U Zadru misa povodom godišnjice NDH

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ništa ja nisam rekao o sebi, ja sam samo preneo vesti sa svih strana. Amerikanci su odlikovali Dražu Mihajlovića, četnici su u Srbiji dobili boračke penzije, a ustaše su i za Ameriku i za Hrvatsku i za celu svetsku javnost najveći zlikovci XX veka.

amerikanci ce (su) odlikovati i psa, u svojoj antikomunistickoj histeriji, koja je vladala; a koliko znam on nije dobio odlikovanje kao cetnik, nego kao spasioc jednog americkog pilota...i u cijelom svijetu( osim u svijesti americkih emigrantskih cetnickih krugova) su i ustase i cetnici koljaci i ubojice, osim u Srbiji, gdje su ponovo uskrsli...a najveci zlikovci 20 stoljeca su ipak njemacki nacisti i nakon njih staljinovi komunisti (bar sto se tice ovoga dijela svijeta) i ustase i cetnici i kom. teror su samo posljedice toga...

Zadar, inače moj rodni grad, gde sam živeo do 1988. godine je čak i vreme SFRJ bio poznat kao jedan od hrvatskih gradova sa najjačim pokretom desnice (čitaj podrškom ustaškom pokretu).
Inače, zanimljivo je i to da Zadar sve do 1944. tj. do 31.10.1944. kada su u njega ušli partizani i oslobodili ga od Nemaca...nikada u svojoj istoriji nije bio hrvatski.
Uglavnom je bio mletački, venecijanski, italijanski... ali hrvatski nikada.

I u vreme početka otcepljenja Hrvatske od SFRJ, Zadar je bio multietnički grad u kojem su osim (tada većinskih Hrvata) živeli i Srbi (skoro 30%), Albanci (Šiptari ili Arbanasi koji su čak imali i svoje naselje Arbanasi), potom dosta Italijana itd.

Ali je isto tako poznato da je u Zadru bilo mnogo incidenata i napada na Srbe tokom tzv. hrvatskog proljeća 70-ih godina, kao i tokom osamdesetih godina prošlog veka...

i hrvati iz hrvatske uvek kazu da su zadar i sibenik valjda dobri,ali za izbegavanje.
a neko od njih mi rece isto da je u zadru dugo stajao valjda plakat gotovine na ulazu u grad da pozeli svima "dobrodoslicu i prijatan boravak" ili tako nesto.

Plakati Gotovine su duz cele Dalmacije, valjda zbog turizma :D
Mogu vam reci da me svaki put odusevi njihovo "domoljublje" kad vidim ove nase smradove sto bi i rodjenu kevu prodali. :P

i hrvati iz hrvatske uvek kazu da su zadar i sibenik valjda dobri,ali za izbegavanje.
a neko od njih mi rece isto da je u zadru dugo stajao valjda plakat gotovine na ulazu u grad da pozeli svima "dobrodoslicu i prijatan boravak" ili tako nesto.

Jeste, taj plakat je bio okačen na ulasku u stari grad (nekadašnju tvrđavu) pored glavnog prolaza u bedemima čim se pređe zadarski most. Tek nedavno je (uz veliki otpor i proteste) skinut.

Nisam ni rekao svi Hrvati. Samo konstatujem da ideja ustaštva još živi u Hrvatskoj i da ti hrvatski šovinisti pokušavaju da izjednače ustaše sa četnicima. Za razliku od ustaša, četnici su priznati kao antifašistički borci za slobodu. Ne branim četnike, moji su u tojm ratu bili partizani, ali hoću da kažem ono što jeste. Draža Mihajlović je nedavno posthumno dobio Američki orden za svoju borbu protiv nacista u WW II. A za ustaše se svuda u svetu govori da su najveći krvoloci XX veka. Jevreji su na svojim sajtovima objavili da je u Jasenovcu poginulo preko 700.000 Srba i stavili su taj logor u istu grupu u kojoj se nalazi recimo Aušvic.

svaka ti cast za ovaj post.

thompson1.jpg

Ovo je sto se tice teme, izvinite ako nisam u prilici da prikazem sve ustaske simbole u masi od neki 70-100 tisuca jer bi tema imala nekih stotinak stranica ispunjenih slikama :P Prema tome, nista cudno :) svakodnevna pojava :D

p.s. "Heroj" je na grudima, kad smo ga vec spomenuli :D hehe

@DraGo70: Управо тако (што се тиче Задра). Он чак уопште није ни био у саставу НДХ, хрватски је постао тек после Другог светског рата.

Испада да је само Хрватска након Другог светског рата добила територијална проширења. :| Задар, маса острва, Барања, Истра... А Србија територијално смањена: одузете Барања, Македонија, делови Срема, Црна Гора (добро, ајде, она је и била држава пре 1918 ), и још створене "аутономне покрајине" од којих се једна већ издвојила, а друга ка' ће, не знамо...

Срби су по први пут у својој историји протерани из Задра 1991, је ли тако? Шта је било са Италијанима? Протерани 1944?

Шта настаде од овог некадашњег српско-италијанско-хрватског града...

amerikanci ce (su) odlikovati i psa, u svojoj antikomunistickoj histeriji, koja je vladala; a koliko znam on nije dobio odlikovanje kao cetnik, nego kao spasioc jednog americkog pilota...i u cijelom svijetu( osim u svijesti americkih emigrantskih cetnickih krugova) su i ustase i cetnici koljaci i ubojice, osim u Srbiji, gdje su ponovo uskrsli...a najveci zlikovci 20 stoljeca su ipak njemacki nacisti i nakon njih staljinovi komunisti (bar sto se tice ovoga dijela svijeta) i ustase i cetnici i kom. teror su samo posljedice toga...
za ovaj deo sveta vi ste broj 1

samo jednog pilota evo slike pa broji
drazask8.jpg

draza16vcg9kt8.jpg

evo i orden
draza2vxd7gw7.jpg

ovim si sve rekao...ali o sebi..
jedina razlika izmedu cetnika i ustasa je, da su ustase bile organiziranije i slozenije...inace ubice i koljaci jedni i drugi; i jedni i drugi su suradnici Njemaca, a cetnici pogotovo jos i talijanskih fasista; cak i medusobni suradnici, i jedni i drugi smrad povijesti i zlocinci...

једина је разлика што енглески обавештајац Опен Хајмер правагнуо код Черчила на страни тите ...јер се са овим хоштаплером лакше манипулисало.....сплавар травар кравар;)

inace ubice i koljaci jedni i drugi; i jedni i drugi su suradnici Njemaca, a cetnici pogotovo jos i talijanskih fasista; cak i medusobni suradnici, i jedni i drugi smrad povijesti i zlocinci...

ако ми наведеш име једног конц логора где су Четници побили макар 50 000 Хрвата или других нација онда си у праву.............

thompson1.jpg

Ovo je sto se tice teme, izvinite ako nisam u prilici da prikazem sve ustaske simbole u masi od neki 70-100 tisuca jer bi tema imala nekih stotinak stranica ispunjenih slikama :P Prema tome, nista cudno :) svakodnevna pojava :D

p.s. "Heroj" je na grudima, kad smo ga vec spomenuli :D hehe

ја сам у прилици

03dj3.jpg

06ij4.jpg

10hm0.jpg

12aq7.jpg

14ns8.jpg

када сам на крају спота видео балавца од три кила меса како са камом салутира За Дом Спремни ..стомак ми се окренуо

једина је разлика што енглески обавештајац Опен Хајмер правагнуо код Черчила на страни тите ...јер се са овим хоштаплером лакше манипулисало.....сплавар травар кравар;)

ако ми наведеш име једног конц логора где су Четници побили макар 50 000 Хрвата или других нација онда си у праву.............

a gdje su to imali objektivne okolnosti praviti konc logor???
ndh-a je bila do drine, a od drine su bili njemci, četnici nisu imali sustav, nisu ni mogli djelovati kao ustaše u ndh-a, i ne vjerujem da bi bili drugačiji da su imali svoju državu u kojoj bi radili što bi htjeli.. na kraju krajeva nisu im ruke ostale čiste, ako te to brine..

prva prilika, u ovom ratu, kada su imali teritorij, državu (ili kakvu takvu organizaciju na jednom području) i neprijateljski narod u okruženju, pokazali su šta bi bili spremni da učine....rsk, rs...

ostaje taj tvoj argument da broj nije veliki, kako ono.. 50 000 ???
srećom nije, i dobro je što nije, i zbog jednih i drugih.. jer 50 000 mrtvih na jednoj strani je i gomila ubica na drugoj, koji ostaju da žive i truju prije svega svoj narod.

a što se tiče spašenih pilota, dakle.. orden su dodjelili amerikanci,
oni isti iz kosovske priče ?? nije li to dovoljan dokaz da je njihova istina uvijek bar malo mutna ??

a gdje su to imali objektivne okolnosti praviti konc logor???
ndh-a je bila do drine, a od drine su bili njemci, četnici nisu imali sustav, nisu ni mogli djelovati kao ustaše u ndh-a, i ne vjerujem da bi bili drugačiji da su imali svoju državu u kojoj bi radili što bi htjeli.. na kraju krajeva nisu im ruke ostale čiste, ako te to brine..

prva prilika, u ovom ratu, kada su imali teritorij, državu (ili kakvu takvu organizaciju na jednom području) i neprijateljski narod u okruženju, pokazali su šta bi bili spremni da učine....rsk, rs...

ostaje taj tvoj argument da broj nije veliki, kako ono.. 50 000 ???
srećom nije, i dobro je što nije, i zbog jednih i drugih.. jer 50 000 mrtvih na jednoj strani je i gomila ubica na drugoj, koji ostaju da žive i truju prije svega svoj narod.

a što se tiče spašenih pilota, dakle.. orden su dodjelili amerikanci,
oni isti iz kosovske priče ?? nije li to dovoljan dokaz da je njihova istina uvijek bar malo mutna ??

Steta,nepovratno steta!!
Da se '45-e pobilo vise BANDE CRVENE,sada bi se druga pesma pevala :P
Sada su i "misevi" poceli da pishaju po Srbima.:shock:
Ali uvek,ponavljam UVEK;mi smo SRBI a vi, OSTALI Balkanski narodi. :roll:
Uvek bilo i ostalo ;-)

ndh-a je bila do drine, a od drine su bili njemci, četnici nisu imali sustav, nisu ni mogli djelovati kao ustaše u ndh-a, i ne vjerujem da bi bili drugačiji da su imali svoju državu u kojoj bi radili što bi htjeli..

Četnici (Jugoslovenska vojska u otadžbini-JVuO) su imali svoju državu-Kraljevinu Jugoslaviju koja je okupirana 1941, a konačno izdahnula 1944.

I kakve veze imaju oni sa procesijama ljudi u Zadru 2008 godine...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back