahačice....sonjica i nataša...kako bi od toga lepo živele dve godine....

joj kako se one pomenu...tako ja postanem nerazumna neracionalna netolerantna...ma sve ono sto mislim da nisam....aaaa i nema mi pomoci..kad su njih dve u pitanju probudi se u meni sve najgore sto moze da se probudi....grozno

Back